Dokonale čistá, plná chuti a minerálů, taková je sůl ze salin kambodžské provincie Kampot. Tradice získávání mořské soli je v regionu zakořeněna stejně hluboko jako pěstování pepře. Podmínky jsou tu totiž ideální. Prudké slunce, oceánský vánek a přívětivé klima již před stovkami let vybízely k zakládání salin a získávání soli z oceánu. Ta se svou kvalitou může srovnávat s mořskou solí z těch nejproslulejších regionů ve Francii či Portugalsku. Proč se klasická kamenná sůl nemůže s tou mořskou srovnávat,... Celý popis
Koupit za 209 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Dokonale čistá, plná chuti a minerálů, taková je sůl ze salin kambodžské provincie Kampot. Tradice získávání mořské soli je v regionu zakořeněna stejně hluboko jako pěstování pepře. Podmínky jsou tu totiž ideální. Prudké slunce, oceánský vánek a přívětivé klima již před stovkami let vybízely k zakládání salin a získávání soli z oceánu. Ta se svou kvalitou může srovnávat s mořskou solí z těch nejproslulejších regionů ve Francii či Portugalsku.
Proč se klasická kamenná sůl nemůže s tou mořskou srovnávat, si přečtěte zde.
Zpracování
Ruční jemná práce, která je po stovky let neměnná, tak vypadá získávání mořské hrubozrnné soli. Ta krystalizuje na povrchu speciálních bazénů zvaných saliny, do kterých se nahání a uzavírá voda z oceánu. Voda se působením slunce a větru pozvolna vypařuje, a na jejím povrchu dochází ke vzniku slaných krystalů.
Vzniklé krystalky jsou sbírány ručně, bez jakéhokoliv zásahu techniky, jen s pomocí dlouhých dřevěných hrabel. Díky tomu zůstává struktura soli konzistentní a sůl dokonale čistá a v té nejvyšší kvalitě.
Sběr a zpracování mořské soli mají podobně jako u pepře v Kampotu na starosti jednotlivé malé farmy. Rodiny farmářů si tradici výroby mořské soli předávají z generace na generaci. Sůl je proto v naprosté biokvalitě, bez nutnosti jakékoliv následné rafinace. A stejně jako u pepře, i od těchto farmářů sůl vykupujeme napřímo, abychom měli jistotu, že za svou těžkou práci dostanou náležitou odměnu.
Charakteristika
I něco na první pohled tak obyčejného jako je sůl, vás může překvapit. To dokazují solné vločky, které jsou vyhledávány šéfkuchaři a gurmány z celého světa. Důvodem jejich obliby je jedinečných tvar a způsob využití, díky kterým můžete své kuchařské dovednosti pozvednout na novou úroveň.
Jedná se o výběr těch největších slaných krystalů, které vyrostly do tvaru zploštělé pyramidy. Svým chuťovým profilem se blíží svěžesti oceánu s květinovými tóny, přičemž si uchovávají i velké množství minerálních látek, mezi kterými nechybí draslík, hořčík či vápník.
Použití
Díky tvaru a struktuře se jedinečná chuť této soli dokonale propojí s pokrmem. Není přitom potřeba vůbec sahat po mlýnku. Sůl stačí rozemnout mezi prsty a mít tak dokonalou představu o tom, kolik soli do pokrmu přidáváte. Díky intenzivní chuti stačí pro dochucování přidat jen skutečně velmi málo.
Díky rychlosti vstřebávání je ideální pro jakékoli zpracování masa, např. košerování. Díky dobré přilnavosti a estetické dokonalosti se hojně užívá při finálním dochucování pokrmů, ať už se jedná o carpaccio či karamelové nebo čokoládové dezerty.
Balení
Solné pyramidy balíme do skleněných dóz, případně i 100g doypack sáčků.
Díky použitým materiálům a speciální technologii uzavírání sáčků se k soli nedostává vzduch ani vlhkost. Díky tomu si sůl i po otevření balení uchovává autentickou chuť i aroma. Po vyprázdnění navíc můžete sáčky v rámci udržitelnosti upcyklovat a nadále je využívat celou řadou dalších způsobů. Součástí každého balení je také brožura, která vám přináší příběh nejlepšího pepře a soli na světě a přiblíží svět .pepper..field.
Více o možnosti upcyklace našich obalů se dočtete zde.
