Kiritsuke z damaškové oceli Blue Japan 8" Kiritsuke znamená „rozřezaný“. Nůž s jednoduchým zkoseným ostřím je všestranný, lze jej použít k provádění několika úkonům, které obvykle vykonávají Usuba (nůž na zeleninu) a Yanagi (nůž na porcováni ryb). Protože se však v podstatě jedná o kombinaci dvou nožů, které bylo vyvinuty pro odlišné úkoly, má univerzální využití a je třeba zručnosti uživatele. Ve skutečnosti je v mnoha japonských restauracích smí používat pouze šéfkuchař, proto je Kiritsuke s... Celý popis

Koupit za 1 335 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kiritsuke z damaškové oceli Blue Japan 8"

Kiritsuke znamená „rozřezaný“. Nůž s jednoduchým zkoseným ostřím je všestranný, lze jej použít k provádění několika úkonům, které obvykle vykonávají Usuba (nůž na zeleninu) a Yanagi (nůž na porcováni ryb). Protože se však v podstatě jedná o kombinaci dvou nožů, které bylo vyvinuty pro odlišné úkoly, má univerzální využití a je třeba zručnosti uživatele. Ve skutečnosti je v mnoha japonských restauracích smí používat pouze šéfkuchař, proto je Kiritsuke s jednoduchým zkosením často považován za symbol odbornosti a postavení nebo seniority.

 Použití:

- Porcování masa

- Filetování ryb

- Krájení ovoce a zeleniny

- Sekání bylinek

 

Honeycomb

Epoxidová rukojeť nože je vyrobená z materiálu, který se nazývá epoxidová pryskyřice. Pro lepší pevnost a design je v ní zatavena plástev z hliníku. Epoxidová pryskyřice je výkonný materiál, který má vysokou pevnost, odolnost vůči vlhkosti, chemickým látkám a teplu. Tyto vlastnosti z něj dělají skvělou volbu pro výrobu nožů.

Epoxidová rukojeť nože je hladká na dotek a poskytuje vynikající úchop. Má vysokou odolnost vůči oděru, poškrábání a poškození.

Celkově lze říct, že epoxidová rukojeť nože je velmi odolná, snadno se udržuje a má skvělý úchop díky tvarování.

ČEPEL

10Cr15CoMov má průměrnou tvrdost 59 až 62 HRc. Od kuchyňského nože vyrobeného z 10Cr15CoMoV můžete očekávat vynikající vlastnosti. Očekávat něco jiného by nebylo dobré, protože 10Cr15CoMoV je jako ekvivalent VG-10 za mnohem dostupnější cenu. Nože z oceli 10Cr15CoMoV budou efektivně řezat po dlouhou dobu. Ostření nožů z 10CR15CoMoV je třeba cca dvakrát ročně, záleží ale na četnosti použití. Nožová ocel 10Cr15CoMoV neuvěřitelně dobře odolává korozi. Jeho schopnost odrazit rezivění je jedním z hlavních důvodů jeho popularity. Tato ocel má ve svém složení více než dostatek chromu, aby byla klasifikována jako nerezová ocel. Nerezaví ani neoxiduje, jak by potenciálně mohla uhlíková ocel. Má také dostatek manganu ke snížení jeho křehkosti. Po temperování se ocel 10Cr15CoMoV stává houževnatější. Temperování je proces tepelného zpracování, který zmírňuje vnitřní pnutí a minimalizuje nadměrnou křehkost. Je dostatečně tvrdý a stejně odolný vůči nárazům. Všechny čepele jsou ručně broušeny.

Dárkové balení

Každý nůž je v samostatném dárkovém balení.

 

 

Jak se starat o naše nože

- Nikdy nůž nedávejte do myčky!!!

- Nesekejte tvrdé předměty (kosti, zmrzlé potraviny atd.)

- Pozor před nárazy (napři.: pád na dlažbu).

- Není vhodný na otevíraní konzerv, piva a jiného páčení.
Zobrazit více