PŘENOSNÁ "ELEKTRICKÁ STOVKA" vychází z menší "PADESÁTKY" a udírna nabídne dvojnásobný prostor pro uzení. Vejde se do ní zhruba 25 středních ryb ve dvou patrech nebo cca 50 klobás a až 15 kg masa. Maso a ryby se věší na háčky a nebo se mohou položit na rošty do pěti pater. Udírna je velmi vhodná pro uzení delších ryb, např. úhořů, štik atd. Udit můžete jak dřevem tak kombinací dřevěné štěpky a topné spirály s termostatem, která je součástí balení.    Udírna má nejlepší poměr mezi cenou a objemem... Celý popis

Koupit za 10 560 Kč

Popis

 PŘENOSNÁ "ELEKTRICKÁ STOVKA" vychází z menší "PADESÁTKY" a udírna nabídne dvojnásobný prostor pro uzení. Vejde se do ní zhruba 25 středních ryb ve dvou patrech nebo cca 50 klobás a až 15 kg masa. Maso a ryby se věší na háčky a nebo se mohou položit na rošty do pěti pater. Udírna je velmi vhodná pro uzení delších ryb, např. úhořů, štik atd. Udit můžete jak dřevem tak kombinací dřevěné štěpky a topné spirály s termostatem, která je součástí balení. 

 

Udírna má nejlepší poměr mezi cenou a objemem v naší nabídce nerezovejch udíren a udit v ní lze od jara do podzimu (kdy teploty neklesnou pod 5ºC). Při nižších teplotách může kondenzovat voda na stěnách udírny a proto doporučuju pro zimní uzení mrknout na mé izolované udírny.

 

Uzení v elektrický udírně je snadný - do misky se nasypou udící pilny nebo jemná štěpka, kterou lehce navlhčíte. Spirála vyhřeje udírnu a sama i podpálí dřevěnou drť. Doutnání drtě poté řídíte kropením vodou. Jedna miska (cca 150g drtě) vydrží zhruba na 2-3hod. uzení. Teplotu řídí termostat uvnitř topné spirály. Pracovní teplota udírny je 60-110ºC. Pro uzení studeným kouřem (do 30ºC) doporučuju dokoupit generátor studenýho kouře.

 

VERCAJK, CO NAJDETE V KRABICI:

 

 

 

univerzální zásuvka s topnou spirálou a miskou na udící piliny

(po vyjmutí spirály můžete zatopit drobným dřevem)

 

 

rovný rošt

 

vlnkový rošt (pro ryby)

 

set háčků ve tvaru S (celkem 5kusů)

 

set háčků ve tvaru U (celkem 5kusů)

 

teploměr

odkapová miska (pro zachycení tuku z masa)

 

 

500g jemné bukové štěpky

 

 

CO SE MŮŽE HODIT NAVÍC:

 

Na podstavci udírna dobře vynikne a navíc se nemusíte ohýbat. 

 

Generátor studenýho kouře - tradiční uzení při nízký teplotě. Nasypete piliny, zapálíte a vydrží kouřit 8-10 hodin.

 

 

Pokud jste lenošní věšet na háky nebo se to ani moc věšet nedá, rošty navíc se hodí

 

Síťovaný rošty jsou výborný na sýry a např. na křehký filety. Tenčí dráty znamenají lepší přistup kouře.

 

Můj prověřenej čistič dá nerez zase snadno do pucu bez strachu, že by udírně ublížil.

 

TECHNICKÉ PARAMETRY:

 

materiál: nerez

příkon topné spirály: 2000W

kapacita potravin: až 15 kg

vnější rozměry: 395 x 1100 x 275 mm

rozměry udící komory: 395 x 950 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. uzení): 100g drtě/štěpky

maximální doporučená teplota: 150 °C

váha udírny: 17 kg

 

Pozn.: Udírna je vhodná pouze do venkovního prostředí a nelze ji napojit na externí kouřovod.

 

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDÍRNY:  

- elektrická spirála vytopí udírnu za pár minut

- spirála udící štěpku zároveň podpálí a stará se tak o vývin kouře

- piliny nebo jemná štěpka plně nahrazuje klasické dřevo, uzení je s nimi čistější a bez sazí

- integrovaný termostat hlídá nastavenou teplotu - žádný přikládání

- na vás je pouze kropení vodou pro správnou vlhkost v udírně a řízení hoření 

- celonerezová konstrukce udírny bude sloužit po dlouhou dobu

- ekonomický provoz - spotřeba el. přibližně 6 Kč a 100g štěpky za 1 hodinu uzení
Zobrazit více

Parametry

Hmotnost 17 kg
Výrobce Kaiser
Materiál ocelové
Rybářské ne
Varianta elektrické
S grilem ne
Digitální ne
Maximální teplota 110 °C
Nerezové ano
Počet roštů 2 ks
S generátorem kouře ne
Počet háčků 10 ks
S prosklenými dveřmi ano
Výška 120 cm
Šířka 39.5 cm
Hloubka 27.5 cm
Zobrazit více parametrů