BIO RAW kakao z nepražených kakaových bobů Tento kakaový prášek má díky šetrnému způsobu zpracování zachovány všechny důležité látky, vitamíny i minerály. Je v RAW kvalitě a díky tomu je vhodné i pro lidi preferující RAW a Paleo stravu. Pokud si kakao dopřáváte s mírou, můžete se těšit jeho blahodárným benefitům. Jaké látky obsahuje kakao? Kakao je významným zdrojem hořčíku, zinku, železa a fosforu. Je také bohaté na vlákninu. Kakao je významný antioxidant a mimojiné pomáhá chránit buňky před oxidativní... Celý popis

Koupit za 139 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

BIO RAW kakao z nepražených kakaových bobů
Tento kakaový prášek má díky šetrnému způsobu zpracování zachovány všechny důležité látky, vitamíny i minerály. Je v RAW kvalitě a díky tomu je vhodné i pro lidi preferující RAW a Paleo stravu. Pokud si kakao dopřáváte s mírou, můžete se těšit jeho blahodárným benefitům.
Jaké látky obsahuje kakao?
Kakao je významným zdrojem hořčíku, zinku, železa a fosforu. Je také bohaté na vlákninu. Kakao je významný antioxidant a mimojiné pomáhá chránit buňky před oxidativní stresem. Kakao obsahuje látku theobromin, který v našem těle působí podobně jako kofein, dodává nám energii, ale narozdíl od kofeinu nezpůsobuje závislost.
RAW kakaový prášek z Dominikánské Republiky
Tento kakaový prášek je vyráběn z kakaových bobů odrůdy Criollo. Jedná se o odrůdy pocházející ze střední Ameriky a jižního Mexika a jsou velmi chuťově pestré. Najdete v nich bohatou škálu kořeněných i ovocných tónů a vyžadují pouze krátkou dobu fermentace. Jsou ale také velmi náchylné na pěstování, protože podléhají škůdcům a chorobám a mají poměrně malé výnosy. Proto mezi celosvětovou produkcí najdete pouze jedno promile kakaa této odrůdy. 
Co je alkalizace a proč se jí vyhnout?
Alkalizace neboli Dutch proces je úprava pomocí alkalických látek (například uhličitanu draselného) ke zvýraznění chuti a snížení kyselosti. Zamaskují se tak nežádoucí chutě a pro spotřebitele má i nekvalitní kakao příjemnější chuť. Kakao se lépe rozpouští, je tmavší, ale díky této metodě se stává ultrazpracovanou potravinou.
Preferujte nealkalizované kakao
Nealkalizované kakao si zachovává svou původní přirozenou kyselost a má vyšší obsah antioxidantů. Je také bohatší na živiny a má kyselejší a intenzivnější chuť než unifikované alkalizované kakao.
Hlavní benefity RAW kakaového prášku BIO:

V RAW kvalitě,
100% nealkalizované kakao,
jednodruhové kakao z Dominikánské Republiky,
BIO certifikace.

Výživové údaje
Energetická hodnota na 100 g: 1471 kJ / 353 kcal, 
tuky 11 g – z toho nasycené mastné kyseliny: 6,83 g, 
sacharidy: 19,5 g – z toho cukry: 2,5 g, 
vláknina: 32,5 g, 
bílkoviny: 27,8 g, 
sůl: 0,01 g. 
Složení RAW kakaového prášku BIO
100% RAW kakao BIO.
Obsah balení: 200 g
Země původu: Dominikánská Republika
Minimální trvanlivost: nejméně 1 rok od dodání
Skladování: Skladujte v suchu na tmavém místě.
Výrobce: Lyopotraviny s.r.o., IČ: 06713335, DIČ: CZ06713335, Hněvkov 66, Zábřeh na Moravě, 78901, obchod@lyopotraviny.cz, www.lyopotraviny.cz
Potřebujete-li poradit s výběrem či dávkováním, napište mi do poradny na anna@wugi.cz.
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 210 g