Jestliže patříte k milovníkům pálivých jídel, pak by mezi vaší domácí výbavou koření rozhodně neměl chybět kajenský pepř. A to i přesto, že ve skutečnosti se o žádný pepř nejedná. Pepř kajenský, to je odrůda chilli papriček (Capsicum frutescens), které se pěstují v tropech Asie i Ameriky, protože potřebují dlouhé teplé období pro kvalitní dozrání plodů. Jejich původ sahá do oblasti Střední a Jižní Ameriky, kde je svého času objevil Kryštof Kolumbus. Do doby objevení Ameriky byla paprika zbytku... Celý popis
Koupit za 42 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Zdravý den Kajenský pepř BIO – 10 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
42 Kč
Koupit za 42 Kč
Zdravý den Kajenský pepř BIO 10 g
Doprava:
zdarma
Skladem
47 Kč
Koupit za 47 Kč
Zdravý Den Bio Kajenský pepř 10 g
Doprava:
59 Kč
47 Kč
Koupit za 47 Kč
Zdravý Den Bio Kajenský Pepř 10 g
Doprava:
49 Kč
49 Kč
Koupit za 49 Kč
Zdravý Den Bio Kajenský pepř 10 g
Doprava:
59 Kč
47 Kč
Koupit za 47 Kč
Popis
Jestliže patříte k milovníkům pálivých jídel, pak by mezi vaší domácí výbavou koření rozhodně neměl chybět kajenský pepř. A to i přesto, že ve skutečnosti se o žádný pepř nejedná.
Pepř kajenský, to je odrůda chilli papriček (Capsicum frutescens), které se pěstují v tropech Asie i Ameriky, protože potřebují dlouhé teplé období pro kvalitní dozrání plodů.
Jejich původ sahá do oblasti Střední a Jižní Ameriky, kde je svého času objevil Kryštof Kolumbus. Do doby objevení Ameriky byla paprika zbytku světa neznámá a jediné užívané pálivé koření té doby byl pepř. Pojmenování kajenský pepř proto tato odrůda chilli papriček získala díky své pálivosti podle města Cayenne ve Francouzské Guyaně.
Chcete-li svému jídlu dodat opravdu pikantní příchuť, pak sáhněte po tomto koření. Bohatě se využívá především v mexické a indické kuchyni, ale ani u vás doma se jistě neztratí, ať už jako přísada do omáček, na masové marinády anebo třeba k dochucení čokoládových zákusků.
Cena kajenského pepře není nikterak vysoká, a vzhledem k jeho intenzivní pálivé chuti vám i malé množství vystačí na poměrně dlouhou dobu.
Zajímá vás, kde koupíte kajenský pepř? Snadno na něj narazíte v obchodech s kořením a potravinami, ale třeba i na internetu. A jestliže máte zájem o skutečnou kvalitu, zvolte si ten z ekologického zemědělství.
Nicméně kajenský pepř není jen koření, které chutná, ale zároveň i koření, které umí i léčit.
Jeho účinnou složkou je především capsaicin, který může za jeho intenzivní ostrou chuť. Z povahy této látky vyplývá, že zrychluje metabolismus. Příznivě ovlivňuje trávení a stimuluje krevní oběh. Lidové léčitelství doporučuje kajenský pepř také pro jeho antibakteriální účinky a kvůli uvolňování bolesti.
Neváhejte a vyzkoušejte ho ve své kuchyni i vy – dobré pikantní jídlo s kajenským pepřem ocení nejen vaše chuťové pohárky!
Pepř kajenský, to je odrůda chilli papriček (Capsicum frutescens), které se pěstují v tropech Asie i Ameriky, protože potřebují dlouhé teplé období pro kvalitní dozrání plodů.
Jejich původ sahá do oblasti Střední a Jižní Ameriky, kde je svého času objevil Kryštof Kolumbus. Do doby objevení Ameriky byla paprika zbytku světa neznámá a jediné užívané pálivé koření té doby byl pepř. Pojmenování kajenský pepř proto tato odrůda chilli papriček získala díky své pálivosti podle města Cayenne ve Francouzské Guyaně.
Chcete-li svému jídlu dodat opravdu pikantní příchuť, pak sáhněte po tomto koření. Bohatě se využívá především v mexické a indické kuchyni, ale ani u vás doma se jistě neztratí, ať už jako přísada do omáček, na masové marinády anebo třeba k dochucení čokoládových zákusků.
Cena kajenského pepře není nikterak vysoká, a vzhledem k jeho intenzivní pálivé chuti vám i malé množství vystačí na poměrně dlouhou dobu.
Zajímá vás, kde koupíte kajenský pepř? Snadno na něj narazíte v obchodech s kořením a potravinami, ale třeba i na internetu. A jestliže máte zájem o skutečnou kvalitu, zvolte si ten z ekologického zemědělství.
Nicméně kajenský pepř není jen koření, které chutná, ale zároveň i koření, které umí i léčit.
Jeho účinnou složkou je především capsaicin, který může za jeho intenzivní ostrou chuť. Z povahy této látky vyplývá, že zrychluje metabolismus. Příznivě ovlivňuje trávení a stimuluje krevní oběh. Lidové léčitelství doporučuje kajenský pepř také pro jeho antibakteriální účinky a kvůli uvolňování bolesti.
Neváhejte a vyzkoušejte ho ve své kuchyni i vy – dobré pikantní jídlo s kajenským pepřem ocení nejen vaše chuťové pohárky!
Parametry
Výrobce | zdravý den |
Druh koření | pepř |
Hmotnost | 10 g |
Bio | ano |