BEZLEPKOVÝ CROISSANT Na jemném, bezlepkovém croissantu od Schär z nadýchaného těsta si pochutnáte! A víte, co vlastně slovo "croissant" znamená a odkud tato pochoutka pochází? Croissant je nadýchané máslové pečivo, které se vyrábí z kynutého vrstveného těsta. Pekař těsto takzvaně "laminuje" -pláty kynutého těsta prokládá vrstvami změklého másla, které pak společně válí. Díky tomu má upečený croissant jemnou nadýchanou strukturu podobnou pečivu z listového těsta. Předchůdcem dnešního croissantu... Celý popis
Koupit za 125 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Schär Croissant 220g Schar bez lepku 3020
Doprava:
89 Kč
125 Kč
Koupit za 125 Kč
Popis
BEZLEPKOVÝ CROISSANT
Na jemném, bezlepkovém croissantu od Schär z nadýchaného těsta si pochutnáte!
A víte, co vlastně slovo "croissant" znamená a odkud tato pochoutka pochází?
Croissant je nadýchané máslové pečivo, které se vyrábí z kynutého vrstveného těsta. Pekař těsto takzvaně "laminuje" -pláty kynutého těsta prokládá vrstvami změklého másla, které pak společně válí. Díky tomu má upečený croissant jemnou nadýchanou strukturu podobnou pečivu z listového těsta.
Předchůdcem dnešního croissantu je rakouský sladký rohlík Kipferl, vzhledem podobný loupáku, který se vyráběl už ve 13. století. Když si v roce 1839 rakouský důstojník August Zang v Paříži založil vídeňskou pekárnu (Boulangerie Viennoise), kde pekl speciality ze své domoviny, jako bílý vídeňský chléb nebo právě sladké rohlíky. Pařížané si jeho podnik i výrobky rychle oblíbili a zanedlouho ve francouzských pekárnách začala vznikat imitace Kipferlu, nazvaná podle svého typického tvaru "půlměsíce" či "srpku", croissant.
Od roku 1869 už byla obliba a konzumace crossaintů natolik rozšířená, že už se o něm začínalo mluvit jako o základu francouzské snídaně.
Složení:
kukuřičný škrob, pitná voda, kváskové těsto 14% (rýžová mouka, pitná voda), extrakt z ovoce (rohovník, jablko), rostlinné margaríny [rostlinné oleje a tuky v různých poměrech (slunečnicový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové, kakaové máslo, bambucké máslo), pitná voda, jedlá sůl, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin; citronová šťáva, přírodní aromata], zvlhčující látka: sorbitol; rostlinná vláknina (psyllium), pekařské droždí, slunečnicový olej, rýžová mouka, sójový protein, rýžový škrob, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; med, sušený vaječný bílek*, jedlá sůl, koncentrát z mrkve a jablka, přírodní aroma
* Vejce nosnic v halách
BEZ LEPKU = obsah gluténu < 20 mg/ kg
BEZ LAKTÓZY, MLÉKA a PALMOVÉHO OLEJE
Může obsahovat stopy hořčice, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají výrobky z hořčice.
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte výrobek ve vzduchotěsném sáčku a do několika dnů zkonzumujte nebo přímo zamrazte.
Na jemném, bezlepkovém croissantu od Schär z nadýchaného těsta si pochutnáte!
A víte, co vlastně slovo "croissant" znamená a odkud tato pochoutka pochází?
Croissant je nadýchané máslové pečivo, které se vyrábí z kynutého vrstveného těsta. Pekař těsto takzvaně "laminuje" -pláty kynutého těsta prokládá vrstvami změklého másla, které pak společně válí. Díky tomu má upečený croissant jemnou nadýchanou strukturu podobnou pečivu z listového těsta.
Předchůdcem dnešního croissantu je rakouský sladký rohlík Kipferl, vzhledem podobný loupáku, který se vyráběl už ve 13. století. Když si v roce 1839 rakouský důstojník August Zang v Paříži založil vídeňskou pekárnu (Boulangerie Viennoise), kde pekl speciality ze své domoviny, jako bílý vídeňský chléb nebo právě sladké rohlíky. Pařížané si jeho podnik i výrobky rychle oblíbili a zanedlouho ve francouzských pekárnách začala vznikat imitace Kipferlu, nazvaná podle svého typického tvaru "půlměsíce" či "srpku", croissant.
Od roku 1869 už byla obliba a konzumace crossaintů natolik rozšířená, že už se o něm začínalo mluvit jako o základu francouzské snídaně.
Složení:
kukuřičný škrob, pitná voda, kváskové těsto 14% (rýžová mouka, pitná voda), extrakt z ovoce (rohovník, jablko), rostlinné margaríny [rostlinné oleje a tuky v různých poměrech (slunečnicový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové, kakaové máslo, bambucké máslo), pitná voda, jedlá sůl, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin; citronová šťáva, přírodní aromata], zvlhčující látka: sorbitol; rostlinná vláknina (psyllium), pekařské droždí, slunečnicový olej, rýžová mouka, sójový protein, rýžový škrob, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; med, sušený vaječný bílek*, jedlá sůl, koncentrát z mrkve a jablka, přírodní aroma
* Vejce nosnic v halách
BEZ LEPKU = obsah gluténu < 20 mg/ kg
BEZ LAKTÓZY, MLÉKA a PALMOVÉHO OLEJE
Může obsahovat stopy hořčice, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají výrobky z hořčice.
Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte výrobek ve vzduchotěsném sáčku a do několika dnů zkonzumujte nebo přímo zamrazte.
Parametry
Výrobce | Dr. Schär |