kokosový cukr Kokosový cukr je přírodní sladidlo, které se získává z nektaru květů kokosové palmy. Má jemnou karamelovou chuť, která se skvěle hodí pro dochucení kávy, čaje, dezertů i při pečení. Jeho přirozená struktura a jemný odstín dodají vašim pokrmům i nápojům jedinečný charakter. Tento cukr si získává oblibu nejen pro svou jemnou karamelovou chuť, ale také díky nízkému glykemickému indexu (GI), který se pohybuje kolem hodnoty 35. Glykemický index je důležitým ukazatelem, protože udává, jak... Celý popis
Koupit za 109 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
97 %
Vital Country Kokosový cukr BIO 500 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
109 Kč
Koupit za 109 Kč
80 %
Vital Country Kokosový cukr BIO Množství: 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
106 Kč
Koupit za 106 Kč
Popis
kokosový cukr
Kokosový cukr je přírodní sladidlo, které se získává z nektaru květů kokosové palmy. Má jemnou karamelovou chuť, která se skvěle hodí pro dochucení kávy, čaje, dezertů i při pečení. Jeho přirozená struktura a jemný odstín dodají vašim pokrmům i nápojům jedinečný charakter.
Tento cukr si získává oblibu nejen pro svou jemnou karamelovou chuť, ale také díky nízkému glykemickému indexu (GI), který se pohybuje kolem hodnoty 35. Glykemický index je důležitým ukazatelem, protože udává, jak rychle po konzumaci určité potraviny stoupne hladina cukru v krvi.
Nižší GI znamená, že cukr se uvolňuje pomaleji, což pomáhá předcházet prudkým výkyvům energie a následnému pocitu únavy.
na co je dobrý kokosový cukr
Kdežto cukr kokosový, který se získává v Indonézii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému.
Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.
Je kokosový cukr vhodný pro diabetiky?
Bohužel vás musíme zklamat, ale není. Pokud toto někdo uvádí, jedná se pouze o marketing a nebezpečnou lež. Z hlediska onemocnění diabetes mellitus (cukrovka) ke kokosovému cukru přistupujte jako ke klasickému řepnému cukru.
Použití kokosového cukru
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.
Složení
100% kokosový cukr
Výživové údaje na 100 g
Energie
1643 kJ / 392 kcal
Tuky
< 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny
< 0,2 g
Sacharidy
95,0 g
z toho cukry
94,7 g
Bílkoviny
1,3 g
Sůl
0,47 g
Skladování
Skladujte na suchém místě, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Země původu
Indonésie / Kambodža
Kokosový cukr je přírodní sladidlo, které se získává z nektaru květů kokosové palmy. Má jemnou karamelovou chuť, která se skvěle hodí pro dochucení kávy, čaje, dezertů i při pečení. Jeho přirozená struktura a jemný odstín dodají vašim pokrmům i nápojům jedinečný charakter.
Tento cukr si získává oblibu nejen pro svou jemnou karamelovou chuť, ale také díky nízkému glykemickému indexu (GI), který se pohybuje kolem hodnoty 35. Glykemický index je důležitým ukazatelem, protože udává, jak rychle po konzumaci určité potraviny stoupne hladina cukru v krvi.
Nižší GI znamená, že cukr se uvolňuje pomaleji, což pomáhá předcházet prudkým výkyvům energie a následnému pocitu únavy.
na co je dobrý kokosový cukr
Kdežto cukr kokosový, který se získává v Indonézii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému.
Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.
Je kokosový cukr vhodný pro diabetiky?
Bohužel vás musíme zklamat, ale není. Pokud toto někdo uvádí, jedná se pouze o marketing a nebezpečnou lež. Z hlediska onemocnění diabetes mellitus (cukrovka) ke kokosovému cukru přistupujte jako ke klasickému řepnému cukru.
Použití kokosového cukru
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.
Složení
100% kokosový cukr
Výživové údaje na 100 g
Energie
1643 kJ / 392 kcal
Tuky
< 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny
< 0,2 g
Sacharidy
95,0 g
z toho cukry
94,7 g
Bílkoviny
1,3 g
Sůl
0,47 g
Skladování
Skladujte na suchém místě, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Země původu
Indonésie / Kambodža
Parametry
| Výrobce | Vital Country |
| Množství | 500 g |
| Druh cukru | kokosové |
| Bio | ano |
| Porcovaný | ano |
| Sirup | ne |