Citrusový pektin (E440). Čistě přírodní pektin z citrusových plodů. Přírodní želírovací a zahušťující látka z citrusové kůry pro džemy, marmelády a další kulinářské speciality. Latinský název: Pectinum Alternativní název: citrus pectin, citrus peel pectin, pektin, pektín Použitá část rostliny: kůra citrusových plodů Barva a vzhled: jemný prášek, světle béžová až žlutavá barva Vůně a chuť: neutrální, lehce ovocná vůně, jemná chuť Složení: Čistě přírodní pektin z citrusových plodů. Bez přidaných... Celý popis
Koupit za 835 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Profikoření - Citrusový pektin (1 Kg)
Doprava:
zdarma
Skladem
835 Kč
Koupit za 835 Kč
Popis
Citrusový pektin (E440). Čistě přírodní pektin z citrusových plodů.
Přírodní želírovací a zahušťující látka z citrusové kůry pro džemy, marmelády a další kulinářské speciality.
Latinský název: Pectinum
Alternativní název: citrus pectin, citrus peel pectin, pektin, pektín
Použitá část rostliny: kůra citrusových plodů
Barva a vzhled: jemný prášek, světle béžová až žlutavá barva
Vůně a chuť: neutrální, lehce ovocná vůně, jemná chuť
Složení: Čistě přírodní pektin z citrusových plodů. Bez přidaných látek. Bez přidávaného cukru. Malé množství cukru bylo použivo pouze pro standardizaci výrobku.
Želírovací schopnost: 200°SAG
Použití: marmelády, džemy, ovocné želé, polevy, nápoje, k zahuštění marmelád a džemů s nízkým obsahem cukru, kde 15-45% tvoří rozpustný pevný podíl. Vhodné pro jogurty s ovocem, kde 15-50% tvoří rozpustný pevný podíl.
Dávkování na výrobu marmelád a džemu: použijeme 7 až 10 g pektinu na 1 Kg ovoce. Nejprve pektin smíchejte se 3 až 4 lžičkami cukru a přidejte do rozvařeného ovoce, vaříme cca 5 minut. Dle chuti přidáme další cukr 300-500g, následně vaříme do zhoustnutí. Dávkování se vždy liší podle druho ovoce a jeho pH, připadně jaký požadujete výsledný produkt. Pozor na kyselé ovoce (višně, rybíz), v případě nízkého pH marmeláda neztuhne, ani s přídavkém velkého množství pektinu. Je potřeba upravit hladinu pH. U velmi kyselého ovoce pH zvýšíme pomoci citronanu sodného a před samotným dávkováním do finálních obalů, můžeme pH snížit na potřebnou hodnotu kyselinou citronovou.
Receptury na nízkokalorické marmelády:
Druh ovoce
Množství ovoce (g/kg)
Množství cukru (g/kg)
Množství pektinu (g/kg)
Broskev/jablka (70/30)
450
297
7
Jahody/jablka (78/22)
450
297
7
Jahody/ jablka (56/44)
450
398
6
Výživové hodnoty na 100g:
Hodnoty:
Energetická hodnota (kJ)
1080
Energetická hodnota (kcal)
261
Tuky (g)
0
z toho nasycené mastné kyseliny (g)
0
Sacharidy (g)
37
z toho cukry (g)
37
Bílkoviny (g)
0
Sůl (g)
1
Vláknina (g)
57
Citrusový pektin – přírodní kouzlo pro dokonalé zahuštění
Citrusový pektin je přírodní polysacharid získávaný z kůry citrusových plodů, který se v potravinářství používá už více než sto let. První průmyslová výroba pektinu začala na počátku 20. století, kdy se objevil jako ideální řešení pro dokonalé zahuštění a želírování džemů a marmelád bez potřeby umělých přísad.
Získává se šetrnou extrakcí z usušené citrusové kůry, následně se čistí a suší na jemný prášek. Díky svému rostlinnému původu je vhodný i pro vegetariány a vegany.
V kuchyni je citrusový pektin nepostradatelný pro výrobu džemů, marmelád, ovocných želé, omáček a polev. Dodává potravinám jemnou, pevnou a stabilní konzistenci, aniž by ovlivnil jejich chuť. Mimo potravinářství nachází uplatnění také ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu.
Řeší problém s příliš řídkými směsmi a umožňuje vytvořit výrobky s přirozenou strukturou, kterou ocení každý, kdo dbá na kvalitu a čisté složení.
Tipy na použití:
Marmelády a džemy: pro dokonalé želírování
Ovocné želé: jemná textura a čistá chuť
Polevy na dorty: hladký a pevný povrch
Nápoje: stabilizace ovocných šťáv
Technologicky nabízí citrusový pektin vysokou účinnost už při nízkých dávkách, čímž šetří suroviny i čas. Obsahuje vlákninu prospěšnou pro trávení a je zdrojem malého množství minerálních látek.
