Plody pepřovníku černého musí po sklizni projít ještě úpravou, než se mohou začít používat jako koření. Nejprve se nechají fermentovat a poté se suší na slunci. Díky tomu získá pepř svou typickou výraznou štiplavou chuť a aroma. Černý pepř je jedním z nejstarších a nejznámějších koření, které se dnes používá v každé kuchyni. Původ má v Indii, kde se pěstuje už více než tisíc let. Dnes se pěstování této plodiny rozšířilo také do dalších tropických zemí, jako je Vietnam, Brazílie nebo Indonésie.... Celý popis

Koupit za 106 Kč

Popis

Plody pepřovníku černého musí po sklizni projít ještě úpravou, než se mohou začít používat jako koření. Nejprve se nechají fermentovat a poté se suší na slunci. Díky tomu získá pepř svou typickou výraznou štiplavou chuť a aroma.

Černý pepř je jedním z nejstarších a nejznámějších koření, které se dnes používá v každé kuchyni. Původ má v Indii, kde se pěstuje už více než tisíc let. Dnes se pěstování této plodiny rozšířilo také do dalších tropických zemí, jako je Vietnam, Brazílie nebo Indonésie.

BIO pepř černý celý je vhodný pro širokou škálu pokrmů. Používá se k ochucení všech typů masa, ryb i zeleninových jídel. Je také vhodný do omáček, polévek a salátů.

Při správném skladování vydrží až 2 roky. Pepř je vhodné skladovat v suchu a temnu.

Země původu: Vietnam, Šrí Lanka

Balení: 70 g

CZ-BIO-002 

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Výživové údaje ve 100 g výrobku

Energetická hodnota276 kcal
Tuky3,30 g
z toho nasycené1,40 g
Sacharidy38,70 g
z toho cukry1,40 g
Vláknina25,30 g
Bílkoviny10,40 g
Sůl0,05 g

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Les Fruits du Paradis
Druh koření pepř
Hmotnost 270 g
Bio ano
Značka Les fruits du paradis
Země původu Srí Lanka