Korvgubbens Sladká Silná Hořčice 280 g
Značka Korvgubbens se zrodila v roce 1992 ve Västerviku díky Hans‑Åke Harryssonovi, který začal prodávat svou vlastní hořčici – slavnou Moppesenap – z kočárku s hot‑dogy. V roce 2014 převzal společnost Per Lindqvist firmu a značku „Korvgubbens Finsenap“ a založil společnost Livsmedelstillverkarna Öst AB. Značka existuje formálně od roku 1953 a vyvíjí se jako výrobce hořčice a omáček. Od roku 2016 patří společnosti Germundia Holding AB. Další švédský příběh úspěchu malého výrobce, který rychle dosáhl... Celý popis
Popis
Značka Korvgubbens se zrodila v roce 1992 ve Västerviku díky Hans‑Åke Harryssonovi, který začal prodávat svou vlastní hořčici – slavnou Moppesenap – z kočárku s hot‑dogy. V roce 2014 převzal společnost Per Lindqvist firmu a značku „Korvgubbens Finsenap“ a založil společnost Livsmedelstillverkarna Öst AB. Značka existuje formálně od roku 1953 a vyvíjí se jako výrobce hořčice a omáček. Od roku 2016 patří společnosti Germundia Holding AB.
Další švédský příběh úspěchu malého výrobce, který rychle dosáhl úspěchu, nikoli marketingem za velké peníze velkých firem, ale vkusem, vynalézavostí, vytrvalostí. Podobně tomu bylo i v případě značky Johnny's, která se kvalitou prosadila ke skandinávským zákazníkům.
--------
Hořčice Finsenap měla kořeny sahající až do roku 1953, jejich druhá hořčice v sortimentu (ve stříbrné lahvičce) – Sötstark aka Väkevä je o něco ostřejší verze slavného Finsenap a je mnohem mladší. Tato síla je více sladkost kombinovaná s silným základem a lehkým pečením na jazyku. Skandinávci se rádi baví v těchto sladkých a lehce pikantních hořčičných omáčkách a každá firma musí mít vedle sebe jemné, také trochu ostřejší. V chuti mi připomíná Sötstark od švédské firmy Johnny's a trochu Väkevä od finské firmy Auran. Určitě je sladká, určitě hustá, určitě je cítit jablečná pěna a hořčice. Není v tom žádná šílená pikantnost, nemá octový základ jako ve francouzských hořčicích, ale celek chutná stejně skvěle, samozřejmě pokud máte rádi sladké hořčičné omáčky. Zde dělá hodně ovocnou chuť jablek, protože díky tomu je sladkost aromatická, trochu chutná jako sladký jablečný chutney s jemným nádechem hořčice. K tomu velmi vkusná plastová láhev (škoda, že není skleněná) a máme další úspěšnou omáčka z hořčice z této krásné země. V jiné nabídce je jejich Finsenap, kultovní hořčice vyráběná ve Švédsku od roku 1953.
Složení: voda, žlutá a hnědá hořčičná zrnka, cukr, ocet, jablečná pěna, obsahující: jablka, cukr, vodu, kyselina citrónová, pektin, konzervační látku (E 202 – sorban draselný), antioxidant (askorbát – vitamín C), sůl a koření.
------------------
Historie hořčice není vždy vážná :-)
https://mustardo.pl/historia/w-skrocie/
Další švédský příběh úspěchu malého výrobce, který rychle dosáhl úspěchu, nikoli marketingem za velké peníze velkých firem, ale vkusem, vynalézavostí, vytrvalostí. Podobně tomu bylo i v případě značky Johnny's, která se kvalitou prosadila ke skandinávským zákazníkům.
--------
Hořčice Finsenap měla kořeny sahající až do roku 1953, jejich druhá hořčice v sortimentu (ve stříbrné lahvičce) – Sötstark aka Väkevä je o něco ostřejší verze slavného Finsenap a je mnohem mladší. Tato síla je více sladkost kombinovaná s silným základem a lehkým pečením na jazyku. Skandinávci se rádi baví v těchto sladkých a lehce pikantních hořčičných omáčkách a každá firma musí mít vedle sebe jemné, také trochu ostřejší. V chuti mi připomíná Sötstark od švédské firmy Johnny's a trochu Väkevä od finské firmy Auran. Určitě je sladká, určitě hustá, určitě je cítit jablečná pěna a hořčice. Není v tom žádná šílená pikantnost, nemá octový základ jako ve francouzských hořčicích, ale celek chutná stejně skvěle, samozřejmě pokud máte rádi sladké hořčičné omáčky. Zde dělá hodně ovocnou chuť jablek, protože díky tomu je sladkost aromatická, trochu chutná jako sladký jablečný chutney s jemným nádechem hořčice. K tomu velmi vkusná plastová láhev (škoda, že není skleněná) a máme další úspěšnou omáčka z hořčice z této krásné země. V jiné nabídce je jejich Finsenap, kultovní hořčice vyráběná ve Švédsku od roku 1953.
Složení: voda, žlutá a hnědá hořčičná zrnka, cukr, ocet, jablečná pěna, obsahující: jablka, cukr, vodu, kyselina citrónová, pektin, konzervační látku (E 202 – sorban draselný), antioxidant (askorbát – vitamín C), sůl a koření.
------------------
Historie hořčice není vždy vážná :-)
https://mustardo.pl/historia/w-skrocie/