Ayuko Nudle na Ramen 180 g

100 %
Stars
(2 hodnocení)

Japonské nudle Ramen - esence japonské pouliční gastronomie Obecné informace Japonské nudle Ramen jsou tenké, pružné pšeničné nudle, které tvoří základ stejnojmenného ikonického japonského pokrmu. Tyto čerstvé nudle se vyznačují charakteristickou žlutavou barvou a jedinečnou texturou, díky které dokonale absorbují chutě vývarů a omáček. Na rozdíl od instantních verzí nabízejí autentickou chuť a konzistenci, která je pro pravé ramen nepostradatelná. Původ a historie Ramen nudle mají původně kořeny... Celý popis

Koupit za 25 Kč

Popis

Japonské nudle Ramen - esence japonské pouliční gastronomie
Obecné informace

Japonské nudle Ramen jsou tenké, pružné pšeničné nudle, které tvoří základ stejnojmenného ikonického japonského pokrmu. Tyto čerstvé nudle se vyznačují charakteristickou žlutavou barvou a jedinečnou texturou, díky které dokonale absorbují chutě vývarů a omáček. Na rozdíl od instantních verzí nabízejí autentickou chuť a konzistenci, která je pro pravé ramen nepostradatelná.

Původ a historie

Ramen nudle mají původně kořeny v Číně, do Japonska se dostaly v počátku 20. století. První ramen obchod byl otevřen v Yokohamě v roce 1910. Po druhé světové válce se ramen stal populárním díky své dostupnosti a výživové hodnotě v době potravinového nedostatku. Z původně čínského pokrmu se vyvinul v distinctivní japonský fenomén, kdy každý region vyvinul svůj vlastní charakteristický styl - od krémového tonkotsu v Fukuoce po sójové ramen v Tokiu.

Zajímavosti

V Japonsku existuje více než 30 regionálních variant ramen polévek. Tokio dokonce má své vlastní muzeum věnované ramenu. Příprava tradičního vývaru může trvat až 24 hodin a někteří šéfkuchaři stráví roky zdokonalováním své receptury. Zajímavostí je, že žlutá barva nudlí pochází z alkalické vody (kansui), která se používá při jejich výrobě.

Tipy na použití
Základní příprava:

Doba vaření: 2-3 minuty ve vroucí vodě
Po uvaření ihned servírujte do připraveného vývaru
Nudle by měly zůstat "al dente" pro nejlepší texturní zážitek

Populární styly ramen:

Shio Ramen - lehký, slaný vývar
Shoyu Ramen - vývar se sójovou omáčkou
Miso Ramen - krémový vývar s pastou miso
Tonkotsu Ramen - bohatý vepřový vývar

Doporučené toppings:

Chashu (vařené vepřové)
Ajitsuke Tamago (marinované vejce)
Nori (mořské řasy)
Menma (fermentovaný bambus)
Narezushogi (mladý zázvor)

Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží čerstvé ramen nudle?

V chladničce vydrží 3-5 dní. Pro maximální čerstvost doporučujeme spotřebovat co nejdříve po zakoupení.

Lze nudle zamrazit?

Ano, nudle lze zamrazit až na 1 měsíc. Před použitím nechte pozvolna rozmrazit v chladničce.

Obsahují alergeny?

Nudle obsahují pšeničnou mouku (lepek). Nejsou vhodné pro osoby s celiakií nebo alergií na lepek.

Shrnutí

Čerstvé japonské nudle Ramen představují základ jednoho z nejpopulárnějších japonských pokrmů. Jejich autentická chuť, textura a všestrannost z nich dělají nepostradatelnou součást japonské kuchyně. Ať už je připravíte v tradičním vývaru nebo experimentujete s vlastními kombinacemi, vždy vám poskytnou autentický gastronomický zážitek. Jsou perfektní volbou pro všechny, kdo chtějí objevovat pravou chuť japonské kuchyně v pohodlí domova.
 Surovinynudle, vodaNávod k použitíVložíme do 2l vroucí vody a vaříme cca 2-3 minut do změknutí. Hotové přidáváme do vašich oblíbených pokrmůSloženípšeničná mouka 32%, tapiokový škrob, sójový olej, voda, sůl, regulátor kyselosti kyselina mléčná, zahušťovadlo alginát sodný, kurkumaAlergiepšenice (lepek), sója
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Ayuko