lupínky z naklíčené pohanky Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se v pohance zvyšuje obsah vlákniny. Lupínky jsou jemné, křupavé a voní jemně po ořeších. Pohanka totiž klíčením ztrácí svou typickou pachuť. Díky... Celý popis

Koupit za 77 Kč

Popis

lupínky z naklíčené pohanky
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Při klíčení se v pohance zvyšuje obsah vlákniny.
Lupínky jsou jemné, křupavé a voní jemně po ořeších. Pohanka totiž klíčením ztrácí svou typickou pachuť. Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci - ideální do jogurtů, moučníků či pomazánek.
Výroba klíčených produktů
1. výběr semen - vybíráme vysoce kvalitní zrna s vysokou klíčivostí2. čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu3. máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot4. klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost5. tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka tepelně ošetříme a dosušíme6. balení - balíme do spolehlivých doypacků
Složení
Lupínky z naklíčené pohanky sušené

Výživové údaje na 100 g

Energie
1648 kJ / 389 kcal

Tuky
3,4 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
0,6 g

Sacharidy
74,0 g

    z toho cukry
0,6 g

Vláknina
3,8 g

Bílkoviny
14,0 g

Sůl
0,01 g

 

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu.
VYROBENO: Česká republika
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Semix