Mašlovačka plochá. Plochý štětec Spokar je ideální jako pomocník do kuchyně při přípravě pokrmů. Dřevěné nelakované těleso, přírodní bělená štětina. Rozměr: 21x3,5 cm. Mašlovačka kulatá, nebo peroutka (na Moravě), perútka (na Slovácku), perótka (na Hané), mastička (na Valašsku) je kuchyňská pomůcka, která slouží k potírání kompaktních pokrmů buď v průběhu přípravy nebo po jejich dokončení tekutou ingrediencí. Mašlovačka vzdáleně připomíná štětec či štětku. Její klasická tradiční verze sestává... Celý popis
Koupit za 61 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Mašlovačka plochá.
Plochý štětec Spokar je ideální jako pomocník do kuchyně při přípravě pokrmů.
Dřevěné nelakované těleso, přírodní bělená štětina.
Rozměr: 21x3,5 cm.
Mašlovačka kulatá, nebo peroutka (na Moravě), perútka (na Slovácku), perótka (na Hané), mastička (na Valašsku) je kuchyňská pomůcka, která slouží k potírání kompaktních pokrmů buď v průběhu přípravy nebo po jejich dokončení tekutou ingrediencí. Mašlovačka vzdáleně připomíná štětec či štětku. Její klasická tradiční verze sestává z 15-20 silných husích brků, na jednom konci svázaných a nití propletených tak, že je vytvořena rukojeť, horní pernatá část slouží jako pracovní – při použití se namáčí do tekutého materiálu, který se její pomocí nanáší na upravovaný pokrm. V nabídce výrobců kuchyňských pomůcek jsou i mašlovačky podoby skutečného štětce – s nerezovým či plastovým držadlem a nylonovou pracovní částí či silikonové, tyto mašlovačky často mívají očko na zavěšení.
Příklady nejčastějšího použití mašlovačky:
potírání pečiva z kynutého či listového těsta rozšlehaným vejcem, žloutkem nebo bílkem (aby získalo při pečení zlatou barvu a lesk)
potírání pečiva tukem – olejem, rozpuštěným sádlem či máslem (aby získalo chutnou křupavou kůrku)
potírání chleba vodou (aby se leskl a zvláčněl)
potírání grilovaného masa, kuřete ap. směsí oleje, soli a koření (aby získalo chuť a křupavou kůrku)
Složení
dřevěné držadlo, bělená štětina
Plochý štětec Spokar je ideální jako pomocník do kuchyně při přípravě pokrmů.
Dřevěné nelakované těleso, přírodní bělená štětina.
Rozměr: 21x3,5 cm.
Mašlovačka kulatá, nebo peroutka (na Moravě), perútka (na Slovácku), perótka (na Hané), mastička (na Valašsku) je kuchyňská pomůcka, která slouží k potírání kompaktních pokrmů buď v průběhu přípravy nebo po jejich dokončení tekutou ingrediencí. Mašlovačka vzdáleně připomíná štětec či štětku. Její klasická tradiční verze sestává z 15-20 silných husích brků, na jednom konci svázaných a nití propletených tak, že je vytvořena rukojeť, horní pernatá část slouží jako pracovní – při použití se namáčí do tekutého materiálu, který se její pomocí nanáší na upravovaný pokrm. V nabídce výrobců kuchyňských pomůcek jsou i mašlovačky podoby skutečného štětce – s nerezovým či plastovým držadlem a nylonovou pracovní částí či silikonové, tyto mašlovačky často mívají očko na zavěšení.
Příklady nejčastějšího použití mašlovačky:
potírání pečiva z kynutého či listového těsta rozšlehaným vejcem, žloutkem nebo bílkem (aby získalo při pečení zlatou barvu a lesk)
potírání pečiva tukem – olejem, rozpuštěným sádlem či máslem (aby získalo chutnou křupavou kůrku)
potírání chleba vodou (aby se leskl a zvláčněl)
potírání grilovaného masa, kuřete ap. směsí oleje, soli a koření (aby získalo chuť a křupavou kůrku)
Složení
dřevěné držadlo, bělená štětina