Charakteristika Květy ibišku jsou součástí stravy lidí od pradávna a jejich běžná konzumace je popisována již v antické literatuře. Ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa) pochází pravděpodobně z Afriky, ale v dnešní době se pěstuje v tropických oblastech na celém světě. Rostlina získala své jméno podle posvátného ptáka Ibise, který byl ztělesněním boha Thovta, boha moudrosti, tvořivosti a důmyslnosti, jemuž se říkalo Hib. Květy se vyznačují nakyslou chutí, která je způsobená kyselinami jablečnou,... Celý popis
Koupit za 45 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Wolfberry Květ ibišku kandovaný 100 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
45 Kč
Koupit za 45 Kč
Kandovaný květ ibišku 100g Wolfberry
Doprava:
69 Kč
41 Kč
Koupit za 41 Kč
WOLFBERRY Květ Ibišku kandované plátky 100 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
33 Kč
Koupit za 33 Kč
Popis
Charakteristika
Květy ibišku jsou součástí stravy lidí od pradávna a jejich běžná konzumace je popisována již v antické literatuře. Ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa) pochází pravděpodobně z Afriky, ale v dnešní době se pěstuje v tropických oblastech na celém světě. Rostlina získala své jméno podle posvátného ptáka Ibise, který byl ztělesněním boha Thovta, boha moudrosti, tvořivosti a důmyslnosti, jemuž se říkalo Hib.
Květy se vyznačují nakyslou chutí, která je způsobená kyselinami jablečnou, citronovou a vinnou. Jsou v nich ale obsaženy i antokyany, slizy, flavony, pektiny, nebo beta-karoten. Z minerálů je v nich nejvíc zastoupen vápník, hořčík a železo, z vitamínů pak vitamín C a vitamíny B1, B3 a B6.
Při pěstování ibišku, jehož květy jsou určené ke konzumaci, je věnována stejná pozornost, jako při pěstování potravinových surovin k přímé konzumaci. Kandované plátky ibišku se výborně hodí nejen k přímé konzumaci místo bonbónů, ale i do nápojů, kterým dodají krásnou barvu, do salátů, kterým dodají “exotickou“ příchuť, nebo na ozdobu cukrářských výrobků, jimž dodají zajímavý design.
Na každoroční konferenci American Heart Association byla publikována studie, podle které může pití ibiškového nápoje pomoci lidem, kteří trpí rizikem kardiovaskulárních onemocnění. Která složka ibišku má za následek tento pozitivní efekt? Tak o tom se prozatím dohadují i vědci, ale je jasné, že květy ibišku obsahují antokyany, které posilují kolagen a zlepšují funkci krevního oběhu.
V tropických oblastech se nápoj z květů ibišku používá z toho důvodu, že jeho působení je okamžité. Tekutina proniká až do svrchních vrstev kůže a přináší tak ochlazení celého organismu. Krásná barva nápoje navíc zvyšuje pružnost cév a tím zabraňuje tvorbě modřin, nebo červených žilek po těle i v obličeji.
Květy ibišku působí jako antioxidant, posilují imunitní systém a přirozenou obranyschopnost, tonizují tělo a mysl, osvěžují a dodávají vitalitu, podporují normální činnost střevního traktu a cévní soustavy, působí relaxačně a v neposlední řadě podporují normální funkci dýchacího systému.
Složení
Ibišek květ 50,77%, cukr 48%, kyselina citrónová 1,2%, barvivo E 129 0,02%, oxid siřičitý max. 0,01%.
Nutriční hodnoty na 100g
Energie: 1464 kJ / 350 kcal; Tuky: 0 g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 88 g - z toho cukry 80 g; Vláknina: 1 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0,01 g
Skladování
Skladujte v suchu a tmě
Země původu
Thajsko
Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
100 g
Květy ibišku jsou součástí stravy lidí od pradávna a jejich běžná konzumace je popisována již v antické literatuře. Ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa) pochází pravděpodobně z Afriky, ale v dnešní době se pěstuje v tropických oblastech na celém světě. Rostlina získala své jméno podle posvátného ptáka Ibise, který byl ztělesněním boha Thovta, boha moudrosti, tvořivosti a důmyslnosti, jemuž se říkalo Hib.
Květy se vyznačují nakyslou chutí, která je způsobená kyselinami jablečnou, citronovou a vinnou. Jsou v nich ale obsaženy i antokyany, slizy, flavony, pektiny, nebo beta-karoten. Z minerálů je v nich nejvíc zastoupen vápník, hořčík a železo, z vitamínů pak vitamín C a vitamíny B1, B3 a B6.
Při pěstování ibišku, jehož květy jsou určené ke konzumaci, je věnována stejná pozornost, jako při pěstování potravinových surovin k přímé konzumaci. Kandované plátky ibišku se výborně hodí nejen k přímé konzumaci místo bonbónů, ale i do nápojů, kterým dodají krásnou barvu, do salátů, kterým dodají “exotickou“ příchuť, nebo na ozdobu cukrářských výrobků, jimž dodají zajímavý design.
Na každoroční konferenci American Heart Association byla publikována studie, podle které může pití ibiškového nápoje pomoci lidem, kteří trpí rizikem kardiovaskulárních onemocnění. Která složka ibišku má za následek tento pozitivní efekt? Tak o tom se prozatím dohadují i vědci, ale je jasné, že květy ibišku obsahují antokyany, které posilují kolagen a zlepšují funkci krevního oběhu.
V tropických oblastech se nápoj z květů ibišku používá z toho důvodu, že jeho působení je okamžité. Tekutina proniká až do svrchních vrstev kůže a přináší tak ochlazení celého organismu. Krásná barva nápoje navíc zvyšuje pružnost cév a tím zabraňuje tvorbě modřin, nebo červených žilek po těle i v obličeji.
Květy ibišku působí jako antioxidant, posilují imunitní systém a přirozenou obranyschopnost, tonizují tělo a mysl, osvěžují a dodávají vitalitu, podporují normální činnost střevního traktu a cévní soustavy, působí relaxačně a v neposlední řadě podporují normální funkci dýchacího systému.
Složení
Ibišek květ 50,77%, cukr 48%, kyselina citrónová 1,2%, barvivo E 129 0,02%, oxid siřičitý max. 0,01%.
Nutriční hodnoty na 100g
Energie: 1464 kJ / 350 kcal; Tuky: 0 g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 88 g - z toho cukry 80 g; Vláknina: 1 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0,01 g
Skladování
Skladujte v suchu a tmě
Země původu
Thajsko
Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Obsah
100 g
Parametry
Výrobce | Wolfberry |
Hmotnost | 100 g |
Úprava | kandované |
Forma | plátky |