Ocenění
Kvalita je u nás na prvním místě, jak potvrzují i ocenění, která si naše sůl odnáší ze světových soutěží. Mezi ta nejvýznamnější patří hvězda udělená solnému květu a solným pyramidám v rámci soutěže Great Taste 2023, jedné z nejprestižnějších soutěží světa gastronomie. Důležitá je však pro nás i udržitelnost, kterou nevnímáme jen jako prázdná slova, jak dokazuje ocenění SDG’s udělované skutečně udržitelným a společensky odpovědným projektům.
Proč se klasická kamenná sůl nemůže s tou mořskou srovnávat, si přečtěte zde.
Zpracování
Ruční jemná práce, která je po stovky let neměnná, tak vypadá získávání mořské hrubozrnné soli. Ta krystalizuje na povrchu speciálních bazénů zvaných saliny, do kterých se nahání a uzavírá voda z oceánu. Voda se působením slunce a větru pozvolna vypařuje, a na jejím povrchu dochází ke vzniku slaných krystalů.
Vzniklé krystalky jsou sbírány ručně, bez jakéhokoliv zásahu techniky, jen s pomocí dlouhých dřevěných hrabel. Díky tomu zůstává struktura soli konzistentní a sůl dokonale čistá a v té nejvyšší kvalitě.
Sběr a zpracování mořské soli mají podobně jako u pepře v Kampotu na starosti jednotlivé malé farmy. Rodiny farmářů si tradici výroby mořské soli předávají z generace na generaci. Sůl je proto v naprosté biokvalitě, bez nutnosti jakékoliv následné rafinace. A stejně jako u pepře, i od těchto farmářů sůl vykupujeme napřímo, abychom měli jistotu, že za svou těžkou práci dostanou náležitou odměnu.
Charakteristika
I něco na první pohled tak obyčejného jako je sůl, vás může překvapit. To dokazují solné vločky, které jsou vyhledávány šéfkuchaři a gurmány z celého světa. Důvodem jejich obliby je jedinečných tvar a způsob využití, díky kterým můžete své kuchařské dovednosti pozvednout na novou úroveň.
Jedná se o výběr těch největších slaných krystalů, které vyrostly do tvaru zploštělé pyramidy. Svým chuťovým profilem se blíží svěžesti oceánu s květinovými tóny, přičemž si uchovávají i velké množství minerálních látek, mezi kterými nechybí draslík, hořčík či vápník.
Použití
Díky tvaru a struktuře se jedinečná chuť této soli dokonale propojí s pokrmem. Není přitom potřeba vůbec sahat po mlýnku. Sůl stačí rozemnout mezi prsty a mít tak dokonalou představu o tom, kolik soli do pokrmu přidáváte. Díky intenzivní chuti stačí pro dochucování přidat jen skutečně velmi málo.
Díky rychlosti vstřebávání je ideální pro jakékoli zpracování masa, např. košerování. Díky dobré přilnavosti a estetické dokonalosti se hojně užívá při finálním dochucování pokrmů, ať už se jedná o carpaccio či karamelové nebo čokoládové dezerty.
Balení
Solné pyramidy balíme do skleněných dóz, případně i 100g doypack sáčků.
Díky použitým materiálům a speciální technologii uzavírání sáčků se k soli nedostává vzduch ani vlhkost. Díky tomu si sůl i po otevření balení uchovává autentickou chuť i aroma. Po vyprázdnění navíc můžete sáčky v rámci udržitelnosti upcyklovat a nadále je využívat celou řadou dalších způsobů. Součástí každého balení je také brožura, která vám přináší příběh nejlepšího pepře a soli na světě a přiblíží svět .pepper..field.
Více o možnosti upcyklace našich obalů se dočtete zde.
Ocenění
Kvalita je u nás na prvním místě, jak potvrzují i ocenění, která si naše sůl odnáší ze světových soutěží. Mezi ta nejvýznamnější patří hvězda udělená solnému květu a solným pyramidám v rámci soutěže Great Taste 2023, jedné z nejprestižnějších soutěží světa gastronomie. Důležitá je však pro nás i udržitelnost, kterou nevnímáme jen jako prázdná slova, jak dokazuje ocenění SDG’s udělované skutečně udržitelným a společensky odpovědným projektům.
Parametry
Výrobce | Pepper Field |
Hmotnost | 120 g |