-- Divočák kýta je velice chutné šťavnaté maso, které je vhodné k různým úpravám a jeho chuť ho řadí na jedno z prvních míst všestranného použití v kuchyni.  Vhodná na dušení, pečení, případně řízky nebo steaky. TIP NA RECEPT: KANČÍ KÝTA S POVIDLOVOU OMÁČKOU Budete potřebovat: 800 g kančí kýty1 ks velké cibule0.5 lžíce sádla100 g slaniny1 ks mrkve1 ks petržel3 stroužky česneku8 kuliček jalovce3 ks bobkového listu0.5 lžičky drceného kmínu0.5 lžičky tymiánu4 špetky mletého pepře4 špetky soli300 ml hovězího... Celý popis

Koupit za 816 Kč

Popis

-- Divočák kýta je velice chutné šťavnaté maso, které je vhodné k různým úpravám a jeho chuť ho řadí na jedno z prvních míst všestranného použití v kuchyni. 
Vhodná na dušení, pečení, případně řízky nebo steaky.
TIP NA RECEPT: KANČÍ KÝTA S POVIDLOVOU OMÁČKOU
Budete potřebovat: 800 g kančí kýty1 ks velké cibule0.5 lžíce sádla100 g slaniny1 ks mrkve1 ks petržel3 stroužky česneku8 kuliček jalovce3 ks bobkového listu0.5 lžičky drceného kmínu0.5 lžičky tymiánu4 špetky mletého pepře4 špetky soli300 ml hovězího vývaru2 lžíce švestkových povidel50 g perníku na strouhání - volitelné
Postup přípravy: Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky. Na rozehřátém sádle lehce orestujte oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou slaninu. Přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a petržel, celé, oloupané stroužky česneku a nakrájené maso. Restujte, až se maso „zatáhne“. Přidejte všechno koření, osolte, opepřete a zalijte vývarem (můžete zalít i červeným vínem) a vařte, až je maso měkké. Omáčku propasírujte a do omáčky vmíchejte povidla. Omáčku můžete podle chuti zahustit strouhaným perníkem.

 
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Šumavská Zvěřina