Jalapeno Chichimeca

95 %
Stars
(8 hodnocení)

Popis plodu: 3,5 cm široký a až 7 cm dlouhý lusk Jalapeno Chichimeca je klasického tvaru jalapeno. Válcovitý tvar se po celé délce zužuje do oblé špičky. Papričky jsou zavěšeny na silné stopce směrem k zemi a dozrává z tmavé zelené do červené. Povrch plodu je hladký bez záhybů, místy je slupka strupovitá. Síla stěny je velice masivní a z jedné papriky se vytěží velké množství hmoty. Při konzumaci počítejte s výraznou lehce sladkou zeleninovou chutí s příjemným a osvěžujícím palem, který se dobře... Celý popis

Popis

Popis plodu: 3,5 cm široký a až 7 cm dlouhý lusk Jalapeno Chichimeca je klasického tvaru jalapeno. Válcovitý tvar se po celé délce zužuje do oblé špičky. Papričky jsou zavěšeny na silné stopce směrem k zemi a dozrává z tmavé zelené do červené. Povrch plodu je hladký bez záhybů, místy je slupka strupovitá. Síla stěny je velice masivní a z jedné papriky se vytěží velké množství hmoty. Při konzumaci počítejte s výraznou lehce sladkou zeleninovou chutí s příjemným a osvěžujícím palem, který se dobře rozkládá po celých ústech a nejvíce je při doznívání cítit na horním patře úst.

Popis rostliny: Jalapeno Chichimeca je střední asi 70 cm vysoká odrůda. Jedná se o ucelený keřík pálivé papriky se silnými zelenými větvemi, které na konci roku u kmínku dřevnatí. Má větší vejčité listy posazené dále od klínku internody. Jsou světle zelené s výraznou žilnatostí. Květy jsou tradičně pro jalapena bílé.

Nároky na pěstování: Hodí se do řádkových sponů s menším sponem mezi rostlinami. Tato produktivní chilli paprika je oblíbená pro menší náročnost na péči, přesto doporučujeme pěstovat v chráněných prostorách fólií nebo sklem. Dodržujte pravidelnou zálivku, spíše častěji a méně, bez vlhčení listů. Vzdušná humózní zásaditá půda je standart pro dobré výnosy. Na kvalitě a chuti plodů se taktéž výrazně podílí sluneční svit.

Možná využití: Dobrý zástupce mexické kuchyně. Vhodný na přípravu čerstvé salsy a taktéž vyniká v exotických koktejlech nebo se hodí k teguile. K uskladnění doporučujeme zavařit.
Zobrazit více