Pravá mořská sůl, RealSalt™, je nerafinovaná sůl plné, ale zároveň jemné sladko-slané chuti bez chemických příměsí, přidaného jódu a přípravků na zlepšování sypkosti. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující minerální látky (60+), a byla vytěžena z jednoho ze dvou nejstarších přírodních zdrojů na zemi, ze starověkého "Sundance Moře", které se kdysi nacházelo na obrovském území, které pokrývalo i oblast, kde se dnes nachází Redmond v Utahu. Druhý nejstarší zdroj na zemi je sůl Himalájská. Obsah... Celý popis
Koupit za 325 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Pravá mořská sůl, RealSalt™, je nerafinovaná sůl plné, ale zároveň jemné sladko-slané chuti bez chemických příměsí, přidaného jódu a přípravků na zlepšování sypkosti. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující minerální látky (60+), a byla vytěžena z jednoho ze dvou nejstarších přírodních zdrojů na zemi, ze starověkého "Sundance Moře", které se kdysi nacházelo na obrovském území, které pokrývalo i oblast, kde se dnes nachází Redmond v Utahu. Druhý nejstarší zdroj na zemi je sůl Himalájská.
Obsah
- O produktu
- Co je "košer" sůl
- Složení
- Něco navíc
Ve zkratce
- Nejprodávanější přírodní mořská sůl v USA, těžena v Utahu, oblast Redmond, vzácná vysoko-pouštní oblast
- Na trhu již přes 30 let, nespočet spokojených zákazníků
- Držitelka Zlaté Medaile Amerického Kuchařského Institutu za „Nejchutnější přírodní sůl“
- Nerafinovaná, zachovaná v původním stavu s obsahem více jak 60 minerálních látek
- Má unikátní „sladko-slanou“ příchuť
- Neobsahuje žádné chemické příměsi, přidaný jód či lepek
- Její stáří se geology odhaduje na 250 milionů let, jeden z nejstarších přírodních zdrojů na zemi (bývalé pravěké moře Sundance)
RealSalt™ sůl je přes 200 miliónů let stará a je jedinečně panensky čistá - společnost Redmond ji těží a zpracovává v podobě v jaké je pod zemí uložená po milióny let, absolutně nevystavená modernímu znečištění. Tato sůl je pravidelně podrobována analýzám nezávislých biochemických a biofyzikálních ústavů v USA.
Je to nejprodávanější pravá mořská sůl v USA a její osobitá chuť byla oceněna v roce 2002, kdy obdržela Zlatou Medaili v kategorii "Nejchutnější přírodní sůl" od Amerického Kuchařského Institutu.
Co je to tzv. košer nebo-li vločková sůl?
V poslední době je termín „košer“ používán poněkud zmateně, protože existují dvě vysvětlení „košer soli“. Zatímco jsou všechny produkty RealSalt™ oceněné "košer" certifikátem od Ortodoxní Unie (OU), a proto schválené jako vhodné pro židovskou komunitu, "Košer sůl" představuje sůl, jejíž krystalky mají o něco větší velikost.
Takže pokud recept vyžaduje „košer sůl“, stačí sáhnout po soli RealSalt™ Košer a užít si její neocenitelnou chuť. Košer sůl se také často nazývá vločková sůl kvůli tvaru krystalků, jež se dají hezky rozmělnit v ruce. Je pochopitelné, že má své jméno odvozené z židovské kuchyně, kde se maso připravuje speciálním způsobem - je zde potřeba sůl, která tzv. přilne.
Košer sůl se získává speciálním odpařováním mořské soli Real Salt.
Skutečná sůl a složení lidské krve
Přírodní krystalická sůl jako ta Redmondská je mnohem více než jen chlorid sodný: skládá se totiž nejen ze dvou, ale z více než 60 stopových prvků. Jsou to přesně ty přírodní prvky, ze kterých se skládá naše tělo, a ze kterých kdysi vznikl náš život v praoceáně. V krvi člověka se nachází přibližně 0,9% chloridu sodného a chemické složení mořské vody, co se obsahu soli týká, je podobné složení plazmy lidské krve.
Slaná voda je také přirozeným prostředím, ve kterém se vyvíjí lidský plod. Je opravdu překvapivé, že krev má dodnes stejnou koncentraci roztoku vody a soli, nebo-li solanky, jaký měla voda v praoceánu v době, kdy život opustil moře. Tato solanka v našem těle protéká po více než 90 tisících kilometrech tekutinových drah a zajišťuje stále vyrovnané a regulované udržování tělesných funkcí našeho organismu. Pravá sůl je proto pro naše zdraví nesmírně důležitá.
Různé druhy velikostí krystalků
U soli Real salt si můžete vybrat mezi:
- solí namletou na pudr, která je nejvohodnější na pečení, přípravu popcornu, výplach nosu nebo fermentaci zeleniny
- jemně mletou na běžné vaření
- vločkovou sůl na speciální úpravu masa, na nakládání masa nebo ryb (anglicky se nazývá kosher)
- hrubě mletou do mlýnku a na vaření
Něco k zamyšlení
Vzpomeňte si na pohádku o másle a jeho náhražce margarínu, kterou nás po mnoho let krmili nadnárodní společnosti typu Unilever a Nestlé ve spojení s lékaři a médii. Mělo to být pro naše zdraví lepší než pravé máslo... Ve skutečnosti to bylo lepší pouze pro jejich kapsy a obdržené zisky na úkor lidského zdraví - ostatně jako u všeho, co tyto společnosti vyrábí a prodávají. A jak to všechno nakonec dopadlo už dnes víme. Hromadně se všichni vracíme k máslu, protože je prostě nejlepší. Stejně tak pravá nerafinovaná sůl.