Objevte kouzlo citrusového pektinu a pozvedněte své recepty na vyšší úroveň – objednejte si jej ještě dnes a vyzkoušejte rozdíl!
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Přírodní želírovací a zahušťující látka z citrusové kůry pro džemy, marmelády a další kulinářské speciality.
Latinský název: Pectinum
Alternativní název: citrus pectin, citrus peel pectin, pektin, pektín
Použitá část rostliny: kůra citrusových plodů
Barva a vzhled: jemný prášek, světle béžová až žlutavá barva
Vůně a chuť: neutrální, lehce ovocná vůně, jemná chuť
Složení: Čistě přírodní pektin z citrusových plodů. Bez přidaných látek. Bez přidávaného cukru. Malé množství cukru bylo použivo pouze pro standardizaci výrobku.
Želírovací schopnost: 200°SAG
Použití: marmelády, džemy, ovocné želé, polevy, nápoje, k zahuštění marmelád a džemů s nízkým obsahem cukru, kde 15-45% tvoří rozpustný pevný podíl. Vhodné pro jogurty s ovocem, kde 15-50% tvoří rozpustný pevný podíl.
Dávkování na výrobu marmelád a džemu: použijeme 7 až 10 g pektinu na 1 Kg ovoce. Nejprve pektin smíchejte se 3 až 4 lžičkami cukru a přidejte do rozvařeného ovoce, vaříme cca 5 minut. Dle chuti přidáme další cukr 300-500g, následně vaříme do zhoustnutí. Dávkování se vždy liší podle druho ovoce a jeho pH, připadně jaký požadujete výsledný produkt. Pozor na kyselé ovoce (višně, rybíz), v případě nízkého pH marmeláda neztuhne, ani s přídavkém velkého množství pektinu. Je potřeba upravit hladinu pH. U velmi kyselého ovoce pH zvýšíme pomoci citronanu sodného a před samotným dávkováním do finálních obalů, můžeme pH snížit na potřebnou hodnotu kyselinou citronovou.
Receptury na nízkokalorické marmelády:
Druh ovoce
Množství ovoce (g/kg)
Množství cukru (g/kg)
Množství pektinu (g/kg)
Broskev/jablka (70/30)
450
297
7
Jahody/jablka (78/22)
450
297
7
Jahody/ jablka (56/44)
450
398
6
Výživové hodnoty na 100g:
Hodnoty:
Energetická hodnota (kJ)
1080
Energetická hodnota (kcal)
261
Tuky (g)
0
z toho nasycené mastné kyseliny (g)
0
Sacharidy (g)
37
z toho cukry (g)
37
Bílkoviny (g)
0
Sůl (g)
1
Vláknina (g)
57
Citrusový pektin – přírodní kouzlo pro dokonalé zahuštění
Citrusový pektin je přírodní polysacharid získávaný z kůry citrusových plodů, který se v potravinářství používá už více než sto let. První průmyslová výroba pektinu začala na počátku 20. století, kdy se objevil jako ideální řešení pro dokonalé zahuštění a želírování džemů a marmelád bez potřeby umělých přísad.
Získává se šetrnou extrakcí z usušené citrusové kůry, následně se čistí a suší na jemný prášek. Díky svému rostlinnému původu je vhodný i pro vegetariány a vegany.
V kuchyni je citrusový pektin nepostradatelný pro výrobu džemů, marmelád, ovocných želé, omáček a polev. Dodává potravinám jemnou, pevnou a stabilní konzistenci, aniž by ovlivnil jejich chuť. Mimo potravinářství nachází uplatnění také ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu.
Řeší problém s příliš řídkými směsmi a umožňuje vytvořit výrobky s přirozenou strukturou, kterou ocení každý, kdo dbá na kvalitu a čisté složení.
Tipy na použití:
Marmelády a džemy: pro dokonalé želírování
Ovocné želé: jemná textura a čistá chuť
Polevy na dorty: hladký a pevný povrch
Nápoje: stabilizace ovocných šťáv
Technologicky nabízí citrusový pektin vysokou účinnost už při nízkých dávkách, čímž šetří suroviny i čas. Obsahuje vlákninu prospěšnou pro trávení a je zdrojem malého množství minerálních látek.
Objevte kouzlo citrusového pektinu a pozvedněte své recepty na vyšší úroveň – objednejte si jej ještě dnes a vyzkoušejte rozdíl!
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
| Výrobce | Profikoření |
| Značka | Profikoření |