Japonské nudle Ramen - esence japonské pouliční gastronomie Obecné informace Japonské nudle Ramen jsou tenké, pružné pšeničné nudle, které tvoří základ stejnojmenného ikonického japonského pokrmu. Tyto čerstvé nudle se vyznačují charakteristickou žlutavou barvou a jedinečnou texturou, díky které dokonale absorbují chutě vývarů a omáček. Na rozdíl od instantních verzí nabízejí autentickou chuť a konzistenci, která je pro pravé ramen nepostradatelná. Původ a historie Ramen nudle mají původně kořeny... Celý popis
Koupit za 25 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Ayuko Čerstvé Nudle Ramen 180 g
Doprava:
60 Kč
Skladem
25 Kč
Koupit za 25 Kč

Ayuko Nudle na Ramen 180 g
Doprava:
zdarma
Skladem
25 Kč
Koupit za 25 Kč

Ayuko Japonské nudle Ramen - čerstvé 180g
Doprava:
59 Kč
Skladem
32 Kč
Koupit za 32 Kč
Popis
Japonské nudle Ramen - esence japonské pouliční gastronomie
Obecné informace
Japonské nudle Ramen jsou tenké, pružné pšeničné nudle, které tvoří základ stejnojmenného ikonického japonského pokrmu. Tyto čerstvé nudle se vyznačují charakteristickou žlutavou barvou a jedinečnou texturou, díky které dokonale absorbují chutě vývarů a omáček. Na rozdíl od instantních verzí nabízejí autentickou chuť a konzistenci, která je pro pravé ramen nepostradatelná.
Původ a historie
Ramen nudle mají původně kořeny v Číně, do Japonska se dostaly v počátku 20. století. První ramen obchod byl otevřen v Yokohamě v roce 1910. Po druhé světové válce se ramen stal populárním díky své dostupnosti a výživové hodnotě v době potravinového nedostatku. Z původně čínského pokrmu se vyvinul v distinctivní japonský fenomén, kdy každý region vyvinul svůj vlastní charakteristický styl - od krémového tonkotsu v Fukuoce po sójové ramen v Tokiu.
Zajímavosti
V Japonsku existuje více než 30 regionálních variant ramen polévek. Tokio dokonce má své vlastní muzeum věnované ramenu. Příprava tradičního vývaru může trvat až 24 hodin a někteří šéfkuchaři stráví roky zdokonalováním své receptury. Zajímavostí je, že žlutá barva nudlí pochází z alkalické vody (kansui), která se používá při jejich výrobě.
Tipy na použití
Základní příprava:
Doba vaření: 2-3 minuty ve vroucí vodě
Po uvaření ihned servírujte do připraveného vývaru
Nudle by měly zůstat "al dente" pro nejlepší texturní zážitek
Populární styly ramen:
Shio Ramen - lehký, slaný vývar
Shoyu Ramen - vývar se sójovou omáčkou
Miso Ramen - krémový vývar s pastou miso
Tonkotsu Ramen - bohatý vepřový vývar
Doporučené toppings:
Chashu (vařené vepřové)
Ajitsuke Tamago (marinované vejce)
Nori (mořské řasy)
Menma (fermentovaný bambus)
Narezushogi (mladý zázvor)
Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží čerstvé ramen nudle?
V chladničce vydrží 3-5 dní. Pro maximální čerstvost doporučujeme spotřebovat co nejdříve po zakoupení.
Lze nudle zamrazit?
Ano, nudle lze zamrazit až na 1 měsíc. Před použitím nechte pozvolna rozmrazit v chladničce.
Obsahují alergeny?
Nudle obsahují pšeničnou mouku (lepek). Nejsou vhodné pro osoby s celiakií nebo alergií na lepek.
Shrnutí
Čerstvé japonské nudle Ramen představují základ jednoho z nejpopulárnějších japonských pokrmů. Jejich autentická chuť, textura a všestrannost z nich dělají nepostradatelnou součást japonské kuchyně. Ať už je připravíte v tradičním vývaru nebo experimentujete s vlastními kombinacemi, vždy vám poskytnou autentický gastronomický zážitek. Jsou perfektní volbou pro všechny, kdo chtějí objevovat pravou chuť japonské kuchyně v pohodlí domova.
