LaPrazirna ORO je vyváženou směsí káv Arabica a Robusta v poměru 80/20. Směs je ideální nejen pro černou kávu, ale i mléčné speciality. Snoubí se v ní sladkohořké podtóny s jemnou chutí melasy a karamelu. Arabica použitá v této kávové směsi pochází z Brazílie, z regionu Mogiana, kde se pěstuje v nadmořské výšce přesahující 1.000 m n. m. Jedná se o oblast s bohatou kávovou historií a skvělými podmínkami pro pěstování. Robusta má svůj původ v Indii. A zatímco Brazílie je vývozem kávy proslulá, Indie bývá... Celý popis
Koupit za 195 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
LaPrazirna ORO 250 g - Okamžitá expedice zboží
Doprava:
49 Kč
Skladem
195 Kč
Koupit za 195 Kč
100 %
LaPrazirna ORO 250 g - Okamžitá expedice
Doprava:
150 Kč
Skladem
195 Kč
Koupit za 195 Kč
98 %
LaPrazirna ORO 250 g - Okamžitá expedice zboží
Doprava:
49 Kč
Skladem
195 Kč
Koupit za 195 Kč
Popis
LaPrazirna ORO je vyváženou směsí káv Arabica a Robusta v poměru 80/20. Směs je ideální nejen pro černou kávu, ale i mléčné speciality. Snoubí se v ní sladkohořké podtóny s jemnou chutí melasy a karamelu.
Arabica použitá v této kávové směsi pochází z Brazílie, z regionu Mogiana, kde se pěstuje v nadmořské výšce přesahující 1.000 m n. m. Jedná se o oblast s bohatou kávovou historií a skvělými podmínkami pro pěstování.
Robusta má svůj původ v Indii. A zatímco Brazílie je vývozem kávy proslulá, Indie bývá známa spíše pěstováním čaje. Legenda praví, že se káva do Indie dostala díky muslimskému súfí jménem Baba Búdán na počátku 16. století. Tehdy se prý vydal na cestu do Mekky, odkud přivezl sedm zrnek kávy ve svém plnovousu. Pravda je však taková, že kávový průmysl vybudovali v Indii britští kolonialisté v 19. století. Uvědomili si totiž, že Indie skýtá ideální podmínky pro pěstování kávy, která se následně vyznačuje jemným aroma, plným tělem, jemnou kyselostí a dobře patrnou sladkostí. V současnosti patří Indie mezi jedny z největších vývozců kávy, a to především odrůdy Robusta, která obsahuje v porovnání s odrůdou Arabica vyšší podíl kofeinu.
Vlastnosti:
Arabica 80 %: Brazílie, oblast Mogiana, nadmořská výška 1.000 – 1.400 m n. m.Robusta 20 %: Indie, nadmořská výška 900 - 1.500 m n. m.káva se sladkohořkými tóny a jemnou chutí melasy a karameluvhodná pro přípravu espressa i mléčných specialitstupeň pražení: 4/5kyselost: 1/5
Arabica použitá v této kávové směsi pochází z Brazílie, z regionu Mogiana, kde se pěstuje v nadmořské výšce přesahující 1.000 m n. m. Jedná se o oblast s bohatou kávovou historií a skvělými podmínkami pro pěstování.
Robusta má svůj původ v Indii. A zatímco Brazílie je vývozem kávy proslulá, Indie bývá známa spíše pěstováním čaje. Legenda praví, že se káva do Indie dostala díky muslimskému súfí jménem Baba Búdán na počátku 16. století. Tehdy se prý vydal na cestu do Mekky, odkud přivezl sedm zrnek kávy ve svém plnovousu. Pravda je však taková, že kávový průmysl vybudovali v Indii britští kolonialisté v 19. století. Uvědomili si totiž, že Indie skýtá ideální podmínky pro pěstování kávy, která se následně vyznačuje jemným aroma, plným tělem, jemnou kyselostí a dobře patrnou sladkostí. V současnosti patří Indie mezi jedny z největších vývozců kávy, a to především odrůdy Robusta, která obsahuje v porovnání s odrůdou Arabica vyšší podíl kofeinu.
Vlastnosti:
Arabica 80 %: Brazílie, oblast Mogiana, nadmořská výška 1.000 – 1.400 m n. m.Robusta 20 %: Indie, nadmořská výška 900 - 1.500 m n. m.káva se sladkohořkými tóny a jemnou chutí melasy a karameluvhodná pro přípravu espressa i mléčných specialitstupeň pražení: 4/5kyselost: 1/5
Parametry
| Výrobce | LaPrazirna |
| Značka | LaPrazirna |
| Hmotnost | 250 g |
| Složení kávy | arabika a robusta |
| Bez kofeinu | ne |
| Cibetková | ne |
| Chuť kávy | karamelová |
| Kyselost | 1/5 |
| Výběrová | ano |
| Hořkost | nízká |