Cuketa Sandokan F1 je raná hybridní odrůda, která se vyznačuje vysokou výnosností a odolností vůči virům (ZYMV, WMV, CMV). To vede k dlouhé době sklizně a zajišťuje stabilně vysoké výnosy. Plody jsou tmavě zelené, podlouhlé s lesklým povrchem a jemnou chutí, ideální pro různé kulinářské úpravy. Rostlina má kompaktní, keřovitý a středně silný růst, což umožňuje pěstování i v menších zahradách Odrůdu je nejlepší sklízet ve velmi mladém stádiu, ideálně s květem nebo krátce po jeho opadu. Doba zrání je... Celý popis
Koupit za 56 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Cuketa Sandokan F1 je raná hybridní odrůda, která se vyznačuje vysokou výnosností a odolností vůči virům (ZYMV, WMV, CMV). To vede k dlouhé době sklizně a zajišťuje stabilně vysoké výnosy.
Plody jsou tmavě zelené, podlouhlé s lesklým povrchem a jemnou chutí, ideální pro různé kulinářské úpravy.
Rostlina má kompaktní, keřovitý a středně silný růst, což umožňuje pěstování i v menších zahradách
Odrůdu je nejlepší sklízet ve velmi mladém stádiu, ideálně s květem nebo krátce po jeho opadu.
Doba zrání je přibližně 45–50 dní.
Pro optimální růst se doporučuje poskytnout každé rostlině alespoň 1 m² prostoru.
Jedná se o poměrně odolné rostliny, takže je možné buď semena předpěstovat nebo je sázet přibližně v polovině května přímo na venkovní záhon.
S předpěstováním semen můžete začít už v březnu či dubnu. Klíčení trvá zpravidla 1–2 týdny. Rostliny přesazujeme na slunné stanoviště až v druhé polovině května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, neboť cukety špatně snáší mrazy. Ideální spon je 100 x 100 cm.
Cukety mají rády hlinitou půdu, která je bohatá na živiny. Je možné do půdy již na podzim zapravit kompost nebo hnůj. Pro růst je zásadní dostatek světla, tepla a vláhy. Stanoviště musí být vždy slunečné a půda vlhčí. Je potřeba rostliny dostatečně zalévat – méně a častěji. Rostliny v průběhu růstu můžete přihnojovat hnojivy či kompostem.
Cukety lze po sklizni uchovávat na chladném místě.
Plody jsou tmavě zelené, podlouhlé s lesklým povrchem a jemnou chutí, ideální pro různé kulinářské úpravy.
Rostlina má kompaktní, keřovitý a středně silný růst, což umožňuje pěstování i v menších zahradách
Odrůdu je nejlepší sklízet ve velmi mladém stádiu, ideálně s květem nebo krátce po jeho opadu.
Doba zrání je přibližně 45–50 dní.
Pro optimální růst se doporučuje poskytnout každé rostlině alespoň 1 m² prostoru.
Jedná se o poměrně odolné rostliny, takže je možné buď semena předpěstovat nebo je sázet přibližně v polovině května přímo na venkovní záhon.
S předpěstováním semen můžete začít už v březnu či dubnu. Klíčení trvá zpravidla 1–2 týdny. Rostliny přesazujeme na slunné stanoviště až v druhé polovině května, resp. v době, kdy již nehrozí ranní mrazíky, neboť cukety špatně snáší mrazy. Ideální spon je 100 x 100 cm.
Cukety mají rády hlinitou půdu, která je bohatá na živiny. Je možné do půdy již na podzim zapravit kompost nebo hnůj. Pro růst je zásadní dostatek světla, tepla a vláhy. Stanoviště musí být vždy slunečné a půda vlhčí. Je potřeba rostliny dostatečně zalévat – méně a častěji. Rostliny v průběhu růstu můžete přihnojovat hnojivy či kompostem.
Cukety lze po sklizni uchovávat na chladném místě.