Termín 26. ledna 2025 (Místo konání kurzu: Restaurace Namaste India, Palackého 15, Praha 1) Čím je náš kurz indické kuchyně jedinečný? Vaříme přímo v kuchyni indické restauraci s českou lektorkou a indickým šéfkuchařem. Opravdu není obvyklé, aby vás šéfkuchař pozval do své kuchyně a odtajnil vám své postupy a ingredience. Navíc proniknout do zdejší indicko-pákistánské komunity je zvenčí prakticky nemožné. Proto je tento kurz opravdu výjimečnou příležitostí nahlédnout kuchaři přímo pod "indickou... Celý popis
Koupit za 4 200 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Termín 26. ledna 2025
(Místo konání kurzu: Restaurace Namaste India, Palackého 15, Praha 1)
Čím je náš kurz indické kuchyně jedinečný?
Vaříme přímo v kuchyni indické restauraci s českou lektorkou a indickým šéfkuchařem. Opravdu není obvyklé, aby vás šéfkuchař pozval do své kuchyně a odtajnil vám své postupy a ingredience. Navíc proniknout do zdejší indicko-pákistánské komunity je zvenčí prakticky nemožné. Proto je tento kurz opravdu výjimečnou příležitostí nahlédnout kuchaři přímo pod "indickou pokličku"!
Vaříte z autentických surovin dle tradičních receptur, zároveň s přihlédnutím k běžným možnostem klasické české domácnosti.
Kapacita pouze 4 kurzisté. Důležitý je pro nás individuální přístup a vytvoření přátelské atmosféry.
Po domluvě lze upravit menu - zařadit recept, který si chcete vyzkoušet, vegetariánská alternativa atd. Pokaždé tedy vaříme něco jiného!
Poradíme, kde sehnat ty správné suroviny a jak s nimi pracovat. Stolovat budeme v tradičním stylu v příjemném prostředí restaurace. Nebude chybět ani královská disciplína: Jezení bez příboru za pomocí placky čapátí. Lektoři vám ji v případě zájmu ukáží a ty odvážnější i naučí.
Samozřejmostí je profesionální vybavení a zázemí - včetně pece tandúr!
Kurz vaření pro vás bude jedinečným zážitkem. Na tomto kurzu se dozvíte a naučíte víc, než mohou nabídnout běžné kurzy kuchyňských studiích.
MENU aneb co se naučíte a na čem si pochutnáte?
Uvedené menu je vzorové, po domluvě lze některý z pokrmů nahradit nebo doplnit Vaším oblíbeným jídlem, které si chcete vyzkoušet. Přizpůsobíme se požadavkům vegetariánů i veganů. Menu lze měnit a uzpůsobit Vašim potřebám.
Předkrmy:
Pakory z domácího indického sýru panýr a zeleninové pakory smažené v křupavém cizrnovém těstíčku. Podáváme s rajtami.
Hlavní chody uvaříme tři. Vybrat si můžete z těchto možností:
Kuřecí kari - Máslové kuře (jemná rajčatová omáčka se smetanou řeckým senem a kardamomem), Palak chicken (kuřecí kousky ve špenátové omáčce ochucenou česnekem, kořením a bylinkami) nebo Korma kari (jemná krémová omáčka s kešu pastou a kokosovým mlékem)
Kari s domácím indickým sýrem panýr - Shahi panýr masala (krémová omáčka s čerstvou paprikou a kešu ořechy), Matar panýr (rajčatová omáčka se zeleným hráškem a kešu zjemněná kokosovým mlékem) nebo Kadai panýr ("sušší" typ pokrmu s čerstvou kapií a sýrem).
Tradiční domácí kari dle výběru - zeleninové (květák s bramborem, lilek s hráškem apod.) nebo luštěninové (Cizrnové kari, kari ze tří durhů luštěnin Dal makhani apod.)
Přílohy:
Dušená basmati rýže
Placky čapátí
Ješte než se rozloučíme:
Osvěžující mango lassí nebo hřejivý chai latté
Práce našich kurzistů:
Co se na kurzu dozvíte a naučíte?
Poznáte rozdíl mezi domácím a restauračním typem kari včetně rozdílnosti příprav.
Vysvětlíme si nejčastější chyby při vaření kari a jak jim předejít aneb: "Jak z kari neudělat kořeněný český guláš".
Naučíte se základní techniky vaření kari, co je třeba si ohlídat a nesmí se ošidit (a kde už to naopak vyžaduje dávku indického klidu... :-))
Jak upravit dobu a styl vaření s ohledem na Vaše domácí podmínky.
Které ingredience jsou nezbytné pro přípravu kari a bez kterých se naopak můžete obejít.
Naučíte se přípravit těsto na indické placky čapátí a dozvíte se, proč není vhodné nahradit klasickou moukou attu běžnou celozrnnou moukou.
...a mimo jiné se dozvíte, že uvařit kari je velmi jednoduché - jen když Vám někdo ukáže jak na to :-)
Cílem našeho kurzu je Vás "bavit", užít si společně strávený čas a zároveň Vám ukázat a předat techniky poctivé domácí i restaurační kuchyně. Je to kombinace, kterou běžné kurzy nenabízejí.
