Složení Vepřová kůže, sůl. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 2318 kJ / 556 kcal Tuky 34 g - z toho nasycených mastných kyselin 12 g Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g Bílkoviny 62 g Vláknina 0 g Sůl 3 g Skladování Skladujte v suchu, chladu a temnu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.  Minimální trvanlivost: uvedena na obalu Hmotnost: 50 g Země původu: Thajsko   Vepřové škvarky: historie a moderní renesance tradiční delikatesy Vepřové škvarky jsou lahodnou pochoutkou,... Celý popis

Koupit za 60 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Složení

Vepřová kůže, sůl.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota
2318 kJ / 556 kcal

Tuky
34 g

- z toho nasycených mastných kyselin
12 g

Sacharidy
0 g

- z toho cukry
0 g

Bílkoviny
62 g

Vláknina
0 g

Sůl
3 g

Skladování

Skladujte v suchu, chladu a temnu a nevystavujte přímému slunečnímu záření. 

Minimální trvanlivost: uvedena na obalu

Hmotnost: 50 g

Země původu: Thajsko

 

Vepřové škvarky: historie a moderní renesance tradiční delikatesy

Vepřové škvarky jsou lahodnou pochoutkou, která se těší oblibě po celém světě. Jejich historie sahá hluboko do minulosti, kdy byly škvarky využívány jako způsob, jak efektivně využít celé zvíře a zachovat jeho části pro pozdější spotřebu. Proces výroby je poměrně jednoduchý – při škvaření sádla se zbylé kousky vepřové kůže promění na křupavé, zlatavé škvarky.

Historicky byly vepřové škvarky oblíbené zejména v evropských zemích, jako je Německo, Francie nebo Maďarsko, ale také v asijských kuchyních, včetně Thajska a Filipín. V chladnějších obdobích roku poskytovaly škvarky hodnotný zdroj energie a byly často konzumovány jako samostatný snack nebo přidávány do jídel pro zlepšení jejich chuti a textury.

V moderní kuchyni zažívají škvarky novou vlnu popularity. Díky své univerzálnosti se staly oblíbenou ingrediencí nejen v tradičních receptech, ale také v inovativních moderních pokrmech. Kuchaři je rádi využívají jako křupavou ozdobu na salátech, polévkách nebo hlavních chodech. Zároveň se škvarky díky svému čistému složení, které často obsahuje pouze vepřovou kůži a sůl, hodí pro ty, kteří hledají přirozené a jednoduché potraviny bez přidaných chemikálií.

Navíc, vepřové škvarky jsou skvělou volbou pro milovníky nízkosacharidové nebo keto diety, jelikož obsahují minimální množství sacharidů a jsou bohaté na tuky a bílkoviny.

Vepřové škvarky tak spojují historii s moderními trendy a nabízejí chuťové zážitky, které osloví jak tradiční, tak moderní gurmány. Ať je konzumujete samotné, nebo jako součást složitějších pokrmů, škvarky vždy nabídnou nezapomenutelnou chuť a křupavost.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nutsman