Kampotský pepř je pěstován v provincii Kampot nacházející se na samém jihu východoasijské Kambodži. Jedná se o oblast, která díky svému přímořskému klimatu a geologickým podmínkám umožňuje tamním farmářům produkovat pepř té vůbec nejvyšší kvality na světě. Ne nadarmo tento pepř získal chráněné zeměpisné označení, podobně jako francouzské šampaňské. Od malých rodinných farem pepř vykupujeme za direct trade podmínek, které zaručují férovou odměnu pro každého pěstitele, a snažíme se tento přístup propagovat... Celý popis
Koupit za 179 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
.pepper..field - Kampotský pepř bílý - doypack 50g
Doprava:
69 Kč
Skladem
179 Kč
Koupit za 179 Kč
Pepper Field Kampotský pepř bílý - doypack 50g
Doprava:
69 Kč
Skladem
295 Kč
Koupit za 295 Kč
Pepper Field Kampotský pepř bílý – doypack 50 g
Doprava:
89 Kč
Skladem
299 Kč
Koupit za 299 Kč
Kampotský pepř bílý - doypack 50 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
299 Kč
Koupit za 299 Kč
Pepper Field Kampotský pepř bílý doypack 50 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
269 Kč
Koupit za 269 Kč
Popis
Kampotský pepř je pěstován v provincii Kampot nacházející se na samém jihu východoasijské Kambodži. Jedná se o oblast, která díky svému přímořskému klimatu a geologickým podmínkám umožňuje tamním farmářům produkovat pepř té vůbec nejvyšší kvality na světě. Ne nadarmo tento pepř získal chráněné zeměpisné označení, podobně jako francouzské šampaňské. Od malých rodinných farem pepř vykupujeme za direct trade podmínek, které zaručují férovou odměnu pro každého pěstitele, a snažíme se tento přístup propagovat i mezi ostatními obchodníky. Díky tomu nákupem u nás získáte nejen pepř té nejvyšší kvality, ale také jistotu, že kupujete udržitelný a morálně odpovědný produkt, který pomůže zajistit jeho producentům lékařskou péči a vzdělání pro své děti.
Více o původu Kampotského pepře se dozvíte zde.
Zpracování
Kampotský pepř dělíme na tři základní barvy, které se od sebe liší zpracováním plodů lián pepřovníku.
Bílý pepř je specialitou, která je získávána z plně zralých červených pepřových zrn. Ta jsou následně sušena na přímém slunci a opět namáčena, aby bylo možné odstranit rudou slupku, a zbylo jen smetanově bílé pepřové zrno.
Díky pečlivé selekci odpovídající přísným nárokům na kvalitu pepře vyváženého z Kampotu, stanovených Asociací Kampotského pepře, jsou ručně vybírána vždy jen ta nejlepší zrna. Ta se následně vakuují, aby byla zachována kvalita a čerstvost během cesty do České republiky, kde jsou dále selektována, balena a doručována až na váš stůl.
Více o náročnosti pěstování a zpracování Kampotského pepře se dozvíte zde.
Charakteristika
Jednotlivé druhy Kampotského pepře se od sebe liší svou chutí i vůní, které u pepře kupovaného v běžných supermarketech sotva najdete.
Bílý pepř je jemným, avšak stále peprným pohlazením chuťových pohárků. Po jeho namletí se rozvinou vůně kafru, šalvěje a cedrového dřeva, doprovázené jemným aroma muškátového květu, grapefruitů a dalších citrusů. Po několika minutách v ústech můžete ucítit tóny muškátového oříšku, květu tymiánu a meduňky podložené aroma cedru a černého čaje..
Více o jednotlivých druzích Kampotského pepře se můžete dočíst zde.
Použití
Díky rozdílné chuti, vůni a štiplavosti se jednotlivé druhy pepře hodí pro různé účely.
Bílý pepř se hodí ke světlému masu. Skvělé podpoří chuť mořských plodů, rozumí si s rizotem, krémovými polévkami a jeho chuť se neztratí ani v kombinaci s dobrou pastou.
Čím jemněji Kampotský pepř nadrtíte, tím intenzivnější bude štiplavost, naopak větší fragmenty či celá zrna propůjčí pokrmu více specifických tónů pepře.
Inspiraci na recepty s Kampotským pepřem od profesionálních kuchařů můžete objevovat zde. Objevte i profesionální mlýnky v naší nabídce.
Balení
Pepř balíme do znovuuzavíratelných sáčků o objemu 20 až 100 gramů. Díky použitým materiálům a speciální technologii uzavírání sáčků se k pepři nedostává vzduch ani vlhkost. Díky tomu si zrna i po otevření sáčku uchovávají autentickou chuť i aroma Kampotského pepře. Po vyprázdnění navíc můžete sáčky v rámci udržitelnosti upcyklovat a nadále je využívat celou řadou dalších způsobů. Součástí každého balení je také brožura, která vám přináší příběh nejlepšího pepře na světě a přiblíží svět .pepper..field.
