Jako základ se na výrobu sýra pecorino romano se používá čerstvé plnotučné ovčí mléko, většinou termizované. Solení probíhá ručně. Doba zrání činí minimálně 5 měsíců pro mladý sýr bez označení D.O.P. a 8 měsíců pro vyzrálý sýr a 12 měsíců pro velmi vyzrálý sýr. Pod tmavou ochrannou voskovou kůrou je bílé až lehce slámově žluté těsto, místy se v ní nachází drobná oka a má krystalickou strukturu. Vůně a chuť jsou silné a charakteristické a čím déle zraje, tím více nabírají vůně a chutě na intenzitě.... Celý popis
Koupit za 286 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Pecorino Romano D.O.P. 200 g
Doprava:
99 Kč
Skladem
286 Kč
Koupit za 286 Kč
94 %
Pecorino Romano D.O.P. 200 g
Doprava:
99 Kč
Skladem
215 Kč
Koupit za 215 Kč
Popis
Jako základ se na výrobu sýra pecorino romano se používá čerstvé plnotučné ovčí mléko, většinou termizované. Solení probíhá ručně. Doba zrání činí minimálně 5 měsíců pro mladý sýr bez označení D.O.P. a 8 měsíců pro vyzrálý sýr a 12 měsíců pro velmi vyzrálý sýr. Pod tmavou ochrannou voskovou kůrou je bílé až lehce slámově žluté těsto, místy se v ní nachází drobná oka a má krystalickou strukturu. Vůně a chuť jsou silné a charakteristické a čím déle zraje, tím více nabírají vůně a chutě na intenzitě. Pecorino je velmi zdravý sýr s nízkým obsahem tuku v sušině (30%). Díky své drobivé struktuře je předurčen pro široké použití v Italské gastronomii. K tomuto sýru se nejlépe hodí červené víno z oblasti Lazio nebo ze Sardinie.
Parametry
| Hmotnost | 300 |
| Obsah tuku | plnotučné |