Česnek mletý Barva a vzhled: sypká bez hrudek, krémové barvy Vůně a chuť: typická česneková Použití v kuchyni: Je základní přísadou tisíce jídel. Se zázvorem a cibulí tvoří trojici chutí známou v orientální a asijské kuchyni. Ochucuje se jím máslo, zálivky a omáčky k těstovinám, rybám, drůbeži, masu, zvěřině a zelenině. K úpravě skopového masa, uzenin, karbanátků, při domácí zabíjačce, polévek a bramborových jídel. Historie a současnost: Pochází ze střední Asie. Jeho vlastí bylo Mongolsko, odkud... Celý popis
Koupit za 18 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Česnek mletý (100g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
18 Kč
Koupit za 18 Kč
Popis
Česnek mletý
Barva a vzhled: sypká bez hrudek, krémové barvy
Vůně a chuť: typická česneková
Použití v kuchyni: Je základní přísadou tisíce jídel. Se zázvorem a cibulí tvoří trojici chutí známou v orientální a asijské kuchyni. Ochucuje se jím máslo, zálivky a omáčky k těstovinám, rybám, drůbeži, masu, zvěřině a zelenině. K úpravě skopového masa, uzenin, karbanátků, při domácí zabíjačce, polévek a bramborových jídel.
Historie a současnost: Pochází ze střední Asie. Jeho vlastí bylo Mongolsko, odkud se dostal do Číny i Egypta. Česnek byl považován za posvátnou rostlinu. Je příbuzný cibuli, pórku a pažitce a dá se říct, že patří k nejzdravější zelenině.
Zdravotní účinky: Už v lidovém léčitelství byl česnek používán proti upírům a vlkodlakům. Je bohatý na vitamíny (A, B, C), selen, vápník a jód. Působí dobře na obranyschopnost organismu a trávení. Používá se jako antiseptikum a antibiotikum. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu, prospívá srdci, je dobrý proti nadýmání, proti kornatění tepen a ničí parazity ve střevech.
Alergen: obsahuje alergeny oxidu siřičitého
Náš tip: česnek nesmí chybět ani ve Vaší kuchyni, udělejte si báječnou česnekovou polévku!
Recept:
Česneková polévka
1 kostka masoxu, mletý česnek dle chuti, 1 lžíce sádla, polévkové koření, 2 vejce, 2 litry vody, 600g brambor
Brambory uvaříme. Oloupeme česnek a utřeme ho se solí. Uvařené brambory necháme ve vodě, přidáme česnek, dochutíme mletým černým pepřem a přidáme kostku masoxu. Česnečku omastíme sádlem. Do hotové polévky vmícháme rozšlehané vejce a můžeme podávat.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Barva a vzhled: sypká bez hrudek, krémové barvy
Vůně a chuť: typická česneková
Použití v kuchyni: Je základní přísadou tisíce jídel. Se zázvorem a cibulí tvoří trojici chutí známou v orientální a asijské kuchyni. Ochucuje se jím máslo, zálivky a omáčky k těstovinám, rybám, drůbeži, masu, zvěřině a zelenině. K úpravě skopového masa, uzenin, karbanátků, při domácí zabíjačce, polévek a bramborových jídel.
Historie a současnost: Pochází ze střední Asie. Jeho vlastí bylo Mongolsko, odkud se dostal do Číny i Egypta. Česnek byl považován za posvátnou rostlinu. Je příbuzný cibuli, pórku a pažitce a dá se říct, že patří k nejzdravější zelenině.
Zdravotní účinky: Už v lidovém léčitelství byl česnek používán proti upírům a vlkodlakům. Je bohatý na vitamíny (A, B, C), selen, vápník a jód. Působí dobře na obranyschopnost organismu a trávení. Používá se jako antiseptikum a antibiotikum. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu, prospívá srdci, je dobrý proti nadýmání, proti kornatění tepen a ničí parazity ve střevech.
Alergen: obsahuje alergeny oxidu siřičitého
Náš tip: česnek nesmí chybět ani ve Vaší kuchyni, udělejte si báječnou česnekovou polévku!
Recept:
Česneková polévka
1 kostka masoxu, mletý česnek dle chuti, 1 lžíce sádla, polévkové koření, 2 vejce, 2 litry vody, 600g brambor
Brambory uvaříme. Oloupeme česnek a utřeme ho se solí. Uvařené brambory necháme ve vodě, přidáme česnek, dochutíme mletým černým pepřem a přidáme kostku masoxu. Česnečku omastíme sádlem. Do hotové polévky vmícháme rozšlehané vejce a můžeme podávat.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | česnek |
Hmotnost | 100 g |
Značka | Profikoření |
Forma | mleté |