Swad Mango pyré 850 g

97 %
Stars
(4 hodnocení)

850g, Kesar Mango Pulp Toto hutné vysoce kvalitní pyré z Manga Kesar je vynikající zejména do dezertů, nápojů, zmrzlin a jogurtů. Z mangového pyré snadno připravíte i tradiční indický nápoj mango lassí. Složení: mangové pyré 92%, cukr, voda, citrónová kyselina E330. Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu. Ne nadarmo je mango nazýváno „králem ovoce“ a jeho původní domovinou jsou Himaláje, kde dodnes můžete najít jeho divoce rostoucí keře. Historie kultivace těchto stromů je stará přibližně... Celý popis

Koupit za 89 Kč

Popis

850g, Kesar Mango Pulp Toto hutné vysoce kvalitní pyré z Manga Kesar je vynikající zejména do dezertů, nápojů, zmrzlin a jogurtů. Z mangového pyré snadno připravíte i tradiční indický nápoj mango lassí.
Složení: mangové pyré 92%, cukr, voda, citrónová kyselina E330. Země původu Indie. Skladujte v suchu a chladu.
Ne nadarmo je mango nazýváno „králem ovoce“ a jeho původní domovinou jsou Himaláje, kde dodnes můžete najít jeho divoce rostoucí keře. Historie kultivace těchto stromů je stará přibližně čtyři tisíce let. Ty nejlepší plody manga můžete najít právě v Indii a Pákistánu.Mango je doslova nadopované vitamínem A a obsahuje vyšší podíl karotenoidů, než snad jakékoli jiné ovoce. Tyto látky působí preventivně proti onemocnění srdce, rakovinovému bujení, ale i běžnému nachlazení. Je také výborným zdrojem vitamínů C, K, E a kyseliny listové, která je důležitá zejména v období těhotenství. Mango obsahuje i důležíté minerály jako je železo, draslík, fosfor, magnesium a kalcium. Nesmíme ani opomenout významný podíl proteinů a vlákniny, která podporuje správné trávení. V mangu je naopak velmi málo tuků a kalorií.

Domácí mangová zmrzlina - jen ze dvou ingrediencí
Nejlepší plody manga prý zrají v Pákistánu. Mají barvu poledního slunce a když do nich kousnete, políbí vaše rty sladkou teplou šťávou. Čerstvě natrhaná ze stromu cestují do Evropy letadlem ještě týž den. Přivoňte si k jejich zlaté pevné slupce a možná ještě ucítíte vůni dalekého slunce, pod kterým zrály. Není divu, že Pákistánci sveřepě ignorují zelená i sytě červená manga, která jsou v obchodech k mání po celý rok. Pokaždé trpělivě čekají na léto, až sady v jejich rodné zemi vydají „královnu ovoce”. Tak se u nich mangu přezdívá.*

Mango k mému létu prostě patří. A zmrzlina taky... Dnešní recept na domácí zmrzlinu z manga je skvělý v tom, že na něj potřebujete pouze dvě ingredience. Avšak na jejich kvalitě zcela závisí celý výsledek. Budete-li mít ty správné ingredience, tak i bez zmrzlinovače, připravíte krásně vláčnou jemnou zmrzlinu.
Na 1L mangové zmrzliny potřebujete: 2 kelímky tučné smetany (a tím „tučné“ myslím to, že smetana musí být doopravdy tučná!! Ideální je Kunín de luxe 40% v červeném kelímku), 1 kelímek (jako měrku použijte ten samý od smetany) mangového pyré.
Mango pyré samozřejmě musí být kvalitní a hutné. Přesně takové se vyrábí z indických a pákistánských plodů Kesar. Mangové pyré i smetana jsou sladké dost, proto jsem už zmrzlinu nedoslazovala. Před zmrazením, ale můžete hmotu ochutnat a případně dosladit cukrem. Já jsem ještě přidala 2 lžičky vanilkové esence. Někdo si domácí zmrzlinu nebude chtít kazit „umělou příchutí“, ale protože já mám tu vanilkovou prostě ráda, cpu ji do všeho..

Postup: 1) Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně vmíchejte mangové pyré. Dobře promíchejte Ochutnejte a případně doslaďte nebo vylepšete vanilkovou esencí. Přendejte do plastové potravinové misky s pevně přiléhajícím víčkem aby se dovnitř nedostala vlhkost a na zmrzlině se netvořily krystalky. Na tři hodiny dejte do mrazáku.
2) Asi po 3 hodinách (nebo déle - záleží na mrazničce) zmrzlinu vyndejte a v míse znova prošlehejte elektrickým šlehačem. Vraťte do nádobky s víčkem, uzavřete a dejte zpět do mrazáku. Celý postup můžete ještě jednou zopakovat, aby zmrzlina byla vláčná a nadýchaná. Pak dejte dobře zmrazit.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce SWAD