Česnek plátky Vzhled a barva: sušené plátky česneku, krémově žluté barvy Vůně a chuť: typická česneková Použití v kuchyni: Je základní přísadou tisíce jídel. Se zázvorem a cibulí tvoří trojici chutí známou v orientální a asijské kuchyni. Ochucuje se jím máslo, zálivky a omáčky k těstovinám, rybám, drůbeži, masu, zvěřině a zelenině. K úpravě skopového masa, uzenin, karbanátků, při domácí zabíjačce, polévek a bramborových jídel. Historie a současnost: Pochází ze střední Asie. Jeho vlastí bylo Mongolsko,... Celý popis
Koupit za 98 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Profikoření - Česnek plátky sušený (500g)
Doprava:
49 Kč
Skladem
98 Kč
Koupit za 98 Kč
Popis
Česnek plátky
Vzhled a barva: sušené plátky česneku, krémově žluté barvy
Vůně a chuť: typická česneková
Použití v kuchyni: Je základní přísadou tisíce jídel. Se zázvorem a cibulí tvoří trojici chutí známou v orientální a asijské kuchyni. Ochucuje se jím máslo, zálivky a omáčky k těstovinám, rybám, drůbeži, masu, zvěřině a zelenině. K úpravě skopového masa, uzenin, karbanátků, při domácí zabíjačce, polévek a bramborových jídel.
Historie a současnost: Pochází ze střední Asie. Jeho vlastí bylo Mongolsko, odkud se dostal do Číny i Egypta. Česnek byl považován za posvátnou rostlinu. Je příbuzný cibuli, pórku a pažitce a dá se říct, že patří k nejzdravější zelenině.
Zdravotní účinky: Už v lidovém léčitelství byl česnek používán proti upírům a vlkodlakům. Je bohatý na vitamíny (A, B, C), selen, vápník a jód. Působí dobře na obranyschopnost organismu a trávení. Používá se jako antiseptikum a antibiotikum. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu, prospívá srdci, je dobrý proti nadýmání, proti kornatění tepen a ničí parazity ve střevech.
Alergen: obsahuje alergeny oxidu siřičitého
Náš tip: Česnek je výbornou ingrediencí i ke grilování a pečení mas!
Recept:
Kuře na česneku
1 kuře, 1 cibule, plátky česneku, máslo, sůl, pepř, kmín
Pekáč vymažeme máslem. Kuře dáme na pekáč, osolíme jej i z vnitřní strany. Posypeme česnekem. Nakrájíme cibuli a přidáme do pekáče ke kuřeti. Na kuře dáme několik plátků másla a pečeme jej zakryté při teplotě. Podléváme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Vzhled a barva: sušené plátky česneku, krémově žluté barvy
Vůně a chuť: typická česneková
Použití v kuchyni: Je základní přísadou tisíce jídel. Se zázvorem a cibulí tvoří trojici chutí známou v orientální a asijské kuchyni. Ochucuje se jím máslo, zálivky a omáčky k těstovinám, rybám, drůbeži, masu, zvěřině a zelenině. K úpravě skopového masa, uzenin, karbanátků, při domácí zabíjačce, polévek a bramborových jídel.
Historie a současnost: Pochází ze střední Asie. Jeho vlastí bylo Mongolsko, odkud se dostal do Číny i Egypta. Česnek byl považován za posvátnou rostlinu. Je příbuzný cibuli, pórku a pažitce a dá se říct, že patří k nejzdravější zelenině.
Zdravotní účinky: Už v lidovém léčitelství byl česnek používán proti upírům a vlkodlakům. Je bohatý na vitamíny (A, B, C), selen, vápník a jód. Působí dobře na obranyschopnost organismu a trávení. Používá se jako antiseptikum a antibiotikum. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu, prospívá srdci, je dobrý proti nadýmání, proti kornatění tepen a ničí parazity ve střevech.
Alergen: obsahuje alergeny oxidu siřičitého
Náš tip: Česnek je výbornou ingrediencí i ke grilování a pečení mas!
Recept:
Kuře na česneku
1 kuře, 1 cibule, plátky česneku, máslo, sůl, pepř, kmín
Pekáč vymažeme máslem. Kuře dáme na pekáč, osolíme jej i z vnitřní strany. Posypeme česnekem. Nakrájíme cibuli a přidáme do pekáče ke kuřeti. Na kuře dáme několik plátků másla a pečeme jej zakryté při teplotě. Podléváme.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Druh koření | česnek |
Hmotnost | 500 g |
Značka | Profikoření |
Forma | plátky |