Majoránka Použitá část rostliny: listy a květy Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu. Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové... Celý popis
Koupit za 98 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Majoránka (500g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
98 Kč
Koupit za 98 Kč
Popis
Majoránka
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka
300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb
Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme. Mrkev a cibulku podusíme na, zalijeme hrachovou polévkou. Vmícháme smetanu, sůl, kari, citronovou šťávou a prohřejeme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka
300g mrkve, 300g žlutého hrachu, 200g jarní cibulky, zakysaná smetana, majoránka, olej, 2000ml zeleninového vývaru, kari, citrónová šťáva, sůl, 3 stroužky česneku, toastový chléb
Vývar, hrách a majoránku uvaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme. Česnek nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme. Mrkev a cibulku podusíme na, zalijeme hrachovou polévkou. Vmícháme smetanu, sůl, kari, citronovou šťávou a prohřejeme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | majoránka |
Hmotnost | 500 g |
Značka | Profikoření |