Hodnocení našich báječných kurzistů:
Chcete se nás na něco zeptat? Rádi Vám dotazy zodpovíme: gurmankoreni@email.cz
Před nákupem si prosím přečtěte kompletní obchodní podmínky včetně storno podmínek
foto: Zdeňka Hanáková
(Místo konání kurzu: Restaurace Namaste India, Palackého 15, Praha 1)
Čím je náš kurz indické kuchyně jedinečný?
Vaříme přímo v kuchyni indické restauraci s českou lektorkou a indickým šéfkuchařem. Opravdu není obvyklé, aby vás šéfkuchař pozval do své kuchyně a odtajnil vám své postupy a ingredience. Navíc proniknout do zdejší indicko-pákistánské komunity je zvenčí prakticky nemožné. Proto je tento kurz opravdu výjimečnou příležitostí nahlédnout kuchaři přímo pod "indickou pokličku"!
Vaříte z autentických surovin dle tradičních receptur, zároveň s přihlédnutím k běžným možnostem klasické české domácnosti.
Kapacita pouze 4 kurzisté. Důležitý je pro nás individuální přístup a vytvoření přátelské atmosféry.
Po domluvě lze upravit menu - zařadit recept, který si chcete vyzkoušet, vegetariánská alternativa atd. Pokaždé tedy vaříme něco jiného!
Poradíme, kde sehnat ty správné suroviny a jak s nimi pracovat. Stolovat budeme v tradičním stylu v příjemném prostředí restaurace. Nebude chybět ani královská disciplína: Jezení bez příboru za pomocí placky čapátí. Lektoři vám ji v případě zájmu ukáží a ty odvážnější i naučí.
Samozřejmostí je profesionální vybavení a zázemí - včetně pece tandúr!
Kurz vaření pro vás bude jedinečným zážitkem. Na tomto kurzu se dozvíte a naučíte víc, než mohou nabídnout běžné kurzy kuchyňských studiích.
MENU aneb co se naučíte a na čem si pochutnáte?
Uvedené menu je vzorové, po domluvě lze některý z pokrmů nahradit nebo doplnit Vaším oblíbeným jídlem, které si chcete vyzkoušet. Přizpůsobíme se požadavkům vegetariánů i veganů. Menu lze měnit a uzpůsobit Vašim potřebám.
Předkrmy:
Pakory z domácího indického sýru panýr a zeleninové pakory smažené v křupavém cizrnovém těstíčku. Podáváme s rajtami.
Hlavní chody uvaříme tři. Vybrat si můžete z těchto možností:
Kuřecí kari - Máslové kuře (jemná rajčatová omáčka se smetanou řeckým senem a kardamomem), Palak chicken (kuřecí kousky ve špenátové omáčce ochucenou česnekem, kořením a bylinkami) nebo Korma kari (jemná krémová omáčka s kešu pastou a kokosovým mlékem)
Kari s domácím indickým sýrem panýr - Shahi panýr masala (krémová omáčka s čerstvou paprikou a kešu ořechy), Matar panýr (rajčatová omáčka se zeleným hráškem a kešu zjemněná kokosovým mlékem) nebo Kadai panýr ("sušší" typ pokrmu s čerstvou kapií a sýrem).
Tradiční domácí kari dle výběru - zeleninové (květák s bramborem, lilek s hráškem apod.) nebo luštěninové (Cizrnové kari, kari ze tří durhů luštěnin Dal makhani apod.)
Přílohy:
Dušená basmati rýže
Placky čapátí
Ješte než se rozloučíme:
Osvěžující mango lassí nebo hřejivý chai latté
Práce našich kurzistů:
Co se na kurzu dozvíte a naučíte?
Poznáte rozdíl mezi domácím a restauračním typem kari včetně rozdílnosti příprav.
Vysvětlíme si nejčastější chyby při vaření kari a jak jim předejít aneb: "Jak z kari neudělat kořeněný český guláš".
Naučíte se základní techniky vaření kari, co je třeba si ohlídat a nesmí se ošidit (a kde už to naopak vyžaduje dávku indického klidu... :-))
Jak upravit dobu a styl vaření s ohledem na Vaše domácí podmínky.
Které ingredience jsou nezbytné pro přípravu kari a bez kterých se naopak můžete obejít.
Naučíte se přípravit těsto na indické placky čapátí a dozvíte se, proč není vhodné nahradit klasickou moukou attu běžnou celozrnnou moukou.
...a mimo jiné se dozvíte, že uvařit kari je velmi jednoduché - jen když Vám někdo ukáže jak na to :-)
Cílem našeho kurzu je Vás "bavit", užít si společně strávený čas a zároveň Vám ukázat a předat techniky poctivé domácí i restaurační kuchyně. Je to kombinace, kterou běžné kurzy nenabízejí.
Hodnocení našich báječných kurzistů:
Chcete se nás na něco zeptat? Rádi Vám dotazy zodpovíme: gurmankoreni@email.cz
Před nákupem si prosím přečtěte kompletní obchodní podmínky včetně storno podmínek
foto: Zdeňka Hanáková