Rustikální Bezlepková Chlebová Směs Nominal Zdravé pečení se skvělou chutí Užijte si pečení s rustikální bezlepkovou směsí na chléb od Nominalu, která přináší nejen skvělou chuť, ale i super výživové hodnoty. Přidáním různých semínek, jako jsou slunečnicová, lněná nebo dýňová, vytvoříte originální a výživný chléb, který potěší vaše smysly. S jednoduchým návodem níže si pečení užijete a vychutnáte! Základní příprava: - 500g směs - 440 ml(g) vody - 20 ml oleje - 13g čerstvého droždí Postup... Celý popis

Koupit za 309 Kč

Popis

Rustikální Bezlepková Chlebová Směs Nominal

Zdravé pečení se skvělou chutí
Užijte si pečení s rustikální bezlepkovou směsí na chléb od Nominalu, která přináší nejen skvělou chuť, ale i super výživové hodnoty. Přidáním různých semínek, jako jsou slunečnicová, lněná nebo dýňová, vytvoříte originální a výživný chléb, který potěší vaše smysly. S jednoduchým návodem níže si pečení užijete a vychutnáte!

Základní příprava:

- 500g směs

- 440 ml(g) vody

- 20 ml oleje

- 13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě:

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Složení:

- Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo (guarová mouka), maltodextrin, jablkový prášek, koření.

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota
1445 kJ/343 kcal

Tuky
1,7 g

z toho nasycené mastné kyseliny
0,4 g

Sacharidy
71 g

z toho cukry
3,7 g

Vláknina
8,2 g

Bílkoviny
6,6 g

Sůl
0,8 g

Tato oplatka je dokonalou volbou pro ty, kteří hledají chutný a zdravý snack, který je zároveň výživný a podporuje zdravý životní styl. Vychutnejte si ji jako rychlou svačinu nebo jako odměnu po náročném dni – vždy Vám poskytne chvíli čistého potěšení.
Kupte nyní
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nominal