Hořčice Pommery de Meaux je jednou z nejznámějších hořčic na světě. Její počátky jsou v roce 1632 a je těžké uvěřit, že je to už téměř 400 let. V roce 1760 předal opat kapituly z Meaux panu J.B. Pommery tajemství této originální hořčice, která se vyrábí již více než 100 let v Meaux. Od té doby je Moutarde de Pommery Meaux vytvořena podle stejného receptu. A tak se nejen Brie de Meaux (fantastický sýr) stal vizitkou tohoto malého města nedaleko Paříže. ----------- Pozor, jedná se o verzi pro restaurace,... Celý popis
Koupit za 856 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Hořčice Pommery de Meaux je jednou z nejznámějších hořčic na světě. Její počátky jsou v roce 1632 a je těžké uvěřit, že je to už téměř 400 let. V roce 1760 předal opat kapituly z Meaux panu J.B. Pommery tajemství této originální hořčice, která se vyrábí již více než 100 let v Meaux. Od té doby je Moutarde de Pommery Meaux vytvořena podle stejného receptu. A tak se nejen Brie de Meaux (fantastický sýr) stal vizitkou tohoto malého města nedaleko Paříže.
-----------
Pozor, jedná se o verzi pro restaurace, bistra apod. - kbelík o hmotnosti 2,5 kg vychází mnohem levněji než v menších kameninových verzích. V jiných nabídkách jsou verze v kameninách 100, 250 a 500 g
Charakteristická kamenina, lakované zavírání, jednoduché složení, bez cukru, to vše dělá z Pommery hořčice známou a dostupnou po celém světě.
Vyvážený, středně mletý, na bázi vody a soli, vynikající ocet. Vynikající komponenty, oříšková dochuť. Ideální pro červené a bílé maso, saláty, vinařské omáčky, paštiky, neváhal bych ji použít proti drůbežímu párku na steroidech nebo dokonce pilinovým kabanosům, které nám závidí celý svět (polské hořčice nám závidí i na Antarktidě). Pro mě je to nejlepší zrnitá hořčice na světě. Doporučuji také s koňakem, citronem a bazalkou, s espelette apod.
Složení: voda, hořčice, ocet, sůl, koření
Na jedné z fotografií je profil této hořčice velmi užitečný při výběru toho nejlepšího pro sebe z řady Pommery (douceur - sladkost, puissance - ostrost, epicée - pikantnost, fruitée - ovocnost chuti, végétal - rostlinné příchutě).
POZOR, jedná se o hořčice ve francouzském stylu, octovou, kyselou, není to pro polské spotřebitele zvyklé na slazenou a krémovou hořčici. Takhle se dělala hořčice před staletími, takhle vypadá a chutná pravá hořčice.
-------
Krátká recenze Pommery de Meaux od mustardo:
„Pommery z Meaux jsou naprosto první ligou hořčice. Je to více než 300 let uznávané historie a když se to pohřbí, bude to pravděpodobně i dál. Zde už vstupují do hry mystické tajemství kněží, opatů, řeholníků, kanovníků, prelátů, biskupů před staletími; někde, někdo, někomu, kdysi, něco šeptal, a je známo, že se navzájem skrývají svědomitě (pro dobro společenství samozřejmě). Mají v nabídce starofrancouzskou hořčici, zrnitou nebo jak ji nazývají ve Francii – L’ Ancienne. Mají s koňakem, paprikou, fíky, pepřem z Madagaskaru a podobnými doplňky, o banálním medu ani nemluvím. Ale pořád je to hořčice ve starém stylu oblečená do moderních forem s velmi zajímavou chutí a výraznou vůní. Pokaždé je to malé umělecké, řemeslné nebo užitkové dílo, i když je to přece velký výrobní podnik. A všechno je zabalené do sklenic připomínajících ty staré hliněné kameniny, a přitom mají také edici s lakovaným uzávěrem a pravou zátkou. Absolutně jedinečná, navíc ani z Burgundska, ani z Paříže, ani z Champagne. K ochutnání pro každého fanouška hořčičné omáčky bude většina spokojená..."
Nejlépe konzumovat do (což neznamená spotřebovat do): 04/27 (hořčice není maso, i když se do ní hodí)
---------------------
Historie hořčice není vždy vážná:
https://mustardo.pl/historia/w-skrocie/
--------------------
Marketingové oddělení má hlas:
„Skutečná klasika francouzského kulinářského řemesla“
Moutarde de Meaux Pommery je hořčice, jejíž receptura sahá až do 18. století a její tajné proporce koření a vína zůstávají po generace nezměněny. Dodnes vyráběná v Meaux v regionu Île-de-France představuje vzor pro všechny zrnité hořčice na světě.
Chuť a charakter
- Výrazná, hrubozrnná textura s mírně kyselým nádechem vynikajícího octa.
- Dokonale vyvážená pikantní, hluboká vůně hořčice a koření.
- V chuti – plná, kulatá, bez agresivní ostrosti, s dlouhým aromatickým finišem.
K čemu se hodí
Hořčice Pommery je složka, která dokáže změnit každý pokrm.
- Ideální pro steaky, pečeně, jehněčí maso a zvěřinu.
- Skvělá s uzeninami, zrajícími sýry a paštikami.
- Nepostradatelná pro omáčky Vinaigrette, majonézy a marinády.
- Skvěle se hodí také k medu a vinnému octu – jako základ pro glazuru na pečené maso nebo zeleninu.
Historie a původ
Výrobce – Maison Pommery – je značka s nepřetržitou tradicí od roku 1760, jediná společnost oprávněná používat název „Moutarde de Meaux“.