Více informací o této soli najdete ZDE
Obsah
- O produktu
- Co je "košer" sůl
- Složení
- Něco navíc
Ve zkratce
- Nejprodávanější přírodní mořská sůl v USA, těžena v Utahu, oblast Redmond, vzácná vysoko-pouštní oblast
- Na trhu již přes 30 let, nespočet spokojených zákazníků
- Držitelka Zlaté Medaile Amerického Kuchařského Institutu za „Nejchutnější přírodní sůl“
- Nerafinovaná, zachovaná v původním stavu s obsahem více jak 60 minerálních látek
- Má unikátní „sladko-slanou“ příchuť
- Neobsahuje žádné chemické příměsi, přidaný jód či lepek
- Její stáří se geology odhaduje na 250 milionů let, jeden z nejstarších přírodních zdrojů na zemi (bývalé pravěké moře Sundance)
RealSalt™ sůl je přes 200 miliónů let stará a je jedinečně panensky čistá - společnost Redmond ji těží a zpracovává v podobě v jaké je pod zemí uložená po milióny let, absolutně nevystavená modernímu znečištění. Tato sůl je pravidelně podrobována analýzám nezávislých biochemických a biofyzikálních ústavů v USA.
Je to nejprodávanější pravá mořská sůl v USA a její osobitá chuť byla oceněna v roce 2002, kdy obdržela Zlatou Medaili v kategorii "Nejchutnější přírodní sůl" od Amerického Kuchařského Institutu.
Co je to tzv. košer nebo-li vločková sůl?
V poslední době je termín „košer“ používán poněkud zmateně, protože existují dvě vysvětlení „košer soli“. Zatímco jsou všechny produkty RealSalt™ oceněné "košer" certifikátem od Ortodoxní Unie (OU), a proto schválené jako vhodné pro židovskou komunitu, "Košer sůl" představuje sůl, jejíž krystalky mají o něco větší velikost.
Takže pokud recept vyžaduje „košer sůl“, stačí sáhnout po soli RealSalt™ Košer a užít si její neocenitelnou chuť. Košer sůl se také často nazývá vločková sůl kvůli tvaru krystalků, jež se dají hezky rozmělnit v ruce. Je pochopitelné, že má své jméno odvozené z židovské kuchyně, kde se maso připravuje speciálním způsobem - je zde potřeba sůl, která tzv. přilne.
Košer sůl se získává speciálním odpařováním mořské soli Real Salt.
Skutečná sůl a složení lidské krve
Přírodní krystalická sůl jako ta Redmondská je mnohem více než jen chlorid sodný: skládá se totiž nejen ze dvou, ale z více než 60 stopových prvků. Jsou to přesně ty přírodní prvky, ze kterých se skládá naše tělo, a ze kterých kdysi vznikl náš život v praoceáně. V krvi člověka se nachází přibližně 0,9% chloridu sodného a chemické složení mořské vody, co se obsahu soli týká, je podobné složení plazmy lidské krve.
Slaná voda je také přirozeným prostředím, ve kterém se vyvíjí lidský plod. Je opravdu překvapivé, že krev má dodnes stejnou koncentraci roztoku vody a soli, nebo-li solanky, jaký měla voda v praoceánu v době, kdy život opustil moře. Tato solanka v našem těle protéká po více než 90 tisících kilometrech tekutinových drah a zajišťuje stále vyrovnané a regulované udržování tělesných funkcí našeho organismu. Pravá sůl je proto pro naše zdraví nesmírně důležitá.
Různé druhy velikostí krystalků
U soli Real salt si můžete vybrat mezi:
- solí namletou na pudr, která je nejvohodnější na pečení, přípravu popcornu, výplach nosu nebo fermentaci zeleniny
- jemně mletou na běžné vaření
- vločkovou sůl na speciální úpravu masa, na nakládání masa nebo ryb (anglicky se nazývá kosher)
- hrubě mletou do mlýnku a na vaření
Něco k zamyšlení
Vzpomeňte si na pohádku o másle a jeho náhražce margarínu, kterou nás po mnoho let krmili nadnárodní společnosti typu Unilever a Nestlé ve spojení s lékaři a médii. Mělo to být pro naše zdraví lepší než pravé máslo... Ve skutečnosti to bylo lepší pouze pro jejich kapsy a obdržené zisky na úkor lidského zdraví - ostatně jako u všeho, co tyto společnosti vyrábí a prodávají. A jak to všechno nakonec dopadlo už dnes víme. Hromadně se všichni vracíme k máslu, protože je prostě nejlepší. Stejně tak pravá nerafinovaná sůl.
Více informací o této soli najdete ZDE
Parametry
Výrobce | Redmond Real Salt™ |