Arame se sbírá ručně, potom se 7 hodin vaří a suší na slunci. Arame má velmi jemnou nasládlou chuť bez charakteristického mořského aroma. Nasládlost způsobuje vysoký obsah manitu, přírodního cukru, který se vyskytuje ve většině hnědých řas. Arame je zvlášť bohatá na jód a vápník. Jak uvádí lidové zdroje, mořské řasy, pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů, se již odpradávna v Japonsku využívaly k podpoře funkcí celého organizmu (posiluje oblast sleziny a slinivky). Asijská přírodní medicína... Celý popis
Koupit za 112 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Natural Jihlava Mořské řasy Arame 50g
Doprava:
49 Kč
Skladem
112 Kč
Koupit za 112 Kč
Natural Jihlava Mořské řasy Arame 50 g
Doprava:
89 Kč
Skladem
129 Kč
Koupit za 129 Kč
Popis
Arame se sbírá ručně, potom se 7 hodin vaří a suší na slunci. Arame má velmi jemnou nasládlou chuť bez charakteristického mořského aroma. Nasládlost způsobuje vysoký obsah manitu, přírodního cukru, který se vyskytuje ve většině hnědých řas. Arame je zvlášť bohatá na jód a vápník. Jak uvádí lidové zdroje, mořské řasy, pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálů, se již odpradávna v Japonsku využívaly k podpoře funkcí celého organizmu (posiluje oblast sleziny a slinivky).
Asijská přírodní medicína Arame využívá k boji proti anémii (chudokrevnost), jako prevenci proti ubívání kostní hmoty a celkově na kvality kostí. Pro svůj obsah jódu napomáhá fungování štítné žláze. V tradiční japonské medicíně je právě tato řasa často používána jako lidová medicína k ošetření ženských rozmnožovacích orgánů.
Pro lepší užití v kuchyni se krájí na tenké nudličky. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel. Arame však lze využít do jakéhokoliv jídla připravovaného naslano, do polévek např. v kombinaci s pastou MISO, do salátů s dušenou mrkví a ředkví, cibulí a pórkem, cibulí či bílou ředkví atd.
Poznámka: Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály však neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě neporostou.
ARAME ve 100g obsahuje: 1170 mg vápníku, 12 mg železa, 300 mg jódu, 3860 mg draslíku, 3860mg draslíku, 150g fosforu, 2,3 mg niacinu, 7,1g vlákniny, 12,1g bílkovin, 44,7g sacharidů, 50 j. vitamínu A, vitamíny B1 a B2 ..
Způsob přípravy: Řasy dobře opláchneme a namočíme do vody na 10-20 min. Vzniklý roztok má hnědou barvu s obsahem hodnotných živin, proto se doporučuje nevylévat a využít jej například k přípravě polévky. Vařit 20-30 min. Při vaření zvětšují svůj objem 5-6x.
Země původu: Japonsko
Obsah: 50 g
Asijská přírodní medicína Arame využívá k boji proti anémii (chudokrevnost), jako prevenci proti ubívání kostní hmoty a celkově na kvality kostí. Pro svůj obsah jódu napomáhá fungování štítné žláze. V tradiční japonské medicíně je právě tato řasa často používána jako lidová medicína k ošetření ženských rozmnožovacích orgánů.
Pro lepší užití v kuchyni se krájí na tenké nudličky. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel. Arame však lze využít do jakéhokoliv jídla připravovaného naslano, do polévek např. v kombinaci s pastou MISO, do salátů s dušenou mrkví a ředkví, cibulí a pórkem, cibulí či bílou ředkví atd.
Poznámka: Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály však neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě neporostou.
ARAME ve 100g obsahuje: 1170 mg vápníku, 12 mg železa, 300 mg jódu, 3860 mg draslíku, 3860mg draslíku, 150g fosforu, 2,3 mg niacinu, 7,1g vlákniny, 12,1g bílkovin, 44,7g sacharidů, 50 j. vitamínu A, vitamíny B1 a B2 ..
Způsob přípravy: Řasy dobře opláchneme a namočíme do vody na 10-20 min. Vzniklý roztok má hnědou barvu s obsahem hodnotných živin, proto se doporučuje nevylévat a využít jej například k přípravě polévky. Vařit 20-30 min. Při vaření zvětšují svůj objem 5-6x.
Země původu: Japonsko
Obsah: 50 g
Parametry
Výrobce | Natural Jihlava |
Hmotnost | 550 g |