Surovinynudle, vodaNávod k použitíVložíme do 2l vroucí vody a vaříme cca 2-3 minut do změknutí. Hotové přidáváme do vašich oblíbených pokrmůSloženípšeničná mouka 32%, tapiokový škrob, sójový olej, voda, sůl, regulátor kyselosti kyselina mléčná, zahušťovadlo alginát sodný, kurkumaAlergiepšenice (lepek), sója
Obecné informace
Japonské nudle Ramen jsou tenké, pružné pšeničné nudle, které tvoří základ stejnojmenného ikonického japonského pokrmu. Tyto čerstvé nudle se vyznačují charakteristickou žlutavou barvou a jedinečnou texturou, díky které dokonale absorbují chutě vývarů a omáček. Na rozdíl od instantních verzí nabízejí autentickou chuť a konzistenci, která je pro pravé ramen nepostradatelná.
Původ a historie
Ramen nudle mají původně kořeny v Číně, do Japonska se dostaly v počátku 20. století. První ramen obchod byl otevřen v Yokohamě v roce 1910. Po druhé světové válce se ramen stal populárním díky své dostupnosti a výživové hodnotě v době potravinového nedostatku. Z původně čínského pokrmu se vyvinul v distinctivní japonský fenomén, kdy každý region vyvinul svůj vlastní charakteristický styl - od krémového tonkotsu v Fukuoce po sójové ramen v Tokiu.
Zajímavosti
V Japonsku existuje více než 30 regionálních variant ramen polévek. Tokio dokonce má své vlastní muzeum věnované ramenu. Příprava tradičního vývaru může trvat až 24 hodin a někteří šéfkuchaři stráví roky zdokonalováním své receptury. Zajímavostí je, že žlutá barva nudlí pochází z alkalické vody (kansui), která se používá při jejich výrobě.
Tipy na použití
Základní příprava:
Doba vaření: 2-3 minuty ve vroucí vodě
Po uvaření ihned servírujte do připraveného vývaru
Nudle by měly zůstat "al dente" pro nejlepší texturní zážitek
Populární styly ramen:
Shio Ramen - lehký, slaný vývar
Shoyu Ramen - vývar se sójovou omáčkou
Miso Ramen - krémový vývar s pastou miso
Tonkotsu Ramen - bohatý vepřový vývar
Doporučené toppings:
Chashu (vařené vepřové)
Ajitsuke Tamago (marinované vejce)
Nori (mořské řasy)
Menma (fermentovaný bambus)
Narezushogi (mladý zázvor)
Otázky a odpovědi
Jak dlouho vydrží čerstvé ramen nudle?
V chladničce vydrží 3-5 dní. Pro maximální čerstvost doporučujeme spotřebovat co nejdříve po zakoupení.
Lze nudle zamrazit?
Ano, nudle lze zamrazit až na 1 měsíc. Před použitím nechte pozvolna rozmrazit v chladničce.
Obsahují alergeny?
Nudle obsahují pšeničnou mouku (lepek). Nejsou vhodné pro osoby s celiakií nebo alergií na lepek.
Shrnutí
Čerstvé japonské nudle Ramen představují základ jednoho z nejpopulárnějších japonských pokrmů. Jejich autentická chuť, textura a všestrannost z nich dělají nepostradatelnou součást japonské kuchyně. Ať už je připravíte v tradičním vývaru nebo experimentujete s vlastními kombinacemi, vždy vám poskytnou autentický gastronomický zážitek. Jsou perfektní volbou pro všechny, kdo chtějí objevovat pravou chuť japonské kuchyně v pohodlí domova.
Surovinynudle, vodaNávod k použitíVložíme do 2l vroucí vody a vaříme cca 2-3 minut do změknutí. Hotové přidáváme do vašich oblíbených pokrmůSloženípšeničná mouka 32%, tapiokový škrob, sójový olej, voda, sůl, regulátor kyselosti kyselina mléčná, zahušťovadlo alginát sodný, kurkumaAlergiepšenice (lepek), sója
Parametry
Výrobce | Ayuko |