Kvalitní japonský vyřezávací a skládací nožík. Vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití či rybaření. Extrémně ostrá čepel z vysoce kvalitní modré oceli Yasugi. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské vodní kameny. Tento řezbářský a rýsovací nůž je fantastický způsob, jak mít doma kvalitní japonskou čepel bez nutnosti utrácet velké množství peněz. Nagao Kanekoma 永尾駒製作所 – v současnosti jediný japonský výrobce nožů Higonokami, který si... Celý popis
Koupit za 260 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Kvalitní japonský vyřezávací a skládací nožík. Vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití či rybaření. Extrémně ostrá čepel z vysoce kvalitní modré oceli Yasugi. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské vodní kameny. Tento řezbářský a rýsovací nůž je fantastický způsob, jak mít doma kvalitní japonskou čepel bez nutnosti utrácet velké množství peněz.
Nagao Kanekoma 永尾駒製作所 – v současnosti jediný japonský výrobce nožů Higonokami, který si drží své tradiční výrobní metody už pět generací. Zároveň jde o jediného vlastníka ochranné známky Higokonami na světe.
Higonokami 肥後守 – japonský skládací nožík vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití. Takový japonský univerzál. Je obdobou české rybičky a využijete ho při vyřezávání ze dřeva, nebo třeba při rybaření. Extrémně ostrá čepel z vysoce kvalitní modré oceli Aogami Warikomi Yasuki. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské vodní kameny. Tento řezbářský nůž by se dal také označit jako japonský národní produkt. Vztahuje se na něj patent a vyrábí ho už jen jedna dílna. Jsou jediní, kdo už pět generací udržují tradici a know how pod ochrannou známkou Higonokami.
Ocel Yasuki a péče o nůž – japonská uhlíková ocel Yasuki či Yasugi není korozivzdorná. Je však extrémně tvrdá a je možné ji zakalit na velmi vysoké hodnoty – obvykle kolem 63 HRC a více. Aogami Warikomi – modrá ocel, tzv. blue paper steel, se vyznačuje vysokým množstvím uhlíku, jehož množství je kolem 1,5 %. O nože vyrobené z této oceli je nutné se pečlivě starat a po řezání s nimi bude vždy potřeba je očistit a ošetřit olejem – ideálně pak japonským kaméliovým olejem. Ošetření je nutné i po broušení na vodních kamenech. Odměnou vám za tyto starosti bude velmi ostrý nůž, který svou ostrost dokáže, oproti těm z nerezu, velmi dlouho udržet.
Označení L v názvu – označení tloušťky čepele.
Vlastnosti nože Higonokami NAGAO
✅ Tradiční japonský skládací nůž
✅ Čepel je kovaná ze dvou druhů oceli
✅ Ostří je z oceli Yasuki
✅ Japonská obdoba české rybičky
✅ Pro rybaření a jakékoliv řemeslné či hobby použití
✅ Délka čepele je 75 mm
✅ Označení L je tloušťka čepele
✅ K ošetření požívejte olej z Kamélie
✅ Vyrobeno v Japonsku
Více o tomto legendárním japonském noži HIGONOKAMI se dozvíte v našem článku
Jestli je nějaký nůž, který se těší v posledních letech velkému zájmu sběratelů, pak je to japonský kovaný nožík Higonokami. Název „Higonokami“ znamená „Pán Higo“ a odkazuje na starou prefekturu Higo, dnešní Kumamoto, kde byl tento nůž velice oblíbený. Tento název také evokuje šlechtický titul udělovaný samurajům, což podtrhuje tradiční japonský původ nože. Číst dále...
Nagao Kanekoma 永尾駒製作所 – v současnosti jediný japonský výrobce nožů Higonokami, který si drží své tradiční výrobní metody už pět generací. Zároveň jde o jediného vlastníka ochranné známky Higokonami na světe.
Higonokami 肥後守 – japonský skládací nožík vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití. Takový japonský univerzál. Je obdobou české rybičky a využijete ho při vyřezávání ze dřeva, nebo třeba při rybaření. Extrémně ostrá čepel z vysoce kvalitní modré oceli Aogami Warikomi Yasuki. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské vodní kameny. Tento řezbářský nůž by se dal také označit jako japonský národní produkt. Vztahuje se na něj patent a vyrábí ho už jen jedna dílna. Jsou jediní, kdo už pět generací udržují tradici a know how pod ochrannou známkou Higonokami.
Ocel Yasuki a péče o nůž – japonská uhlíková ocel Yasuki či Yasugi není korozivzdorná. Je však extrémně tvrdá a je možné ji zakalit na velmi vysoké hodnoty – obvykle kolem 63 HRC a více. Aogami Warikomi – modrá ocel, tzv. blue paper steel, se vyznačuje vysokým množstvím uhlíku, jehož množství je kolem 1,5 %. O nože vyrobené z této oceli je nutné se pečlivě starat a po řezání s nimi bude vždy potřeba je očistit a ošetřit olejem – ideálně pak japonským kaméliovým olejem. Ošetření je nutné i po broušení na vodních kamenech. Odměnou vám za tyto starosti bude velmi ostrý nůž, který svou ostrost dokáže, oproti těm z nerezu, velmi dlouho udržet.
Označení L v názvu – označení tloušťky čepele.
Vlastnosti nože Higonokami NAGAO
✅ Tradiční japonský skládací nůž
✅ Čepel je kovaná ze dvou druhů oceli
✅ Ostří je z oceli Yasuki
✅ Japonská obdoba české rybičky
✅ Pro rybaření a jakékoliv řemeslné či hobby použití
✅ Délka čepele je 75 mm
✅ Označení L je tloušťka čepele
✅ K ošetření požívejte olej z Kamélie
✅ Vyrobeno v Japonsku
Více o tomto legendárním japonském noži HIGONOKAMI se dozvíte v našem článku
Jestli je nějaký nůž, který se těší v posledních letech velkému zájmu sběratelů, pak je to japonský kovaný nožík Higonokami. Název „Higonokami“ znamená „Pán Higo“ a odkazuje na starou prefekturu Higo, dnešní Kumamoto, kde byl tento nůž velice oblíbený. Tento název také evokuje šlechtický titul udělovaný samurajům, což podtrhuje tradiční japonský původ nože. Číst dále...