Yamato shoyu vyrábí rodina Yamato v Kanazawě již po několik generací tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji... Celý popis
Koupit za 79 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
95 %
Yamato shoyu special 300ml
Doprava:
70 Kč
Skladem
79 Kč
Koupit za 79 Kč
100 %
SUNFOOD Yamato shoyu sójová omáčka 300ml
Doprava:
80 Kč
Skladem
75 Kč
Koupit za 75 Kč
100 %
Sunfood Sojová omáčka Objem: 300ml
Doprava:
120 Kč
Skladem
74 Kč
Koupit za 74 Kč
95 %
SUNFOOD Yamato shoyu 300 ml
Doprava:
66 Kč
Skladem
74 Kč
Koupit za 74 Kč
100 %
Shoyu Yamato sójová omáčka 300ml Sunfood
Doprava:
120 Kč
Skladem
71 Kč
Koupit za 71 Kč
Popis
Yamato shoyu vyrábí rodina Yamato v Kanazawě již po několik generací tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji přídáte již během vaření.
Postup výroby
Směs sójových bobů, pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.
Použití
- Sójová omáčka je skvělá pro marinování masa (kuřecí, vepřové, hovězí), ryb nebo tofu. Dodává pokrmům slanou a umami chuť. Výborná je v kombinaci s česnekem, zázvorem, medem, sezamovým olejem nebo rýžovým octem.
- Je základem mnoha asijských omáček, jako je omáčka k sushi nebo omáčka na smažené nudle. Můžete ji smíchat s jinými ingrediencemi (například s cukrem, medem, některým z obilných sladů a sirupů, česnekem, zázvorem...), aby vznikla chutná omáčka na dochucení pokrmů.
- Ideální pro dochucení různých jídel, jako jsou polévky (například miso polévka), smažená rýže nebo nudle. Stačí ji přidat podle potřeby během vaření nebo po uvaření, aby se zvýraznila chuť.
- Tradičně se podává k sushi (vyzkoušejte náš recept na jeho přípravu) a sashimi, kde slouží k namáčení jednotlivých kousků pro intenzivní umami chuť.
- Při smažení (například při přípravě wok pokrmů nebo stir-fry) se přidává do pánve k ochucení ingrediencí během vaření.
- Může být součástí zálivky nebo dresinků na saláty, zejména ty, které obsahují čerstvou zeleninu, tofu nebo mořské plody. Často se kombinuje s rýžovým octem, sezamovým olejem, zázvorem a česnekem. Vyzkoušejte miso dip se sójovou omáčkou.
- Výborně ochutí různé masové a zeleninové směsi (například omáčka na pho). Připravte si směs na topinky, dochucenou sójovou omáčkou yamato.
Složení
sójové boby, voda, pšenice, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)
Alergeny: sója, lepek
Uchovávat v chladu a temnu, nevystavovat přímému slunečnímu záření. Baleno do skla. Sklo udrží dlouhou dobu vysokou kvalitu produktu a zároveň je ekologické.
Země původu
Japonsko
Postup výroby
Směs sójových bobů, pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.
Použití
- Sójová omáčka je skvělá pro marinování masa (kuřecí, vepřové, hovězí), ryb nebo tofu. Dodává pokrmům slanou a umami chuť. Výborná je v kombinaci s česnekem, zázvorem, medem, sezamovým olejem nebo rýžovým octem.
- Je základem mnoha asijských omáček, jako je omáčka k sushi nebo omáčka na smažené nudle. Můžete ji smíchat s jinými ingrediencemi (například s cukrem, medem, některým z obilných sladů a sirupů, česnekem, zázvorem...), aby vznikla chutná omáčka na dochucení pokrmů.
- Ideální pro dochucení různých jídel, jako jsou polévky (například miso polévka), smažená rýže nebo nudle. Stačí ji přidat podle potřeby během vaření nebo po uvaření, aby se zvýraznila chuť.
- Tradičně se podává k sushi (vyzkoušejte náš recept na jeho přípravu) a sashimi, kde slouží k namáčení jednotlivých kousků pro intenzivní umami chuť.
- Při smažení (například při přípravě wok pokrmů nebo stir-fry) se přidává do pánve k ochucení ingrediencí během vaření.
- Může být součástí zálivky nebo dresinků na saláty, zejména ty, které obsahují čerstvou zeleninu, tofu nebo mořské plody. Často se kombinuje s rýžovým octem, sezamovým olejem, zázvorem a česnekem. Vyzkoušejte miso dip se sójovou omáčkou.
- Výborně ochutí různé masové a zeleninové směsi (například omáčka na pho). Připravte si směs na topinky, dochucenou sójovou omáčkou yamato.
Složení
sójové boby, voda, pšenice, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)
Alergeny: sója, lepek
Uchovávat v chladu a temnu, nevystavovat přímému slunečnímu záření. Baleno do skla. Sklo udrží dlouhou dobu vysokou kvalitu produktu a zároveň je ekologické.
Země původu
Japonsko
Parametry
| Výrobce | Sunfood |
| Hmotnost | 300 g |
| Objem | 300 ml |