VLAŠSKÉ OŘECHY LOUPANÉ Vlašské ořechy jsou nejoblíbenějším druhem v Polsku ze všech dostupných ořechů. Rostou v domácích zahradách a na pozemcích. Kralují na vánočních stolech, zdobí štědrovečerní makovice, kutie nebo velikonoční mazurky. Ti, kteří je sbírají přímo zpod stromu, často podceňují jejich dostupnost a ostatní je znají pouze v sušené formě, která je k dispozici v obchodech. Proč je jíst nejen o Vánocích? Potrava pro mozek Jádro vlašského ořechu klamně připomíná tvar a strukturu lidského... Celý popis
Koupit za 223 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
VLAŠSKÉ OŘECHY LOUPANÉ
Vlašské ořechy jsou nejoblíbenějším druhem v Polsku ze všech dostupných ořechů. Rostou v domácích zahradách a na pozemcích. Kralují na vánočních stolech, zdobí štědrovečerní makovice, kutie nebo velikonoční mazurky. Ti, kteří je sbírají přímo zpod stromu, často podceňují jejich dostupnost a ostatní je znají pouze v sušené formě, která je k dispozici v obchodech. Proč je jíst nejen o Vánocích?
Potrava pro mozek
Jádro vlašského ořechu klamně připomíná tvar a strukturu lidského mozku. Tato podobnost již mnoho let před naším letopočtem přispěla k obecnému názoru, že tato semena dokonale ovlivňují činnost nervového systému a zlepšují paměť a koncentraci. Odrážejí se tyto prastaré spekulace v moderní medicíně a dietetice? Abychom se o tom přesvědčili, musíme se podívat hlouběji pod skořápku.
Za blahodárné účinky vlašských ořechů na činnost mozku je mimo jiné zodpovědný vysoký obsah fosforu - prvku potřebného v období růstu, zejména dospívajících a těhotných žen. Tyto plody jsou také bohatým zdrojem omega-6 a omega-3 polynenasycených mastných kyselin. Jsou to složky nezbytné pro správné fungování těla, které navíc chrání před mozkovými mrtvicemi a infarkty, posilují nervový systém, snižují hladinu špatného cholesterolu a jsou nezbytné pro správný vývoj plodu. I když - jak správně naznačují hlídající kalorie - vlašské ořechy jsou nejvýkrmnější odrůdou, pouze 3 kusy vcelku pokrývají denní potřebu omega-3 kyselin.
Použití; Vlašské ořechy jsou součástí mnoha koláčů a dezertů, přidáváme je do salátů nebo müsli. Jejich použití však může být nejen kulinářské, ale i kosmetické, jsou známy pleťové masky nebo tělové peelingy s použitím vlašských ořechů.
Skladování:Skladujte na suchém a chladném místě, v dobře uzavřeném obalu.
Vlašské ořechy jsou přírodním zdrojem:
Hořčík - přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Vitamín B6 - přispívá k normální funkci imunitního systému.
Zinek - umožňuje udržovat zdravé vlasy, pokožku a nehty.
Vlašské ořechy jsou nejoblíbenějším druhem v Polsku ze všech dostupných ořechů. Rostou v domácích zahradách a na pozemcích. Kralují na vánočních stolech, zdobí štědrovečerní makovice, kutie nebo velikonoční mazurky. Ti, kteří je sbírají přímo zpod stromu, často podceňují jejich dostupnost a ostatní je znají pouze v sušené formě, která je k dispozici v obchodech. Proč je jíst nejen o Vánocích?
Potrava pro mozek
Jádro vlašského ořechu klamně připomíná tvar a strukturu lidského mozku. Tato podobnost již mnoho let před naším letopočtem přispěla k obecnému názoru, že tato semena dokonale ovlivňují činnost nervového systému a zlepšují paměť a koncentraci. Odrážejí se tyto prastaré spekulace v moderní medicíně a dietetice? Abychom se o tom přesvědčili, musíme se podívat hlouběji pod skořápku.
Za blahodárné účinky vlašských ořechů na činnost mozku je mimo jiné zodpovědný vysoký obsah fosforu - prvku potřebného v období růstu, zejména dospívajících a těhotných žen. Tyto plody jsou také bohatým zdrojem omega-6 a omega-3 polynenasycených mastných kyselin. Jsou to složky nezbytné pro správné fungování těla, které navíc chrání před mozkovými mrtvicemi a infarkty, posilují nervový systém, snižují hladinu špatného cholesterolu a jsou nezbytné pro správný vývoj plodu. I když - jak správně naznačují hlídající kalorie - vlašské ořechy jsou nejvýkrmnější odrůdou, pouze 3 kusy vcelku pokrývají denní potřebu omega-3 kyselin.
Použití; Vlašské ořechy jsou součástí mnoha koláčů a dezertů, přidáváme je do salátů nebo müsli. Jejich použití však může být nejen kulinářské, ale i kosmetické, jsou známy pleťové masky nebo tělové peelingy s použitím vlašských ořechů.
Skladování:Skladujte na suchém a chladném místě, v dobře uzavřeném obalu.
Vlašské ořechy jsou přírodním zdrojem:
Hořčík - přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Vitamín B6 - přispívá k normální funkci imunitního systému.
Zinek - umožňuje udržovat zdravé vlasy, pokožku a nehty.
Parametry
| Druh | vlašské ořechy |
| Hmotnost | 1000 g |