Obiloviny
Pohanka je přirozeně bezlepková, lehce stravitelná a velmi prospěšná potravina pro lidský organismus. Je výborným zdrojem vitaminů skupiny B, fosforu, vápníku, železa a rutinu....
POPIS NÁVOD K PŘÍPRAVĚ: Propláchnutou pohanku vařte v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10–15 minut a nechte pod pokličkou dojít. Pohanka setá. Může obsahovat stopy...
BALENÍ 250 g JAK POUŽÍVAT Zdravé trávení – k dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně po dobu jednoho týdne. Vzhledem k obsahu fytátů (vytvářejí...
BALENÍ 500 g JAK POUŽÍVAT Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Potom je na sucho opražte a zalijte vařící vodou. Ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném...
Využití: - rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami - nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou,...
Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí...
Bezlepkové ovesné vločky – Jemné, krémové a univerzální ✨ Hledáte dokonalé vločky pro rychlou a chutnou snídani? Naše bezlepkové ovesné vločky jsou extra jemné a připravené za...
Složení: jáhly BIO. Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1493 kJ / 357 kcal; tuky: 3,9 g; nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; sacharidy: 69 g; cukry: 1,4 g;...
Bio quinoa barevná bio*nebio 250 g
Složení: PŠENICE otruby Nutriční hodnoty na 100 g: - Energetická hodnota: 904 kJ / 216 kcal - Tuky: 4,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g - Sachridy: 64,5 g, z toho...
Popis O amarantu si můžete také přečíst v našem časopise Dobroty jaro 2013. Využití: - příloha - amarant můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu samotný nebo ho lze...
Pohanka je skvělým zdrojem bílkovin. Navíc pohanka obsahuje rutin, který má příznivý vliv na lidský organismus. Pomáhá regeneraci jater, žil a cév. Dá se konzumovat samotná,...
Tradiční ječné kroupy v biokvalitě. Jsou vhodné na polévku, pomazánku, kaši nebo jako příloha. Chutné naslano i nasladko. Po uvaření velmi nabydou na objemu. Využití -...
Quinoa je bezlepková pseudoobilovina, která se těší čím dál většímu zájmu. Quinoa má na rostlinu vysoký obsah bílkovin a komplexních sacharidů. Za zmínku stojí i poměrně velké...
Bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení,...
Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice je vhodná na zahušťování polévek a krupicovou kaši. Když jídlo připravíte...
Složení: pšeničné klíčky*. * alergen Výživové údaje na 100 g výrobku: - energetická hodnota: 1210 kJ / 292 kcal - tuky: 5,3 g - nasycené mastné kyseliny: 0,88 g -...
O polentě se toho hodně dozvíte v Dobrotách z podzimu 2016 na str. 27. Využití: - krutonky - jak přípravit krutonky do polévky zjistíte v časopise Dobroty podzim 2016 na str....
GymBeam Tapiokové perly 500 g Tapiokové perly - bezlepkový zdroj komplexních sacharidů, ze kterého vykouzlíte lahodné dezerty Tapiokové perly jsou velmi oblíbeným zdrojem...
Bio quinoa bílá bio*nebio 250 g