Čínské vaječné nudle Obecné informace Čínské vaječné nudle jsou tradiční asijskou pochutinou, která se vyrábí z pšeničné mouky a vajec. Tyto nudle mají žlutou barvu a jemnou, pružnou texturu. Jsou oblíbené pro svou všestrannost a schopnost absorbovat chutě různých omáček a přísad. Původ a historie Vaječné nudle mají dlouhou historii v čínské kuchyni, sahající až do dynastie Han (206 př. n. l. - 220 n. l.). Původně byly považovány za luxusní pokrm díky použití vajec. Postupem času se staly dostupnější... Celý popis

Koupit za 55 Kč

Popis

Čínské vaječné nudle
Obecné informace
Čínské vaječné nudle jsou tradiční asijskou pochutinou, která se vyrábí z pšeničné mouky a vajec. Tyto nudle mají žlutou barvu a jemnou, pružnou texturu. Jsou oblíbené pro svou všestrannost a schopnost absorbovat chutě různých omáček a přísad.
Původ a historie
Vaječné nudle mají dlouhou historii v čínské kuchyni, sahající až do dynastie Han (206 př. n. l. - 220 n. l.). Původně byly považovány za luxusní pokrm díky použití vajec. Postupem času se staly dostupnější a rozšířily se po celé Asii, kde se staly základní součástí mnoha tradičních jídel.
Zajímavosti

V Číně jsou nudle symbolem dlouhověkosti, a proto se často servírují na oslavách narozenin.
Existuje více než 300 různých druhů nudlí v čínské kuchyni.
Tradiční výroba ručně tažených nudlí je považována za uměleckou formu.

Tipy na použití
Čínské vaječné nudle jsou velmi všestranné a lze je použít v mnoha receptech:

Smažené nudle: Připravte je s různou zeleninou a masem pro rychlé a chutné jídlo.
Polévky: Přidejte je do vývarů pro vytvoření syté polévky.
Studené saláty: Ochucené nudle servírujte studené s čerstvou zeleninou a dresinkem.
Jako příloha: Podávejte je jako doplněk k různým asijským pokrmům.

Otázky a odpovědi
Jak dlouho se vaří čínské vaječné nudle?
Obvykle stačí 2-3 minuty ve vroucí vodě. Vždy se řiďte instrukcemi na obalu.
Jsou čínské vaječné nudle zdravé?
Jsou dobrým zdrojem sacharidů a bílkovin. Při konzumaci v rámci vyvážené stravy mohou být součástí zdravého jídelníčku.
Jak dlouho vydrží čínské vaječné nudle?
V neotevřeném balení vydrží několik měsíců. Po otevření je doporučeno spotřebovat do týdne.
Shrnutí
Čínské vaječné nudle jsou neodmyslitelnou součástí asijské kuchyně. Jejich všestrannost, chuť a textura z nich dělají oblíbenou ingredienci pro širokou škálu pokrmů. Ať už je použijete do tradičních čínských receptů nebo experimentujete s vlastními kreacemi, tyto nudle vám přinesou autentický nádech Asie přímo do vaší kuchyně. Návod k použitíVložte nudle do vařící vody a vařte 4 minuty. Zceďte a propláchněte studenou vodou aby došlo k zastavení varného procesu. Nudle použijte ke smažení společně s vašimi oblíbenými ingrediencemi.Složenípšeničná mouka, vejce z volného chovu 15%, sůl, regulátory kyselosti: uhličitan draselný, hydrogen uhličitan sodnýAlergieobiloviny, vejce, může obsahovat stopy mléka, sojových bobů, sezamu, hořčice a vlčího bobu
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Soubry