ložení: žitná celozrnná mouka BIO*, startovací kultura. * alergen Výživové údaje ve 100 g výrobku: energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal; tuky: 1,8 g; nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; sacharidy: 52 g; cukry: 1 g; bílkoviny: 11 g; sůl: < 0,01 g. Zemědělská produkce: Německo. Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Použití: Vyzkoušejte si domácí výrobu žitného kvásku a následně kváskového chleba nebo pečiva. Příprava: 1/2 sáčku žitného kvásku, 2 lžíce žitné celozrnné mouky, 200 ml převařené... Celý popis
Koupit za 18 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Provita Kvásek sušený žitný celozrnný BIO 30 g
Doprava:
zdarma
Skladem
18 Kč
Koupit za 18 Kč
PROVITA BIO Kvásek suš. žitný celozrn. PROVITA 30 g
Doprava:
42 Kč
Skladem
18 Kč
Koupit za 18 Kč
Popis
ložení: žitná celozrnná mouka BIO*, startovací kultura.
* alergen
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal;
tuky: 1,8 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 52 g;
cukry: 1 g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: < 0,01 g.
Zemědělská produkce: Německo.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Použití:
Vyzkoušejte si domácí výrobu žitného kvásku a následně kváskového chleba nebo pečiva.
Příprava:
1/2 sáčku žitného kvásku,
2 lžíce žitné celozrnné mouky,
200 ml převařené vlažné vody.
Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.
Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín.
Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.
* alergen
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal;
tuky: 1,8 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 52 g;
cukry: 1 g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: < 0,01 g.
Zemědělská produkce: Německo.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Použití:
Vyzkoušejte si domácí výrobu žitného kvásku a následně kváskového chleba nebo pečiva.
Příprava:
1/2 sáčku žitného kvásku,
2 lžíce žitné celozrnné mouky,
200 ml převařené vlažné vody.
Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.
Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín.
Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.
Parametry
Výrobce | Vega Provita |