Kombucha - čajová houba Kombucha - osvěžujÍcí nápoj ze slazeného černého nebo zeleného čaje, který prošel fermentací touto houbou. Kombucha má velký obsah zdraví prospěšných látek. Čistí krev a je používána mnoho lidmi jako univerzální léčivý prostředek. Užívá se při léčení poruch trávení, poruch spánku, žlučových kamenů, onemocnění kloubů, ledvin, jater a vlasů. Léčba Kombuchou pomáhá také při obezitě, zácpě, průjmu, hemoroidech, vředech, šedém zákalu a rakovině. Návod na pěstování kombuchy... Celý popis
Koupit za 119 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
97 %
PLANTO Kombucha - čajová houba PO-KO-1KS
Doprava:
99 Kč
Skladem
119 Kč
Koupit za 119 Kč
Popis
Kombucha - čajová houba
Kombucha - osvěžujÍcí nápoj ze slazeného černého nebo zeleného čaje, který prošel fermentací touto houbou. Kombucha má velký obsah zdraví prospěšných látek. Čistí krev a je používána mnoho lidmi jako univerzální léčivý prostředek. Užívá se při léčení poruch trávení, poruch spánku, žlučových kamenů, onemocnění kloubů, ledvin, jater a vlasů. Léčba Kombuchou pomáhá také při obezitě, zácpě, průjmu, hemoroidech, vředech, šedém zákalu a rakovině.
Návod na pěstování kombuchy
Čajová houba připomíná rosolovitý koláč, bílo-oranžovo-hnědé barvy. Není to typická houba, je to symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus – mateční houbu, od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí. Jeho příprava spočívá v tom, že se japonská houba vloží do čaje, nejlépe do skleněné nádoby (litrové dózy) a nechá se po určitou dobu, dokud se nedosáhne správné koncentrace. Velikost houby závisí na nádobě, ve které je vyrobena.
Výsledný nápoj je sladkokyselý a obsahuje kyselinu glukuronovou, vitamíny B1, B2, B6, B12 a C, dále kyselinu listovou, mléčnou, aminokyseliny, enzymy, antibiotické látky a malé množství alkoholu. Obsah alkoholu je v průměru 0,5 %. Specifický účinek kombuchy je založen především na kyselině glukuronové, která způsobuje silnou detoxikaci organismu. Kyselina se spojuje s odpadními látkami těla a jedy, které přicházejí zvenčí, a připravuje je tak na vylučování. Kyselina mléčná má silný inhibiční účinek na škodlivé střevní bakterie a tím podporuje trávicí proces.
Houba obvykle plave na vrcholu nádoby naplněné čajem. Obrostlé části houby vždy plavou nahoru a tím houbu zahušťují. Brzy zhoustne natolik, že spadne na dno sklenice, a poté se na povrchu sklenice vytvoří nová kombucha. Zpočátku je úplně tenká, téměř průhledná. Počkejte, až uzraje, a vložte ji do samostatné sklenice. Získáme tak novou houbu, která nám umožní zvýšit produkci nápoje.
Vlastnosti kombuchy
- posiluje imunitu
- reguluje metabolismus
- obnovuje střevní flóru
- zmírňuje následky alergií
- zpomaluje proces stárnutí organismu
- upravuje krevní tlak a cholesterol
- má detoxikační vlastnosti
- je zdrojem mnoha vitamínů, včetně: C, B1, B2, B3, stejně jako aminokyselin a enzymů
- zahrnuje mimo jiné zinek, hořčík, železo, organické kyseliny
Kombucha - osvěžujÍcí nápoj ze slazeného černého nebo zeleného čaje, který prošel fermentací touto houbou. Kombucha má velký obsah zdraví prospěšných látek. Čistí krev a je používána mnoho lidmi jako univerzální léčivý prostředek. Užívá se při léčení poruch trávení, poruch spánku, žlučových kamenů, onemocnění kloubů, ledvin, jater a vlasů. Léčba Kombuchou pomáhá také při obezitě, zácpě, průjmu, hemoroidech, vředech, šedém zákalu a rakovině.
Návod na pěstování kombuchy
Čajová houba připomíná rosolovitý koláč, bílo-oranžovo-hnědé barvy. Není to typická houba, je to symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus – mateční houbu, od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí. Jeho příprava spočívá v tom, že se japonská houba vloží do čaje, nejlépe do skleněné nádoby (litrové dózy) a nechá se po určitou dobu, dokud se nedosáhne správné koncentrace. Velikost houby závisí na nádobě, ve které je vyrobena.
Výsledný nápoj je sladkokyselý a obsahuje kyselinu glukuronovou, vitamíny B1, B2, B6, B12 a C, dále kyselinu listovou, mléčnou, aminokyseliny, enzymy, antibiotické látky a malé množství alkoholu. Obsah alkoholu je v průměru 0,5 %. Specifický účinek kombuchy je založen především na kyselině glukuronové, která způsobuje silnou detoxikaci organismu. Kyselina se spojuje s odpadními látkami těla a jedy, které přicházejí zvenčí, a připravuje je tak na vylučování. Kyselina mléčná má silný inhibiční účinek na škodlivé střevní bakterie a tím podporuje trávicí proces.
Houba obvykle plave na vrcholu nádoby naplněné čajem. Obrostlé části houby vždy plavou nahoru a tím houbu zahušťují. Brzy zhoustne natolik, že spadne na dno sklenice, a poté se na povrchu sklenice vytvoří nová kombucha. Zpočátku je úplně tenká, téměř průhledná. Počkejte, až uzraje, a vložte ji do samostatné sklenice. Získáme tak novou houbu, která nám umožní zvýšit produkci nápoje.
Vlastnosti kombuchy
- posiluje imunitu
- reguluje metabolismus
- obnovuje střevní flóru
- zmírňuje následky alergií
- zpomaluje proces stárnutí organismu
- upravuje krevní tlak a cholesterol
- má detoxikační vlastnosti
- je zdrojem mnoha vitamínů, včetně: C, B1, B2, B3, stejně jako aminokyselin a enzymů
- zahrnuje mimo jiné zinek, hořčík, železo, organické kyseliny
Parametry
| Výrobce | Planto |