Směs na chléb s pohankovou vlákninou bezlepkový 500 g Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice. Chléb se nemusíte bát obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné... Celý popis
Koupit za 69 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Nominal Směs na chléb s pohankovou vlákninou 500g
Doprava:
49 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Nominal Směs na chléb s pohankovou vlákninou 0,5 kg
Doprava:
49 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč
Nominal Směs na chléb s pohankovou vlákninou 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
72 Kč
Koupit za 72 Kč
Nominal BLP Směs na chléb s pohankovou vlákninou 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
64 Kč
Koupit za 64 Kč
CHLÉB S POHANKOVOU VLÁKNINOU - suchá bezlepková směs 500g NOMINAL
Doprava:
99 Kč
Skladem
96 Kč
Koupit za 96 Kč
Popis
Směs na chléb s pohankovou vlákninou bezlepkový 500 g
Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.
Chléb se nemusíte bát obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.
Základní příprava
500g směs
440 ml(g) vody
20 ml oleje
13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Složení
Deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohanková mouka 12 %, LUPINOVÁ mouka, lněné semínko, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.
Alergeny
Vlčí bob
Skladování
Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 425 kJ / 337 kcal
Tuky:
1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
68,0 g
z toho cukry:
3,8 g
Vláknina:
10,5 g
Bílkoviny:
7,2 g
Sůl:
2,0 g
Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.
Chléb se nemusíte bát obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.
Základní příprava
500g směs
440 ml(g) vody
20 ml oleje
13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Složení
Deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohanková mouka 12 %, LUPINOVÁ mouka, lněné semínko, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.
Alergeny
Vlčí bob
Skladování
Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 425 kJ / 337 kcal
Tuky:
1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
68,0 g
z toho cukry:
3,8 g
Vláknina:
10,5 g
Bílkoviny:
7,2 g
Sůl:
2,0 g
Parametry
Výrobce | Nominal |
Hmotnost | 500 g |
Bio | ne |
Chléb | ano |