Indický chleba Pappadums - Natural Obecné informace Pappadums jsou tenké, křupavé placky původem z Indie. Vyrábí se z čočkové nebo cizrnové mouky a jsou oblíbenou součástí indické kuchyně. Tyto křehké placky mají mírně pikantní chuť a jsou ideální jako předkrm nebo příloha k hlavním jídlům. Původ a historie Pappadums mají své kořeny v jižní Indii, kde se tradičně připravovaly v domácnostech. Postupem času se rozšířily po celém indickém subkontinentu a staly se nedílnou součástí indické gastronomie.... Celý popis

Koupit za 115 Kč

Popis

Indický chleba Pappadums - Natural
Obecné informace
Pappadums jsou tenké, křupavé placky původem z Indie. Vyrábí se z čočkové nebo cizrnové mouky a jsou oblíbenou součástí indické kuchyně. Tyto křehké placky mají mírně pikantní chuť a jsou ideální jako předkrm nebo příloha k hlavním jídlům.
Původ a historie
Pappadums mají své kořeny v jižní Indii, kde se tradičně připravovaly v domácnostech. Postupem času se rozšířily po celém indickém subkontinentu a staly se nedílnou součástí indické gastronomie. Dnes jsou oblíbené nejen v Indii, ale i v mnoha dalších zemích světa.
Zajímavosti

Pappadums se tradičně smaží v oleji, ale lze je připravit i v mikrovlnné troubě nebo na grilu.
V některých částech Indie se pappadums podávají jako alternativa k příborům.
Existují různé varianty pappadums, včetně ochucených verzí s černým pepřem, česnekem nebo chilli.

Tipy na použití
Pappadums jsou všestranné a lze je využít mnoha způsoby:

Jako předkrm s různými dipy a omáčkami
Jako křupavá příloha k curry nebo dhal
Rozdrobené jako posypka na saláty pro přidání textury
Jako základ pro lehké "pizzy" s rajčaty a sýrem

Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží pappadums čerstvé?
Při správném skladování v suchu a temnu vydrží pappadums až několik měsíců.
Jsou pappadums vhodné pro vegany?
Ano, většina pappadums je vyrobena pouze z rostlinných ingrediencí a je vhodná pro vegany.
Jak nejlépe pappadums připravit?
Nejlepší je krátce smažit v horkém oleji, dokud nezezlátnou a nezkřehnou. Trvá to obvykle jen několik sekund.
Shrnutí
Pappadums jsou tradiční indické křupavé placky, které dodají vašemu jídlu autentický nádech. Jsou lehké, chutné a všestranně použitelné. Ať už je podáváte jako předkrm, přílohu nebo je kreativně zakomponujete do svých receptů, pappadums určitě obohatí vaši kuchyni o nový rozměr indických chutí. Návod k použitíSmažení: Rozpalte 2-4cm oleje, smažte Pappadums po jednom 2-3 sekundy, dokud nenabobtná. Vyjměte kleštěmi, okapejte na ubrousku. MW: Pappadums potřete z obou stran olejem, přikryjte ubrouskem a zahřívejte na vysoké teplotě 30 sekund (dokud se nezvětší). Čas závisí na výkonu trouby.Složeníuradová mouka, sůl, rýžová mouka, kokosový olejAlergieMůže obsahovat stopy arašídů a ořechů.
Zobrazit více