Cejlonská skořice je druh skořice vyhledávaný pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni. Je zároveň dražší, a proto je výrobci často míchána s levnější a chuťově drsnější skořicí Cassia. Cejlonská skořice se skvěle hodí na kaše, do závinů, sušenek a dalších sladkostí a desertů. Jak použít: Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné... Celý popis
Koupit za 53 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
96 %
Skořice cejlonská mletá BIO 50g, Bio*nebio
Doprava:
69 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
100 %
Skořice cejlonská mletá 50 g BIO BIO NEBIO
Doprava:
59 Kč
53 Kč
Koupit za 53 Kč
81 %
BioNeBio Bio Cejlonská skořice mletá 50 g
Doprava:
59 Kč
48 Kč
Koupit za 48 Kč
98 %
Skořice cejlonská mletá 50 g BIO BIO NEBIO
Doprava:
39 Kč
Skladem
46 Kč
Koupit za 46 Kč
Popis
Cejlonská skořice je druh skořice vyhledávaný pro svou velmi jemnou a sladkou chuť a bohatou vůni. Je zároveň dražší, a proto je výrobci často míchána s levnější a chuťově drsnější skořicí Cassia. Cejlonská skořice se skvěle hodí na kaše, do závinů, sušenek a dalších sladkostí a desertů.
Jak použít:
Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.
Složení:
Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 1231 kJ/294 kcal; Tuky: 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g; Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g; Vláknina: 53 g, Bílkoviny: 3,5 g; Sůl: 0,07 g
Balení:
50 g
Upozornění:
Skladujte na suchém a temném místě. Bez alergenů.
Země původu:
Madagaskar
Jak použít:
Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.
Složení:
Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 1231 kJ/294 kcal; Tuky: 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g; Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g; Vláknina: 53 g, Bílkoviny: 3,5 g; Sůl: 0,07 g
Balení:
50 g
Upozornění:
Skladujte na suchém a temném místě. Bez alergenů.
Země původu:
Madagaskar
Parametry
| Výrobce | BioNebio |
| Druh koření | skořice |
| Hmotnost | 50 g |
| Bio | ano |
| V kořence | ne |
| V mlýnku | ne |
| Fair Trade | ne |
| Forma | mleté |
| Dárkové balení | ne |