Ostropestřec Mariánský Celý plod Ostropestřec mariánský je bylina vypadající jako bodlák a už přes 2 tisíce let lidé využívají jeho léčivé účinky. Ostropestřec mariánský obsahuje skupinu látek zvaných Sylimarin. Součástí těchto látek je i velmi silný antioxidant, který dokonce předčí i účinky vitamínu C. Podle některých zdrojů může ostropestřec napomáhat chránit játra před vnějšími vlivy a u již poškozených jater fungovat jako podpůrný prostředek pro jejich obnovu. Samotná játra mají za určitých... Celý popis

Koupit za 59 Kč

Popis

Ostropestřec Mariánský Celý plod
Ostropestřec mariánský je bylina vypadající jako bodlák a už přes 2 tisíce let lidé využívají jeho léčivé účinky. Ostropestřec mariánský obsahuje skupinu látek zvaných Sylimarin. Součástí těchto látek je i velmi silný antioxidant, který dokonce předčí i účinky vitamínu C.

Podle některých zdrojů může ostropestřec napomáhat chránit játra před vnějšími vlivy a u již poškozených jater fungovat jako podpůrný prostředek pro jejich obnovu. Samotná játra mají za určitých podmínek schopnost regenerace, např. po akutních otravách léky, alkoholem či jedy, a ostropestřec tuto funkci výrazně podporuje.
Běžně se ostropestřec doporučuje jako doplněk léčby i při vážných onemocněních jater. Ostropestřcem můžete ale také posílit žlučník, slezinu, dvanácterník i celou obranyschopnost svého těla.
Ostropestřec mariánský, schválená tvrzení dle EU:

přispívá k normálnímu trávení a funkci jater, pročišťuje
antioxidant
vyrovnává hladinu cukru v krvi
udržuje normální činnost srdce
podporuje přirozenou obranyschopnost – odolnost

Použití 
Drcený plod ostropestřce je rovnou připraven k použití a nadrcení zajišťuje, že z něj získáte nejvíce účinných látek.
Přímá konzumace - Ostropestřec mariánský drcený plod můžete konzumovat přímo, nejlépe před jídlem. Lžičku ostropestřce důkladně žvýkejte 4-5 minut a poté zapijte 150-200 ml vody. Pro dosažení nejlepšího výsledku opakujte 4x denně po dobu 12 týdnů. Po ukončení kůry si udělejte pauzu 2-4 týdny.
Přidání do pokrmů – Lžičku ostropestřce můžete přidat také do jogurtu, obilninových kaší, nápojů, polévek i omáček (po tepelné úpravě a do chladnějšího pokrmu).
Čaj - Vyluhováním ostropestřce získáte bílou, lehce zakalenou tekutinu s nevýraznou chutí, avšak s vynikajícími účinky. 1 čajovou lžičku zalijte 150 – 200 ml horké vody o teplotě 60-70 °C. Louhujte přibližně 15 minut a poté přeceďte.
Složení
100% celý plod ostropestřce mariánského (Silybum marianum).
Účinná látka Sylimarin: 1,85g na 100g, v doporučené denní dávce (16g) - 290mg. 

Výživové údaje na 100 g

Energie
1194 kJ / 285 kcal

Tuky
8,1 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
1,0 g

Sacharidy
5,4 g

    z toho cukry
3,6 g

Vláknina
46,0 g

Bílkoviny
25,0 g

Sůl
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 500 g
Výrobce Vital Country
Druh ostropestřec