Díky velikosti, poctivé izolaci a kvalitní nerezi, je moje "125" na dřevo ideální domácí udírna pro celoroční provoz. Maso a ryby se věší na háčky v horní a střední části na nerezové tyčky, případně můžete rozložit na 5 roštů v celé výšce udírny, který jsou součástí balení. Vejde se do ní přibližně 20 kilo masa, přes 30 středních ryb nebo 35 klobásek. Udíte pomocí drobného dřeva, dřevěného uhlí a nebo hrubší štěpky. Ideální je vytvoření žhavého základu, který poté posypáváte suchou,... Celý popis
Koupit za 21 500 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Díky velikosti, poctivé izolaci a kvalitní nerezi, je moje "125" na dřevo ideální domácí udírna pro celoroční provoz. Maso a ryby se věší na háčky v horní a střední části na nerezové tyčky, případně můžete rozložit na 5 roštů v celé výšce udírny, který jsou součástí balení.
Vejde se do ní přibližně 20 kilo masa, přes 30 středních ryb nebo 35 klobásek.
Udíte pomocí drobného dřeva, dřevěného uhlí a nebo hrubší štěpky. Ideální je vytvoření žhavého základu, který poté posypáváte suchou, případně předem navlhčenou štěpkou pro vývin kouře.
Pro milovníky uzení studeným kouřem (do 30°C) doporučuju použít generátor studenýho kouře, kterej výrazně neovlivní teplotu v udírně a vydrží doutnat v závislosti na velikosti generátoru a venkovním počasí 4-10hodin bez potřeby elektrickýho proudu.
VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:
1x univerzální zásuvka pro topení dřevem
3x rovný rošt
1x set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)
1x set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)
1x nástavec komínku s klapkou
1x teploměr
1x odkapová miska
4x tyč pro zavěšení háčků nebo klobásů
500g hrubé bukové štěpky
CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:
Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat.
Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.
Komínek proti dešti (nasadí se přímo na nástavec s klapkou)
Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí
Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.
Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.
S ochranným obalem je to na sichr za každýho počasí
Koření na pořádný uzení. Základ jsou bylinkový láky, koření směsi bez soli pro obalení masa před uzením a nebo epesní směsi na klobásky.
TECHNICKÉ PARAMETRY:
materiál: nerez + izolační vata
kapacita potravin: 20 kg
průměr komínku: 100 mm
vnější rozměry: 385 x 1250x 410 mm
rozměry udící komory: 360 x 1065 x 325 mm
maximální doporučená teplota: 150 °C
váha udírny: 40 kg
Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a LZE ji napojit na externí kouřovod.
Tuto udírnu nabízíme i v elektrické variantě, kterou najdete zde.
Parametry
Hmotnost | 40 kg |
Výrobce | Kaiser |
Materiál | nerezové |
Rybářské | ano |
Varianta | na dřevo |
S grilem | ne |
Digitální | ne |
Maximální teplota | 150 °C |
Nerezové | ano |
Počet roštů | 3 ks |
Počet háčků | 10 ks |
S prosklenými dveřmi | ne |
Výška | 125 cm |
Šířka | 38.5 cm |
Hloubka | 41 cm |