VYUŽITÍ: - cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček - datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladko - marmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládu - sladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový... Celý popis

Koupit za 67 Kč

Popis

VYUŽITÍ:

- cukroví - rozmixované datle do pasty smíchejte s drcenými ořechy, strouhaným kokosem a třeba troškou kakaa, vzniklou směs uválejte do kuliček

- datle lze přidat i do sladkých kaší nebo do kuskusu nasladko

- marmeláda - 250 g datli namočíte do 200 ml horké vody, necháte 2 hodiny odstát, poté vše rozmixujete dohladka a máte rychle připravenou a exotickou marmeládu

- sladké pečivo - nahrubo nasekané datle můžete dát před pečením do těsta a ozvláštnit tak třeba klasický recept na banánový chléb nebo jakékoli jiné sladké pečivo

- raw dorty - rozmixované datle jsou díky své lepkavé a tuhé konzistenci často využívány jako základy pro nepečené dorty

- sladké knedlíky - zkuste pro jednou naplnit knedlíky sušenými datlemi, výsledek bude výborný

- domácí müsli - datle se mohou stát i součástí vašeho doma připraveného müsli či pečených müsli tyčinek

- saláty - nejen v ovocných salátech, ale i jemně nasekané a v malém množství udělají datle v zeleninovém salátu zajímavou exotickou chuť

- datle v čokoládě - datle namáčejte v rozpuštěné čokoládě, pokládejte na plech a nechte ztvrdnout

- smoothie - namáčené datle je i snadné rozmixovat s dalšími ingrediencemi do hladkého koktejlu

Datlovník pravý plodí tmavě hnědé oválně plody, kterým říkáme datle. K domestikaci této rostliny došlo už v období mezi 3. a 4. tisíciletím. Pochází z oblasti Mezopotámie a díky člověku se dnes pěstuje od severní Afriky přes Blízký východ až po pravý břeh řeky Indu. V těchto oblastech jsou datle významnou součástí kuchyně. Často se pečou na másle nebo se lisují do bochníku s názevm "adšu".

Díky sušení se u datli výrazně zlepšuje jejich trvanlivost. Některým strávníkům ale přijdou sušené datle příliš tuhé, v takovém případě je vhodné ještě před konzumací namočit datle do vody nebo mléka. Datle mají silnou sladkou chuť, která může být náhražkou jiných sladkostí nejen u dětí.

Upozornění - ve výjimečných případech se může stát, že v sušených peckovinách (datlích, švestkách, třešních apod.) najdete pecku či její zbytek. Současné technologie zpracování ovoce bohužel nedokáží zaručit, že ovoce bude za všech okolností 100% bez pecek, a to i přes veškerou snahu a péči ze strany zpracovatele. Děkujeme za pochopení.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

 

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 275 kJ / 305 kcal

Tuky:
0,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1 g

Sacharidy:
69,0 g

z toho cukry:
69,0 g

Vláknina:
7,0 g

Bílkoviny:
2,5 g

Sůl:

 

SLOŽENÍ: Datle sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu a chladu.

OBSAH BALENÍ: 250 g, 500 g

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country life
Druh datle
Hmotnost 250 g
Bio ano