Medovina nazvaná po severském bohu. Baldr je syn Odina a bohyně Frigg. Je uctíván jako bůh světla, krásy a čistoty, ale byl také vnímán jako strážce a ochránce. Medovina nazvaná po severském bohu. Baldr je syn Odina a bohyně Frigg. Je uctíván jako bůh světla, krásy a čistoty, ale byl také vnímán jako strážce a ochránce. Oblíbená aromatizovaná mandlová medovina. Aroma a chuť mandlí je příjemně pikantní a dodává medovině sváteční osobnost. Mandlová medovina také obsahuje koření a byliny, převažuje... Celý popis
Koupit za 364 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Medovina nazvaná po severském bohu. Baldr je syn Odina a bohyně Frigg. Je uctíván jako bůh světla, krásy a čistoty, ale byl také vnímán jako strážce a ochránce.
Medovina nazvaná po severském bohu. Baldr je syn Odina a bohyně Frigg. Je uctíván jako bůh světla, krásy a čistoty, ale byl také vnímán jako strážce a ochránce.
Oblíbená aromatizovaná mandlová medovina. Aroma a chuť mandlí je příjemně pikantní a dodává medovině sváteční osobnost.
Mandlová medovina také obsahuje koření a byliny, převažuje chuť mandlí.
Medoviny s přídavkem aromat jsou určeny pro méně náročné zákazníky. Oproti postupu přímého macerování mandlí, má mandlové aroma výraznější chuť a aroma, která je mnohými zákazníky vyhledávána.
Pokud máte zájem o ochucené medoviny vyráběné tradičními postupy, jistě v naší nabídce objevíte stovky medovin bez aromat.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.
Proces výroby
Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Medovina nazvaná po severském bohu. Baldr je syn Odina a bohyně Frigg. Je uctíván jako bůh světla, krásy a čistoty, ale byl také vnímán jako strážce a ochránce.
Oblíbená aromatizovaná mandlová medovina. Aroma a chuť mandlí je příjemně pikantní a dodává medovině sváteční osobnost.
Mandlová medovina také obsahuje koření a byliny, převažuje chuť mandlí.
Medoviny s přídavkem aromat jsou určeny pro méně náročné zákazníky. Oproti postupu přímého macerování mandlí, má mandlové aroma výraznější chuť a aroma, která je mnohými zákazníky vyhledávána.
Pokud máte zájem o ochucené medoviny vyráběné tradičními postupy, jistě v naší nabídce objevíte stovky medovin bez aromat.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.
Proces výroby
Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Parametry
| Výrobce | Hřebečská medovina |
| Příchuť | ořechové - mandlové |