Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček, je to jednoduché.  Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.  Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek. Parametry: - Forma na cca 1,3kg šunky - Spodní základna... Celý popis

Koupit za 1 459 Kč

Popis

Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku

Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček, je to jednoduché. 

Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.

 Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.

Parametry:

- Forma na cca 1,3kg šunky

- Spodní základna nádoby 160 x 125mm

- Výška nádoby 105 mm

- Celková výška při maximálním výsuvu 230 mm

- Celková šířka včetně uší: 200 mm

- Hmotnost formy 1,37kg

 

Tip na kvalitní domácí šunku:

- 1 kg vepřové kýty

- 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy)

- lžičku cukru nebo medu

- 2 dcl vody

Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5 cm, z toho 5 kostek rozemelte nebo pokrájejte najemno a poté promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.

Nyní je důležité maso kvalitně promíchat!

Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávejte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důležité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.

 

Konečná příprava a doba vaření:

Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.

Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.

Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.

Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)

Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

 

Přejeme vám dobrou chuť.

 

TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Inna