Vrcholné dílo, opravdová velmi limitovaná rarita z původně soukromých sbírek uchovávaných téměř výhradně pro ceremonie a obřady samotných mezcaleros. Vzácný příklad toho nejlepšího z craftové mezcalové produkce. Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny. Cca 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou poté pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny... Celý popis
Koupit za 2 499 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Bozal Pechuga 45,5% 0,7 l (holá láhev)
Doprava:
109 Kč
Skladem
2 499 Kč
Koupit za 2 499 Kč

Bozal Pechuga 0,7l 45,5% (holá láhev)
Doprava:
69 Kč
Skladem
2 444 Kč
Koupit za 2 444 Kč

Bozal Pechuga 45,5% 0,7l (holá láhev)
Doprava:
119 Kč
Skladem
2 499 Kč
Koupit za 2 499 Kč

Bozal Pechuga 45,5% 0,7l(holá láhev)
Doprava:
79 Kč
Skladem
2 435 Kč
Koupit za 2 435 Kč
Popis
Vrcholné dílo, opravdová velmi limitovaná rarita z původně soukromých sbírek uchovávaných téměř výhradně pro ceremonie a obřady samotných mezcaleros. Vzácný příklad toho nejlepšího z craftové mezcalové produkce.
Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny. Cca 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou poté pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny a zasypaných zeminou › následně drceny pomocí velkých kamenů tažených osly, poníky či koňmi následuje cca 1-3 týdenní fermentace (bez uměle přidaných cukrů a kvasinek), destilace (obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“) a zrání v dubových sudech.
Čistota té nejlepší agáve, sladkost se špetkou nakouřenosti a zemitosti – skvělý zážitek.
BOZAL znamená „divoký“ či „nespoutaný“, je poctou všem „mezcaleros“ z oblastí Oaxaca a Guerrero. Pechuga (poddruh Cupreata z rodiny Papalote) je rovněž vzácnou variantou divoké agáve, díky obtížné ruční sklizni ve vysoké nadmořské výšce strmých svahů Rio Balsas v regionu Guerrero – neobyčejný mezcal inspirovaný starou recepturou s originálními prvky, vychutnávaný místními mezcaleros pro soukromé a slavnostní účely (tradiční ceremoniály na konci roku apod.)
Pechuga je vrcholným mistrovským dílem, nahlédnutím do soukromé sbírky toho nejlepšího z craftové mezcalové produkce, snoubení sladkých florálních tónů s aromaty zemité vlhkosti, jemným závanem minerality připomíná blížící se bouři.
Exkluzivně zabalen do keramických lahví hliněných tónů.
TASTING NOTES
· delikátní vybalancovanost kouřového nádechu patrně změkčeného stopami divoce rostoucího ovoce
· bohatou chuť na patře otevírají tóny opékaného ovoce s lehkým dotekem minerality a jemnou nakouřeností, které směřují do fascinujícího suššího zakončení. Ojedinělý zážitek z tohoto posvátného mezcalu
Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny. Cca 80-100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou poté pečeny v „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny a zasypaných zeminou › následně drceny pomocí velkých kamenů tažených osly, poníky či koňmi následuje cca 1-3 týdenní fermentace (bez uměle přidaných cukrů a kvasinek), destilace (obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“) a zrání v dubových sudech.
Čistota té nejlepší agáve, sladkost se špetkou nakouřenosti a zemitosti – skvělý zážitek.
BOZAL znamená „divoký“ či „nespoutaný“, je poctou všem „mezcaleros“ z oblastí Oaxaca a Guerrero. Pechuga (poddruh Cupreata z rodiny Papalote) je rovněž vzácnou variantou divoké agáve, díky obtížné ruční sklizni ve vysoké nadmořské výšce strmých svahů Rio Balsas v regionu Guerrero – neobyčejný mezcal inspirovaný starou recepturou s originálními prvky, vychutnávaný místními mezcaleros pro soukromé a slavnostní účely (tradiční ceremoniály na konci roku apod.)
Pechuga je vrcholným mistrovským dílem, nahlédnutím do soukromé sbírky toho nejlepšího z craftové mezcalové produkce, snoubení sladkých florálních tónů s aromaty zemité vlhkosti, jemným závanem minerality připomíná blížící se bouři.
Exkluzivně zabalen do keramických lahví hliněných tónů.
TASTING NOTES
· delikátní vybalancovanost kouřového nádechu patrně změkčeného stopami divoce rostoucího ovoce
· bohatou chuť na patře otevírají tóny opékaného ovoce s lehkým dotekem minerality a jemnou nakouřeností, které směřují do fascinujícího suššího zakončení. Ojedinělý zážitek z tohoto posvátného mezcalu
Parametry
Výrobce | Mezcal |
Značka | Mezcal |
Objem | 0.7 l |
Druh balení | holá láhev |