Turun Sinappia je slavná finská značka, výrobce hořčice z Turku od roku 1948. Značka zakoupená společností Unilever na počátku dvacátého století byla po několika letech výroba přesunuta do Švédska a v roce 2008 se výroba dostala do Polska. Fanoušci značky požadovali návrat výroby do Finska a stalo se tak v roce 2014. Od letošního roku se Turun vyrábí v Pyhäntä. ---------- Ostřejší než meta (v jiné nabídce), ale stále sladká hořčice, kterou Finové milují po generace, ji považují za tradiční finskou... Celý popis
Koupit za 118 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Turun Sinappia je slavná finská značka, výrobce hořčice z Turku od roku 1948. Značka zakoupená společností Unilever na počátku dvacátého století byla po několika letech výroba přesunuta do Švédska a v roce 2008 se výroba dostala do Polska. Fanoušci značky požadovali návrat výroby do Finska a stalo se tak v roce 2014. Od letošního roku se Turun vyrábí v Pyhäntä.
----------
Ostřejší než meta (v jiné nabídce), ale stále sladká hořčice, kterou Finové milují po generace, ji považují za tradiční finskou omáčka. Vyrostla jim konkurence v podobě firmy Auran, která byla a bude odjakživa vyráběna ve Finsku. Unilever to nechápal, před lety vyvedl výrobu do Finů milovaného Švédska a pak do Polska, čímž si navážil piva a po několika letech se musel s výrobou vrátit do Finska, aby neztratil velkou část trhu. Koncern nechápal, že lidé chtějí jíst hořčici ze země, odkud pocházejí, a ne ze země, kde je výroba levnější. Roleky z Běloruska by byly výzvou ;-) Mnoho Finů si v současnosti myslí, že pouze Auran je skutečně finský a druhá polovina je však Turanská! Nepodobá se to něčemu v polské politice? Která hořčice je nejmladší? Vracím se k hořčici, charakteristická chuť, silně sladká, postavená na začátku, přecházející v pikantní na konci (přídavek ostré papričky chilli). Rozlévající se díky přídavku řepkového oleje, sjednocená konzistence, ocet se nesráží. V skandinávském stylu hořčice, i když ostřejší verze než v zeleném uzávěru, pro klobásy, hrachovky, grilované maso, ale především pro burgery a uzeniny. Nekope, netrhá, nevytáčí...
Složení: voda, glukózo-fruktózový sirup, hořčice, ocet, cukr, řepkový olej, sůl, barvivo (karamel, riboflavin), přírodní chilli aroma.
------------------
Historie hořčice není vždy vážná :-) :
https://mustardo.pl/historia/w-skrocie/
----------
Ostřejší než meta (v jiné nabídce), ale stále sladká hořčice, kterou Finové milují po generace, ji považují za tradiční finskou omáčka. Vyrostla jim konkurence v podobě firmy Auran, která byla a bude odjakživa vyráběna ve Finsku. Unilever to nechápal, před lety vyvedl výrobu do Finů milovaného Švédska a pak do Polska, čímž si navážil piva a po několika letech se musel s výrobou vrátit do Finska, aby neztratil velkou část trhu. Koncern nechápal, že lidé chtějí jíst hořčici ze země, odkud pocházejí, a ne ze země, kde je výroba levnější. Roleky z Běloruska by byly výzvou ;-) Mnoho Finů si v současnosti myslí, že pouze Auran je skutečně finský a druhá polovina je však Turanská! Nepodobá se to něčemu v polské politice? Která hořčice je nejmladší? Vracím se k hořčici, charakteristická chuť, silně sladká, postavená na začátku, přecházející v pikantní na konci (přídavek ostré papričky chilli). Rozlévající se díky přídavku řepkového oleje, sjednocená konzistence, ocet se nesráží. V skandinávském stylu hořčice, i když ostřejší verze než v zeleném uzávěru, pro klobásy, hrachovky, grilované maso, ale především pro burgery a uzeniny. Nekope, netrhá, nevytáčí...
Složení: voda, glukózo-fruktózový sirup, hořčice, ocet, cukr, řepkový olej, sůl, barvivo (karamel, riboflavin), přírodní chilli aroma.
------------------
Historie hořčice není vždy vážná :-) :
https://mustardo.pl/historia/w-skrocie/