Hořčice byla dodávána na královské dvory Francie a dnes zůstává symbolem francouzské kulinářské dokonalosti.
ℹ Údaje o produktu
- Kapacita: 2500 g
- Země původu: Francie (Meaux)
- Výrobce: Brassé Pommery – Meaux
- Balení: kbelík
- Typ: hořčice / rustikální dijonský styl
Stojí za to vědět
Hořčice Pommery je často označována jako „královna hořčice“ – nejen kvůli její chuti, ale také kvůli jedinečnému způsobu zrání a stárnutí v hliněných kádích.
-----------
Pozor, jedná se o verzi pro restaurace, bistra apod. - kbelík o hmotnosti 2,5 kg vychází mnohem levněji než v menších kameninových verzích. V jiných nabídkách jsou verze v kameninách 100, 250 a 500 g
Charakteristická kamenina, lakované zavírání, jednoduché složení, bez cukru, to vše dělá z Pommery hořčice známou a dostupnou po celém světě.
Vyvážený, středně mletý, na bázi vody a soli, vynikající ocet. Vynikající komponenty, oříšková dochuť. Ideální pro červené a bílé maso, saláty, vinařské omáčky, paštiky, neváhal bych ji použít proti drůbežímu párku na steroidech nebo dokonce pilinovým kabanosům, které nám závidí celý svět (polské hořčice nám závidí i na Antarktidě). Pro mě je to nejlepší zrnitá hořčice na světě. Doporučuji také s koňakem, citronem a bazalkou, s espelette apod.
Složení: voda, hořčice, ocet, sůl, koření
Na jedné z fotografií je profil této hořčice velmi užitečný při výběru toho nejlepšího pro sebe z řady Pommery (douceur - sladkost, puissance - ostrost, epicée - pikantnost, fruitée - ovocnost chuti, végétal - rostlinné příchutě).
POZOR, jedná se o hořčice ve francouzském stylu, octovou, kyselou, není to pro polské spotřebitele zvyklé na slazenou a krémovou hořčici. Takhle se dělala hořčice před staletími, takhle vypadá a chutná pravá hořčice.
-------
Krátká recenze Pommery de Meaux od mustardo:
„Pommery z Meaux jsou naprosto první ligou hořčice. Je to více než 300 let uznávané historie a když se to pohřbí, bude to pravděpodobně i dál. Zde už vstupují do hry mystické tajemství kněží, opatů, řeholníků, kanovníků, prelátů, biskupů před staletími; někde, někdo, někomu, kdysi, něco šeptal, a je známo, že se navzájem skrývají svědomitě (pro dobro společenství samozřejmě). Mají v nabídce starofrancouzskou hořčici, zrnitou nebo jak ji nazývají ve Francii – L’ Ancienne. Mají s koňakem, paprikou, fíky, pepřem z Madagaskaru a podobnými doplňky, o banálním medu ani nemluvím. Ale pořád je to hořčice ve starém stylu oblečená do moderních forem s velmi zajímavou chutí a výraznou vůní. Pokaždé je to malé umělecké, řemeslné nebo užitkové dílo, i když je to přece velký výrobní podnik. A všechno je zabalené do sklenic připomínajících ty staré hliněné kameniny, a přitom mají také edici s lakovaným uzávěrem a pravou zátkou. Absolutně jedinečná, navíc ani z Burgundska, ani z Paříže, ani z Champagne. K ochutnání pro každého fanouška hořčičné omáčky bude většina spokojená..."
Nejlépe konzumovat do (což neznamená spotřebovat do): 04/27 (hořčice není maso, i když se do ní hodí)
---------------------
Historie hořčice není vždy vážná:
https://mustardo.pl/historia/w-skrocie/
--------------------
Marketingové oddělení má hlas:
„Skutečná klasika francouzského kulinářského řemesla“
Moutarde de Meaux Pommery je hořčice, jejíž receptura sahá až do 18. století a její tajné proporce koření a vína zůstávají po generace nezměněny. Dodnes vyráběná v Meaux v regionu Île-de-France představuje vzor pro všechny zrnité hořčice na světě.
Chuť a charakter
- Výrazná, hrubozrnná textura s mírně kyselým nádechem vynikajícího octa.
- Dokonale vyvážená pikantní, hluboká vůně hořčice a koření.
- V chuti – plná, kulatá, bez agresivní ostrosti, s dlouhým aromatickým finišem.
K čemu se hodí
Hořčice Pommery je složka, která dokáže změnit každý pokrm.
- Ideální pro steaky, pečeně, jehněčí maso a zvěřinu.
- Skvělá s uzeninami, zrajícími sýry a paštikami.
- Nepostradatelná pro omáčky Vinaigrette, majonézy a marinády.
- Skvěle se hodí také k medu a vinnému octu – jako základ pro glazuru na pečené maso nebo zeleninu.
Historie a původ
Výrobce – Maison Pommery – je značka s nepřetržitou tradicí od roku 1760, jediná společnost oprávněná používat název „Moutarde de Meaux“.
Hořčice byla dodávána na královské dvory Francie a dnes zůstává symbolem francouzské kulinářské dokonalosti.
ℹ Údaje o produktu
- Kapacita: 2500 g
- Země původu: Francie (Meaux)
- Výrobce: Brassé Pommery – Meaux
- Balení: kbelík
- Typ: hořčice / rustikální dijonský styl
Stojí za to vědět
Hořčice Pommery je často označována jako „královna hořčice“ – nejen kvůli její chuti, ale také kvůli jedinečnému způsobu zrání a stárnutí v hliněných kádích.