Více o možnost upcyklace našich obalů se dočtete zde.
Ocenění
Kvalita je u nás na prvním místě, jak potvrzují nejen certifikáty, které náš pepř nese, ale také ocenění, která si odnáší ze světových soutěží. Mezi ta nejvýznamnější patří dvě hvězdy udělené černému, červenému i bílému pepři v rámci soutěže Great Taste 2022, jedné z nejprestižnějších soutěží světa gastronomie. Důležitá je však pro nás i udržitelnost, kterou nevnímáme jen jako prázdná slova, jak dokazuje ocenění SDG’s udělované skutečně udržitelným a společensky odpovědným projektům.
Přečtěte si více o našich úspěších na poli udržitelnosti i gastronomie.
Více o původu Kampotského pepře se dozvíte zde.
Zpracování
Kampotský pepř dělíme na tři základní barvy, které se od sebe liší zpracováním plodů lián pepřovníku.
Bílý pepř je specialitou, která je získávána z plně zralých červených pepřových zrn. Ta jsou následně sušena na přímém slunci a opět namáčena, aby bylo možné odstranit rudou slupku, a zbylo jen smetanově bílé pepřové zrno.
Díky pečlivé selekci odpovídající přísným nárokům na kvalitu pepře vyváženého z Kampotu, stanovených Asociací Kampotského pepře, jsou ručně vybírána vždy jen ta nejlepší zrna. Ta se následně vakuují, aby byla zachována kvalita a čerstvost během cesty do České republiky, kde jsou dále selektována, balena a doručována až na váš stůl.
Více o náročnosti pěstování a zpracování Kampotského pepře se dozvíte zde.
Charakteristika
Jednotlivé druhy Kampotského pepře se od sebe liší svou chutí i vůní, které u pepře kupovaného v běžných supermarketech sotva najdete.
Bílý pepř je jemným, avšak stále peprným pohlazením chuťových pohárků. Po jeho namletí se rozvinou vůně kafru, šalvěje a cedrového dřeva, doprovázené jemným aroma muškátového květu, grapefruitů a dalších citrusů. Po několika minutách v ústech můžete ucítit tóny muškátového oříšku, květu tymiánu a meduňky podložené aroma cedru a černého čaje..
Více o jednotlivých druzích Kampotského pepře se můžete dočíst zde.
Použití
Díky rozdílné chuti, vůni a štiplavosti se jednotlivé druhy pepře hodí pro různé účely.
Bílý pepř se hodí ke světlému masu. Skvělé podpoří chuť mořských plodů, rozumí si s rizotem, krémovými polévkami a jeho chuť se neztratí ani v kombinaci s dobrou pastou.
Čím jemněji Kampotský pepř nadrtíte, tím intenzivnější bude štiplavost, naopak větší fragmenty či celá zrna propůjčí pokrmu více specifických tónů pepře.
Inspiraci na recepty s Kampotským pepřem od profesionálních kuchařů můžete objevovat zde. Objevte i profesionální mlýnky v naší nabídce.
Balení
Pepř balíme do znovuuzavíratelných sáčků o objemu 20 až 100 gramů. Díky použitým materiálům a speciální technologii uzavírání sáčků se k pepři nedostává vzduch ani vlhkost. Díky tomu si zrna i po otevření sáčku uchovávají autentickou chuť i aroma Kampotského pepře. Po vyprázdnění navíc můžete sáčky v rámci udržitelnosti upcyklovat a nadále je využívat celou řadou dalších způsobů. Součástí každého balení je také brožura, která vám přináší příběh nejlepšího pepře na světě a přiblíží svět .pepper..field.
Více o možnost upcyklace našich obalů se dočtete zde.
Ocenění
Kvalita je u nás na prvním místě, jak potvrzují nejen certifikáty, které náš pepř nese, ale také ocenění, která si odnáší ze světových soutěží. Mezi ta nejvýznamnější patří dvě hvězdy udělené černému, červenému i bílému pepři v rámci soutěže Great Taste 2022, jedné z nejprestižnějších soutěží světa gastronomie. Důležitá je však pro nás i udržitelnost, kterou nevnímáme jen jako prázdná slova, jak dokazuje ocenění SDG’s udělované skutečně udržitelným a společensky odpovědným projektům.
Přečtěte si více o našich úspěších na poli udržitelnosti i gastronomie.
Parametry
Výrobce | Pepper Field |
Druh koření | pepř |
Hmotnost | 50 g |
Země původu | Kambodža |