Feta Mytilinis – Poklad z ostrova Lesbos Feta Mytilinis není jen tak obyčejný sýr. Je to kulturní dědictví a chuťový zážitek, který v sobě nese esenci ostrova Lesbos. Vyrábí se v rodinné sýrárně Mystakelli, která se již po tři generace věnuje tradiční výrobě sýrů. Mléko pochází od ovcí a koz, které se volně pasou na pastvinách plných aromatických bylin, což dává sýru jeho jedinečnou, bohatou chuť. Co znamená P.D.O. certifikace? Chráněné označení původu (P.D.O. - Protected Designation of Origin)... Celý popis

Koupit za 139 Kč

Popis

Feta Mytilinis – Poklad z ostrova Lesbos

Feta Mytilinis není jen tak obyčejný sýr. Je to kulturní dědictví a chuťový zážitek, který v sobě nese esenci ostrova Lesbos. Vyrábí se v rodinné sýrárně Mystakelli, která se již po tři generace věnuje tradiční výrobě sýrů. Mléko pochází od ovcí a koz, které se volně pasou na pastvinách plných aromatických bylin, což dává sýru jeho jedinečnou, bohatou chuť.

Co znamená P.D.O. certifikace?

Chráněné označení původu (P.D.O. - Protected Designation of Origin) je zárukou nejvyšší kvality a autenticity. Znamená to, že:

- Sýr byl vyroben výhradně v definované geografické oblasti (v tomto případě na ostrově Lesbos).

- Mléko pochází z místních plemen ovcí a koz.

- Výroba probíhala podle přísně dané tradiční receptury.

Jak si Fetu nejlépe vychutnat?

Tipy na servírování:

- Do řeckého salátu (Choriatiki): Absolutní klasika. Kombinujte s rajčaty, okurkou, cibulí, olivami a zakápněte olivovým olejem.

- Pečená feta (Bouyourdi): Vložte plátek fety do zapékací misky, přidejte rajčata, papriku, posypte oreganem a zapečte.

- Do slaných koláčů: Ideální do špenátového koláče Spanakopita nebo sýrového Tiropita.

- Jen tak: S plátkem melounu v horkém létě nebo s krétskými suchary a olivami.

Detailní informace o produktu

Složení:

Pasterizované ovčí mléko (min. 70%), pasterizované kozí mléko (max. 30%), jedlá sůl, mléčné kultury, syřidlo.

Nutriční údaje na 100g:

Energetická hodnota: 1150 kJ / 275 kcal
Tuky: 23 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 16 g
Sacharidy: 1 g, z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 16 g
Sůl: 2,5 g

Skladování:

Skladujte v lednici při teplotě 2-6 °C. Po otevření uchovávejte v původním slaném nálevu a spotřebujte do několika dnů.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Mystakelli
Bezlepkové ano