Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě. Zdravotní účinky: Podporuje trávení,... Celý popis
Koupit za 197 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Kmín drcený (1 Kg)
Doprava:
49 Kč
Skladem
197 Kč
Koupit za 197 Kč
Popis
Kmín drcený
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Náš tip: Kmín je výbornou přísadou do pečiva, zkuste si doma upéct vlastní chleba!
Recept:
Babiččin kmínový chléb
340ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce cukru, olivový olej, 40dkg chlebové mouky, 205g žitné mouky, hrst drceného kmínu, 2 lžíce droždí
Tento chléb je určen pro domácí pekárnu. Pozor na poměr chlebové mouky a žitné. Nutno dodržet, jinak se může stát, ž e chléb nevzejde.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Náš tip: Kmín je výbornou přísadou do pečiva, zkuste si doma upéct vlastní chleba!
Recept:
Babiččin kmínový chléb
340ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce cukru, olivový olej, 40dkg chlebové mouky, 205g žitné mouky, hrst drceného kmínu, 2 lžíce droždí
Tento chléb je určen pro domácí pekárnu. Pozor na poměr chlebové mouky a žitné. Nutno dodržet, jinak se může stát, ž e chléb nevzejde.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | kmín |
Značka | Profikoření |
Forma | drcené |